Těhotenské kurzy a těhotenské oblečení

26.11.2009

Ahoj holky, mám dva dotázky:
1) chystáte se na nějaký porodní kurz? Já vůbec nevím jestli mám jít nebo ne...Jak to probíhá a pomohlo to někomu z Vás? A včem?
2) jak to máte s oblečením? Já jsem si totiž koupila kalhoty a jelikož začínám trošku růst, tak mě teď po měsíci začínají už pod pupíkem škrtit...ach jo kalhoty za litr :( No asi holt budu muset ještě jedny větší pořídit. Taky to takhle střídáte?

ahojky,
co se týče předporodního kurzu, tak já zrovna do jednoho chodím a jsem opravdu velice spokojená! Chodím přímo do nemocnice, kde budu rodit a vede to úžasná porodní asistentka. Jinak kurz do 1.000,--Kč mi navíc proplatí pojišťovna, takže to mám zadara. Abych se přiznala, tak mi ten kurz velice pomáhá, protože mám strach z porodu a i když tady si třeba přečteš něco, tak se to ani ve snu nevyrovná tomu, co ti řeknou na tom kurzu. Já osobně na sobě pociťuji, že tím, že vím už mnohem lépe, do čeho jdu, tak nemám ze samotného porodu až takový strach, jak někteří popisují, že kvůli němu ani nespí. Jinak do práce taky ještě pořád chodím a kvůli kurzu si beru dovču - takže asi tak. Ono se vše dá zařídit, když člověk chce. Co se týče oblečení, tak to holt neovlivníš a nemůžeš vědět, jak rychle ti bříško poroste. Taky mám kalhoty za litr a začínaj už mě na bříšku krapet škrtit, tak nevím, zda to s nima doklepu do konce. Hezké těhulkování přeji ;-)

Ahojky,
čekám své první mimi, tak je vše pro mě nové a zatím se rozkoukávám. Co ale vím je, že se na kurz zřejmě vyprdnu... Co jsem zjišťovala, tak je to prý jen tahání peněz z kapes a výsledek stejný jako když nechodíš - to namená stejně porodíš... :-) Ne, to přeháním, ale co vím od zkušených známých-matek, tak nejlepší je dát na svou intuici a vše proběhne tak, jak má. Vždycky máš po ruce porodní asistentky, lékaře a nebo kámošku, maminku či přítele. Prý bohatě stačí jít na takový ten kurz (jednodenní na několik hodin), co pořádá porodnice. Já se chystám rodit v Hořovicích a tam to pořádají pravidelně - řeknou ti základní informace k porodu, jak to chodí v jejich porodnici, na co se máš připravit, co vzít s sebou atd. Takže já zřejmě absolvuju jen toto, cvičím si doma sama speciální cviky pro těhule - spíš je to takové protahování a šlapu na orbitreku (Dr. mi to nezakázala a jen doporučila, pokud se mi na tom neudělá špatně a nebudu se snažit o rekord v rychlosti). Někteří kurzy doporučují hlavně kvůli ženské soudržnosti a kvůli praktickýcm radám, ale ty seženeš tady :) a od kamarádek...
K tomu oblečení - jsem v 15.tt a už mám dvoje těhu kalhoty (džíny a klasické černé) a začínám mít strach, že s nimi celé těhu neužiju, takže nějaká investice zřejmě ještě bude. Spíš teď řeším zimní bundu. Mám všecny bundy a kabáty úzce střižené a dlouhé, takže mám už docela co dělat, abych je dopla a to ještě zima pořádně nedorazila. Počkám si asi na povánoční slevy a koupím si pak nějakou obr péřovku, abych tu zimu s bříškem zvládla.

In reply to by Lufu

Ahoj, moc děkuju za názory! jj já taky čekám první mimi a právě se mi na ty kurzy moc nechce - protože bych musela dojíždět. ASi taky absolvujeme jenom ten jeden s tatínkem, aby mohl k porodu :)
To oblečení je děs - já zatím bundu v pohodě, ale jelikož zima je teprve před námi a asi začne až ještě víc narostu, tak se potom budu muset taky porozhlédnout :) Každopádně jsem ráda, že v tom nejsem sama :)

In reply to by Lufu

tak tohle jsem si taky začala myslet, protože od svých kamarádek vím, že tyhle kurzy jsou stejně na nic, zaprvé chodím do práce a kurzy jsou tak od 3h pro mně nemyslitelné :-) a zadruhé né všechno co ti tam řeknou pak využiješ. Prý je lepší jít rovnou do porodnice :-) a tam ti doopravdy řeknou co a jak. já spíš hledám na netu

co se oblečení týče, tak už jsem odložila druhé o něco větší těhu kalhoty a naprosto jsem to vzdala, chodím v šatech. Jsem normálně rostlá ženská, 176cm a teď 85kg jsem 23+5 a nemůžu se do ničeho vejít, přestože to má na sobě hrdou etiketu vel44 nebo XXL takže než depčit chodím v pohodlných šatech, mimískovi se to líbí :-) no a bunda :-) :-) jdu teď v sobotu na průzkum a uvidím :-) rozhodně vám držím palce já už si s oblečením užila dost

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka