holky rychle pomoc !! - asi odteka plodova voda !!

21.11.2009

prosim o rychlou pomoc, ted cely den mam hrozny pocit na čůrání. chodim tak kazdou pul hodinku a ted kdyz jsem byla naposledy, tak ze me tekla voda ale jakoby po kouskach, ne najednou ale celkem dost - tak sklenička .byla to průhledné ,proste jako voda. jsem teprve ve 31.tydnu !!! je to plodova voda?

Kliknutím vložíte smajlíky:

holky, omlouvám se, že píšu až těd, jak to dopadlo. protoze jsem se právě vrátila po pěti dnech z nemocnice :-)
takže : jeli jsme na Vaši radu do nemocnice i s vložkou, tam mi sestra řekla, že to plodovka neni, což jsem si oddychla.kontrakce přetrvávali stále po 20.min. takze si me tam rovnou nechali.
kdyz jsem se ale zeptala, co to teda ze me teklo, řekli, že nevědí, že nejspíš hlenová zátka. myslela jsem si, ze hlen.zátka je hustá, ale rekli, ze můze být práve řídká jako voda !! takze asi zátka no, nevím :-) me prekvapilo, ze to bylo opravdu jako voda. čiré, bez zápachu a zhruba tak skleničky až dvě. dnes me propustili s tím, ze břísko stále tvrdne , ale ne tak často a ze je mimčo dost nízko a tlačí hlavickou dolů . No zítra začínáme 32.týden, tak doufám, že nás předčasný porod nečeká :-) Jinak děčínská nemocnice nic moc.-(

In reply to by elys

Ahoj, tak ještě, že aspoň takhle! Já už si říkala, že je z tebe teď už nejspíš maminka. Jinak mě trošku překvapuje, že i s takovými stahy tě pustili, ale asi vědí, co dělají. Jakej máš čípek? Drží nebo se zkracuje? Určitě teď vyhoď nohy nahoru a dodržuj třeba ještě dva týdny režim jak v nemocnici, ať má miminko čas se na ten svět víc připravit :-). :a:

In reply to by elys

No, normálně je čípek velikosti cca 4 cm. Ke konci těhu se sám začne zkracovat, až se vlastně zkrátí úplně a děložní hrdlo se při porodu otevře. Proto se u těhulek zkracování čípku kontroluje, protože jak se začne zkracovat předčasně, může (ale nemusí) to znamenat, že se chystá porod. Ale jak říkám, nemusí! Já měla čípek od 20 tt 2,5 cm, měla jsem ted doma klidový režim, ale nakonec jsem i přenášela. Jo a na to zkracování čípku právě působí ty děložní stahy, víš. Ono ani třeba nevadí, když ti bude bříško tvrdnout často, ale musí někdo kontrolovat, jestli to nemá vliv na čípek a nezkracuje se moc....jinak se to musí zavčas podchytit :-). Tak a už končím s přednáškou a tobě přeju, aby sis ještě tak šest až osum týdnů užívala těhulkování :a:

Jéje, my jsme spolu řešily ty kontrakce, viď?! Držím pěsti, aby to v nemocnici dobře dopadlo!

me odtikala plodova voda po douskach tak ze jsem to ani nevedela a zjistila to po tydnu u dok...Rodila jsem v 36+4.

NA NIC NEČEKEJ A JEĎ. DEJ NÁM PAK VĚDĚT,JAK JSI DOPADLA. LEPŠÍ JE JET ZBYTEČNĚ,NEŽ VŮBEC.PLODOVKA TO MŮŽE KLIDNĚ BÝT.

raději jeď -jsi teprve 31 tt, oni ti udělají test z vložky a uvidí, zda je to voda
mě teda odtekla najednou-bylo jí snad kýbl :-)

Ahoj mě jak odtékala plodovka tak to ze mě pomalyčku vyteklo taky na wc měla jsem pocit jaky když čůrám a přitom jsem vědela že ne takže upaluj do nemocnice dej si vložku a na nic nečekej jestly to plodovka je nebo není ti tady stejně holky neporadí musí to zkouknout doktor.Jo a mě odteklo jen trošku potom už to neteklo ucpala to hlavička.

Ahoj, plodova voda muze vytekat i postupne a i treba po kapkach.....zkus si dat vlozku a uvidis, jestli z tebe jeste neco potece, pokud ano tak jed radejc do nemocnice a tu vlozku vem s sebou - udelaji z ni test, jestli je to opravdu plodovka...

Ahoj, nevim, jestli to byla pldodvá voda, spíš možná hlenová zátka. Mně plodovku píchali a vytékala ze mě celou dobu až do porodu. Ale jsi teprv ve 31. týdnu, tak bych možná zajela na kontrolu. Nic za to nedáš a budeš klidnějš. Ale možná ti holky ještě poradí :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka