Veliká hlavička

25.11.2009

Ahoj mamiky :a:
Tak dnes jsem byla na ultrazvuku a jsem z toho celá špatná. Bylo mi řečeno,že můj chlapeček má velkou hlavičku,že podle ní bych měla termín už 22.12 a přitom mám termín 16.1.2010.Tělíčko je prý normální.Prostě bude veliký a já se teď porodu bojím o moc víc a navíc mám obavy,jestli je to normální, když má takovou hlavičku oproti tělu.
Máte s tímto nějaké zkušenosti maminky??
Děkuji moc za odpovědi. :*[]:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj buď v klidu dcera měla mít 4200g a k tomu velikou hlavu a ještě šla koncem pánevním,takže strašily že by asi neprošla.Nakonec mi dělali cícaře protože po 10 hodinách od odtoku plodové vody holka nesestupovala,ale měla 3600g a hlavu ok.

Ahoj, to samé říkali mě. Že prý má hlavu nepřiměřeně velkou k tělu. A vůbec že je celej velkej. Pendlovala jsem mezi dvěma nemocnicema (rizikovka ) a každý doktor mi dokonce říkal jiný termín. Nakonec se mi narodilo krásný miminko, s úplně normálním poměrem hlavy k tělu a vůbec nebyl velký ( 48cm, 2950g). Přesně tak jak to tu někdo psal, UTZ zkresluje podle toho jak je malý natočený. Vůbec si z toho nedělej hlavu.

Tak tomu moc nevěř.Mě dělali ultrazvuka prý bych měla rodit někdy v březnu a pak jsem rodila ještě ten den v lednu a mimčo bylo úplně jiné. Moc těm přístrojům nevěř.

Obě moje děti měly po manželovi hodně velké hlavy, druhého (většího) chlapce jsem porodila dokonce bez nástřihu. Podle UTZ byl také skoro o měsíc napřed. Při narození měl obvod hlavy 36 cm a 4330g. Porod byl rychlý, malý měl kolem hlavy pupeční šňuru a vázly ramínka, i přes to jsme to ale zvládli dobře a bez nástřihu.

In reply to by Eva30

UTZ nikdy není přesný, každý doktor to měří malinko jinak. Podle UTZ se měl můj synek ke konci těhotenství trochu "změnšit", takže není dobré brát ta měření příliš vážně. Navíc obvod nedokáže žádný počítač přesně změřit.

ahoj, vůbec se netrap, určitě budeš mít zdravé a krásné miminko, užívej si konec těhotenství a pusť starosti z hlavy. Doktoři a ty jejich přístroje ... radši kdyby nebyly, člověk se pak furt strachuje a stejně jsou ty jejich výpočty nepřesné a jen orientační, mluvím z vlastní zkušenosti
vyprdni se na to :a:

záleží v jakém je to měřítku samozdřejmě se rodí děti s větší hlavičkou to potom při porodu museji mamču nastřihnout...ale nemělo by to mít nějaký vliv špatný..to by muselo mít větší hlavičku než je normální...takže gynekolog by ti měl říct co a jak..

ahoj, tak důležité je co řekl doktor. Pokud všechny výsledky dopadli dobře tak v pořádku určitě je. Můj brácha měl taky velkou hlavu. Akorát že před 33 lety se neřešilo zda hlavička projde pánví. Nyní se to řeší. Doktor by ti měl změřit pánev a poté zhodnotit, jestli by nebyl lepší císař. Nejspíše hlavička nebude o tolik větší. Příště se nato doktora zeptej abys byla klidnější :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky