Mléčná versus nemléčná kaše???

25.11.2009

Ahojky, můžete mi poradit jaký je rozdíl mezi mléčnou a nemléčnou kaší? Asi je mléko alergen, že? ale proč se tedy mléčná kaše připravuje stejně jako nemléčná, je od stejných měsíců? Můžete mi napsat PRO a PROTI. A vy, kdo kaši dáváte, tak jakou? Já totiž dneska omylem koupila mléčnou a dávám nemléčnou a ani jsem mléčnou dávat nechtěla, ale popravdě ani pořádně nevím proč...

white_tie (neověřeno)

Terezko, jak už ti někdo napsat - do jedné se přidává mlíčko, do druhé jen voda. Pokud mu ji chceš udělat, tu s tím UM, koupila bych jen nějaké levné UM? podle mě je zbytečné "plýtvat" na kaši Bebou, která stojí celkem dost. A navíc je to velký balení. Já jsem si v Hypernově koupila v akci dvě 300g krabice UM HIPP, jedna mě vyšla na 49*Kč, tuším, že normálně stojí cca 80Kč a pokud mu budu dělat tu kaši, do které se přidává UM? dám mu tam tu HIPP, Bebu má na "normální" jídlo.

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

In reply to by white_tie (neověřeno)

No, vidíš, to je dobrý nápad. Já tu Bebu plácla, protože jsem od tý značky měla tu krabici tý kaše v ruce. Tak já mrknu asi v Globusu, tak mám i slevovou kartičku a minule jsme tam kupovala o 20,- levnější kašičku. Díky, dobrý tip!

white_tie (neověřeno)

In reply to by Tez

Nemáš za co. POdle mě je totiž zbytečné dělat kaši z těch drahých UM. Neřeknu na to pití - to je dobré dát tu Bebu či Nutrilon (ten mi přijde ale i tak zbytečně drahej), ale na tu kaši jsem fakt koupila ten HIPP nebo bych byla ještě pro HAMI, ta taky není až tak drahá. Navíc vy už můžete i tu UM od ukončeného 6. měsíce a ty jsou taky o něco levnější než ty od narození. A nkekupovala bych víc jak těch 300g, protože vím, že třeba ta Beba se musí do 14ti dnů od otevření spotřebovat.

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

In reply to by white_tie (neověřeno)

Ty bláho, to je strašně moc!!! To je asi dobrá pálka!! No, ještě, že kojím.
Hmm, tak já nevěděla, že se to takhel rychle spotřebuje, jak to nepoužívám...

In reply to by white_tie (neověřeno)

Já tohle taky nechápu a vážně je obdivuju, vždyt ještě nájem, poplatky a takové ty věci, co se musí zaplatit... J8 bych to nezvládla. Vím to!

white_tie (neověřeno)

In reply to by Tez

No pokud dotyčná nebydlí třeba u rodičů nebo nemá vlastní byt, tak nemá šanci to zvládnout - bez pomoci rodiny. Co už peníze, to se nějak překoná, pro mě je spíš nepochopitelný, jak to sami zvládají - mě Kuba strašně pomáhá, nedovedu si představit, že bych si třeba nemohla ani na hodinu odpočinout (když třeba Maxe hlídá) a tak...

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

white_tie (neověřeno)

In reply to by Tez

No tak to je pěkně blbý, já toho mám vždy večer plný brejle, a jsem moc ráda, že si Maxe Kuba "převezme" kolem té páté večer a věnuje se mu, já si vklidu dám vanu, umyju nádobí, vyžehlím, uklidím, někdy uvařím či upeču a tak...
Ale ta finanční stránka je též naprd, nemůžeš sobě ani prckovi dopřát to, co bys chtěla a tak... I když i takhle to není moc jednoduchý, teď mi poprvé přijde rodičák, tak jsem jako zvědavá - budu ho mít o cca 3 tisíce nižší než mateřskou...

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

In reply to by white_tie (neověřeno)

J8 vím, vešla bych se tam, peníze by to byli lepší...ale co potom se Samem? A hlavně si to chci užít a manžel taky chce, abych byla doma tři roky.

white_tie (neověřeno)

In reply to by Tez

My jsme právě počítali, že půjdu na dva - problém s hlídáním u nás není - ale kráva mzdová mi to blbě vypočítala, tvrdila mi, že mi to na ty dva roky vyjde a měsíc předtím, než jsem nastupovala na mateřskou mi přišla říct, že blbě počítala a na ty dva roky mi to nevyjde. Takže nám to udělalo dost neplánovaně čáru přes rozpočet...

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

In reply to by white_tie (neověřeno)

Dávám polovičná porci, než je napsáno na krabici, ale včera jsem mu dala 2x a pár dní předtím poloviční porci kaše a do toho jednu porci švestkový přesnídávky-byla z toho docela velká porce. Tak ymi potom dlouho spal, takže mu to ted chci opatrně zvyšovat.

Neber to vubec spatne :D
Rozdil v kupovane mlecne a nemlecne kasi je ten,ze mlecna kase uz obsahuje UM,tudiz se jen rozmicha v horke vode.
Kase ktera neobsahuje UM "nemlecna" se neredi vodou,ale musis pridat udelane UM takze je to pracnejsi a ve finale to vyjde stejne!Mozna i draz!
Nemlecna kase se nerozmichava ve vode,mleko se musi pridat,proto nemlecna a je levnejsi.Jeste me napada,pokud kojis a hodne odstrikas,muzes nemlecnou kasi pripravovat ze sveho MM
My nemlecnou pouzivame na zahusteni UM aby maly nezvracel.
Urcite to neni o alergenech :)
http://nikynka86.rajce.idnes.cz/

In reply to by Ellen Davídek

Noo, tak jsem rozesmála taky!!!
Šla jsem se mrknout na krabici, kterou zrovna papáme a víš co??? Jíme mléčnou... A já si celou dobu myslela, že to je nemléčné... No, nene! Už jsem asi hooodně unavená!
Takže děkuju a ještě se tě zeptám, do té nemléčné se dává normální mléko z krabice??? Noo, dobrý už jsem si to taky přečetla-Beba.

In reply to by Tez

My jime od zacatku mlecne kase a vsechno Ok.zacali jsme taky kolem 6ti mesicu a maly bastil jak o zivot.
Dava se UM do nemlecne.Rekla bych,ze jakekoli Um muzes dat,nic se nestane,nemusi to byt zrovna BEBA,asi kupujs kase Nestle,ze doporucuji michat s Bebou,vid?
My kase kupujeme Sunarek,neresime nic nepridavam jen vodu.
Bebu 2 P+ pije Davca jako UM a smakuje mu moooc :) nepeni a neublinkava po ni...Ani mu nekrka :D
http://nikynka86.rajce.idnes.cz/

In reply to by Tez

Beba stoji 269-299kc (600gramu,nekde maji jeste 800gramove baleni)
prijde mi to zbytecne slozity mu michat UM a jeste potom z nej delat kasi.
Kdyz koupis jen mlecnou kasi,pridas kojo vodu a je hotovo!
Urcite mu UM v kasi nevadi,nic se nepokazi,kdyz do ted jedl kasi mlecnou a vsechno v poho,tak to bude ok dal.Kojeni ti to nenarusi,to bys mu musela davat UM pravidelne ale ve flasce na piti,na redeni jidla atd...to urcite neva!
Ja jsem malyho kojila do ukon.8 mesice a od 4m dokrmovala UM a prso chtel porad,flaska nebo prso...sup-hlavne kdyz mu teklo do briska :D odstavil se sam,v tom 8m. proste nevydrzel,nepolezel,kousal me a tahal za vlasy a obleceni,proste hruza!
Tak nekojime cca 10dni,ale MM mam porad,tak nevim jak se ho zbavim...
Mozna bych se jeste znovu rozkojila :D kdybych zacala Davcu zase prikladat,nevim jak to funguje,priroda je mocna :D
http://nikynka86.rajce.idnes.cz/

In reply to by Ellen Davídek

Děkuju!
Tak já tu Bebu nevo něco koupím a budu mu to holt míchat, když jsem blbá, ale chybama se člověk učí-příště to nekoupím, haha.
Jo, tak to máš teda sakra akčního syna-teda haha, doufám, že to tak mít nebudu, tahání a kousání...ale obávám se, že to bude podobné... Jo, s tím odstavením by mě to taky zajímalo-už jsem se na to jednou ptala-a asi prý se bude muset na gyndu pro nějaký prášky na zastavení laktace... Já věřím tomu, že by ses rozkojila!

In reply to by Tez

nejspis rozkojila,jako prsa se mi nenalevaji,ale kdyz chci odstriknout,tak z nich tece,samo od sebe ne,takze problem s podprdou a flekama atd nemam,ale nevim no,na gyndu se mi nechce a cpat se nejakyma praskama uz vubec ne.
Uvidim :) zadny problem treba jako ucpana nebo zanicena prsa nemam,spis bych potrebovala plastiku a to poradnou :O a to nemam velka prsa,ale po koju je mam uplne vycucly a splaskly ,se na sebe radsi nedivam :D
Jinak snad Te akcni dite mine,me kolikrat i kopl az do modrim,proste uz nechtel,nechtel se prisavat a vztekal se,tak to opravdu nemelo vyznam lamat pres koleno,stvalo me to,protoze mliko bych mela a chtela jsem ho kojit tak do roka,nooo...mlady pan si sam vybral :D UM do nej teda pada :D
http://nikynka86.rajce.idnes.cz/

In reply to by Ellen Davídek

No, jé já si na tebe ráno vzpoměla-nad ránem jsme oba usli u mě v posteli a on mě vzbudil ráno tatáním za vlasy, za kůži (i na prsou!) a kopancema do břicha! No, on spíš kojit chtěl,a lae dává to najevo podobně jako Davídek, když nechce...

Ahojky Tez,
tak jsi me teda dostala ;-) My zatim nedavame nic, ale myslela jsem si, ze mlecna kase se pripravuje z mleka (UM) a nemlecna, ze je do vody... :jawdrop: asi blbe jsem si myslela :00:
Takze zvedava co Ti kdo poradi ;)

In reply to by mufca

Mufco, já si to taky myslela, než jsem se podívala na tu krabici... Ještě jsem si říkala, že ro asi nebude z toho kravskýho (ale z jakýho jinýho, že jo?). Ale tam se normálně přidává voda jako do těch nemléčných, a já ted prostě nevím, jaký je v tom rozdíl...

In reply to by Tez

No tak jsme dve haha :///: :s:
Nojo, no stane se...hlavne ze zdravicko slouzi :///:
A jinak si myslim, ze je jedno kdyz mu do toho das UM.
Jinak ja teda varim, ale taky se toho tak trochu bojim. Momantalne nejak neresim totiz cas obedu a jakmile prcek zacne bastit normalne, tak ty casy resit asi budu muset. Nooo to jsem na to zvedava ;-)
Ted je to fakt pohodlne, prso vytahnu vicemene vsude :///:

In reply to by mufca

No jo, hlavně, že zdravíčko je ok, haha.
Myslíš, že mu budeš muset dávat pořád v podobný čas? Ale asi jo, když tak o tom přemýšlím...jinak by měl hlad! No, já snad už ani přemýšlět nebudu...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka