Porod bez tatínka...holky, která jste rodila sama?

25.11.2009

Ahoj..řeším eproblém, kam s malým v době porodu. My prostě nemáme nikoho, kdo by ho pohlídal!..bohužel...Takže už se začínáme bavit i o tom, že budu muset do porodnice...resp. tam mě odvezou, ale jinak rodit sama.
Během porodu jsem manžela nepotřebovala(člověk je dost zaměstnaný sám sebou, že:-), ale je mi hrozně smutno při představě, že neuvidí miminko v okamžik, kdy vykoukne na svět. Manžel říkal, že si to užil s naším chlapečkem, že by mu to nevadilo...,ale mně je to moc líto!

Rodila jste některá sama? ..buď z podobných důvodů nebo manžel nemohl prostě být u porodu nebo nechtěl..jak jste to prožívaly? Prosím, napište mi někdo. Děkuju.

Ahojky rodila jsem sama...pořád jsem tam chtěla mít aspoň rodiče aby fotili atak(s přítelem jsme spolu zrovna nebyli) ale nestihli přijet včas a pak je tam už nehctěli pustit kvuli komplikacím, ale byla jsem nakonec ráda že jsem tam byla sama, protože bych tam v tu chvíli nikoho nesnesla když jsem nad tím zpětně uvažovala...

Ahojky, já osobně mám porod před sebou ale moje kamáradka měla taky dítko a dokonce zařízené hlídání..Ten večer - kdy přijela do porodnice,ji po příjmu řekli,že bude rodit až kolem osmé ráno - tak se její doprovod jel domů trošku vyspinkat, s tím,že ráno kolem šesté přijede..no a stalo se to,že malá se jí narodila ve čtyři ráno..říkala,že z ničeho nic..šup-hup a byly dvě..takže tak..
No a i když tvůj manžílek nebude s tebou,určitě na Vás bude moc myslet..

Ahoj, já jsem teda poprvé sama nerodila, ale jelikož jsem porodní asistentka, zažila jsem plno maminek, které tam byly samy. Dost mě překvapilo, jak jich bylo hodně. Buď, že se tatínek na to necítil, nebo byl doma s dítkem. Některej tatínek čekal na chodbě a až se prcek narodil, donesli mu ho ukázat. Já tentokrát taky budu rodit bez přítele, bude doma hlídat a abych tam nebyla sama, bude tam se mnou moje mamka, ta je celá natěšená, že u toho bude. A přítel i se synem dorazí až na šestinedělí na návštěvu. Aspoň malou uvidí hezky čistou a voňavou :)

Kdybys byla z Prahy, tak ti doporučím "odborný doprovod k porodu". Dělá to Studio pro ženy a k porodu s tebou jde odborně vyškolená porodní asistentka, která ti pomáhá s úlevovými polohami, masíruje tě a vůbec všelijak podporuje. To víš, manžel to není, ale kdyby ses necítila jít sama, i to je možnost.

Holky, děkuju za vaše odpovědi...Já si taky vzpomínám, že mi tam manžel nebyl dvakrát příjemný, když má člověk bolesti, tak spíš se soustředí pořádně na sebe, aby to všechno ustál...jen ten momentík toho prvního pomazlení. Na druhou stranu máme už i Tobíka a představa , že ho např. v noci hlídá, koho skoro nezná je mi taky nepříjemná. To budu radši celkově v klidu, že je malej v poho a já to nějak zmáknu:)
Tak jsem zvědavá, jak to dopadne...
Ještě jednou díky za podporu :)

Ahoj, nebuď z toho smutná, jsou horší věci na světě ;-) Ale chápu, jak ti asi je. My to máme možná ještě horší, ale snažím se na to nemyslet. Pokud nebudu rodit aspoň 10 dní před termínem, tak můj přítel nejen, že nebude u porodu, ale už nebude ani v ČR...a vrátí se až za 4 měsíce. Bohužel jeho práce je taková, že mu ani nebudu moct zavolat - o porodu se nejspíš dozví tak, že já zavolám k nim do práce a oni jemu a pak až on mně. Ale prostě si to zatím nepřipouštím. U porodu sice nechci být sama, ale kromě něho (a upřímně, on se na to moc netváří, i když myslím, že pokud bude tady, tak tam půjde) nemám nikoho, koho bych tam chtěla. Možná ještě jeho sestru, ale ta je v Británii, takže asi nepřijede :-D

Já jsem u prvního porodu manžela měla a byla jsem ráda.Ke druhýmu jít nechtěl,a mě to nevadilo.A teď u malý mi to bylo jedno.Manžel čekal první dítě (jsem rozvedená) tak chtěl moc jít.Na těhotenských kurzech si nastudoval jak mi může pomoci,vzal s sebou i letáky :s: :Jenže já měla hodně rychlý porod.Bolesti pořád a bez pauzy,vůbec jsem se neudržela na nohou.Takže když mi chtěl masírovat záda,bylo mi to opravdu nepříjenmý.V podstatě jsem ho tam ani nevnímala (já tedy nevnímala nikoho) Mě pomohlo akorát to vědomí,že kdyby nedej bože něco bylo špatně,tak manžel se dokáže ozvat.Ale naštěstí bylo vše v poho.Potom,když se malá narodila,tak bylo fajn,že tam byl,mohl si jí hned pochovat.Ale asi bych to nehrotila.Uvidíš.Jinak přeji krásný a rychlý porod :)

Ahoj,já tam při prvním porodu manžela měla,když to začalo nabírat grády tak mi tam celkem vadil a nakonec musel na chodbu,skončili jsme akutním císařem,takže nic.Ke druhému nechtěl,na konec řekl,že přijede,ale byl to takový sešup,že to nestihl,takže taky nic.Teď jsem se těšila jak si to vychutnáme,přesně jak ty říkáš,ten okamžik,kdy mimčo vykoukne,domluvili jsme se na tom a ejhle mimi je koncem pánevním,pokud se neotočí,tak zase nic,neb budu muset na císaře.A tak tě chápu,že je ti líto,že v tu chvilku nebudete pohromadě,ale určitě na tom nestojí svět a užijete si to o trochu déle o návštěvách celá rodina společně :a:

Ahojky, já jsem hrozná posera a z porodu nemám takový strach jen proto, že si pořád říkám, že tam ten můj mužský bude se mnou... ale mám i kamarádky, které rodili a neměli tam partnera... Jedna tam byla úplně sama a říkala, že jí to vůbec nevadilo a to jí porod vyvolávali, takže byla v porodce už den předem no a druhá kamarádka tam nakonec měla sestru jako takovou oporu... Když to u vás jinak nejde, tak to budeš muset nějak zvládnout - neboj, určitě to bude dobrý a tatínek uvidí mrňouska pár hodin po tom, co vykoukne na svět :-) My máme problém opačný, u nás taťka bude u porodu a ještě s námi může být ty 2 hoďky po porodu na sále a potom odchod, protože u nás v nemocnici je zákaz návštěv a platí nekompromisně pro všechny... takže je mi z toho taky docela smutno...

ahojky, mám holčičku starou rok a třičtvrtě a před třemi týdny se nám narodil chlapeček, manžel hlídal dcerku a já autobusem frčela do porodnice na vyvolávaní porodu ;) taky sem z toho měla smíšené pocity jako ty, ale nakonec to byla pohoda, porod trval se vším všudy 3 hodinky a jak píšeš, člověk je zaměstnaný dost sám sebou, takže sem si na něj skoro ani nevzpomněla :!k:

tak já rodila sama a nějak mi to nevadilo.Aleš prostě u porodu být nechtěl, že se na to necítí, tak jsem to respektovala. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka