Dnešní den pod psa:-(

25.11.2009

Tak mám taky za sebou OGGT a jsem ráda :) .Ráno jsem v 6 vstala a nic se nedělo.Osprchovala jsem se,nachystala klukům snídani a že je půjdu budit.Najednou se mi tak zatočila hlava,že jsem sebou málem v kuchyni řízla,no takhle mi snad nikdy nebylo,třepetala jsem se jak sulc. :O .Volala jsem manželovi,že musí přijet a odvézt nás,že si za volant netroufnu.Tak rozvezl kluky a mě doprovodil až do čekárny.Sestřička na mě kouká,říká,no vy vypadáte :( ,já na to,no není mi moc dobře,potřebovala bych se alespoň napít.Tak mi dala vodu a trochu se to zlepšilo :) ,změřila tlak a já ho měla 95/55.Naštěstí mají u nás v nemocnici speciální čekárnu pro těhu,tak jsem tam seděla s nohama nahoře,celkem šlo udělat si relativně pohodlí :) .Samotný test tak hrozný není,to pití nic moc,ale dá se to,nejhorší je to čekání,byly jsme tam skoro 3 hodiny :( .Jak řekla,že můžeme jít a jíst a pít,byla to paráda,snědla jsem celou bagetu a pořádně se napila,což mě postavilo na nohy :one: .Pak jsem musela ještě do poradny,tam už sestřička naměřila 100/60 a já se taky cítila líp,hlava se mi už jen tak "pomotávala".Tak tam o tom s doktorkou povídáme a já ještě říkám,že den blbec a že už snad nic dalšího nepřijde.Pak vylezu na křeslo,dr mě prohlídne,vše v poho a říká,že ještě poslechne :h: .Jezdí mi v podbřišku sem tam,tlačí,je to až nepříjemné a pořád nic,tak říka,že udělá UZ,ať mi to břicho nemačká.Jen lehnu a dá mi sondu na břicho,je vše jasné-Maty je koncem pánevním :( .Prý mu tam teda kluci udělali dost místa a je šance,že se ještě otočí,ale stejně je mi to líto.Pokud tak zůstane,jdu na císaře a já si plánovala,jak nám snad konečně na potřetí vyjde zažít společně s manželem ten krásný okamžik,kdy mimčo vykoukne na svět.Tak nám držte palce,ať se malej umoudří a otočí se.Koukám,že jsem se nějak rozepsala,no chtěla jsem vám to všechno vylíčit.Tak ahoj :a:

Mno já jsem ráda, že jsem kdo ví proč na cukrovku nemusela. Koza jsem stará, 31 mně je, ale dr. to po mně nechtěl. Jupí! :s: Ale tlak máš ukázkový teda :) takový stěnolezový :-D

In reply to by Andělína

Tak v tom případě jsem i já jen o trochu mladší koza,neb třicítka mi už klepe na dveře ,ba dokonce už je pootevírá.A to jsem si říkala,jaká jsem pořád mladice,děvče krev a mlíko(i když teď se cítím tak na sedmdesát) a ty mi takhle zkazíš iluze

to bude určitě v pohodě,dnes Ti to tak přijde,protože nemáš svůj den.Náš mladší byl celé těhu "naštorc" a měl 56 cm,fakt děs,ale dva dny před porodem se skulil.Jdu taky na ten test,ale u kluků mi ho nedělali.
Chtěla jsem ti včera napsat,ale nějak jsem to nestihla,máme výsledky z plodovky.Takže nic netajíme /nevydržela jsem/ čekáme zdravou holčičku.I raubíři měli radost.Zatím ahoj a lepší dny

In reply to by janysek

Jééé,tak to moc gratuluju,ty se máš,růžové věcičky,copánky,panenky,to bude krása,viď?My čekat holčinu,tak to taky nevydržíme.Mně ten test u kluků taky nedělali,ale je to v poho,fakt nepříjemné je jen to čekání.Já zatím ještě naději neztrácím a neberu to ani jako tragédii,jen mi to tak přišlo líto-první porod skončil akutním císařem,k druhému manžel nechtěl,pak že jo a nakonec to nestihl,jak to bylo rychlé,tak jsem si to teď tak malovala,jak by bylo hezké,kdyby to bylo tak a tak.No uvidíme,já jdu v pátek na UZ,tak vysonduju,jak je malý vlastně velký a kolik tam má místa,ale teď jsi mě potěšila,že tak velké mimi,jako tvůj synek se taky obrátilo.Já totiž měla kluky taky docela pěkné-3,75 a 4 kg,tak jsem si říkala,že jestli je Matýsek jako oni,tak už asi moc času nebude.Tak se měj hezky a zase o sobě podej zprávu :a:

Ahojky, neboj, určitě bude líp... dneska je totiž fakt pitomej den... Já jsem byla dneska v poradně - jsem 39+2 a k porodu se prý vůbec nechystám a navíc po vyšetření špiním, tak jsem z toho taková rozhozená - už bych si moc přála porodit a mít mimi u sebe... Myslím, že v tvém případě je ještě brzy dělat závěry, mimísek se ještě může v pohodě otočit... a pak by bylo vše ok... A u vás v porodnici není možné abys rodila císařem a nebyla v plné narkóze? U nás to mám pocit možné je a pak tam může být i otec, když se na to cítí... Zatím se moc opatruj, užívej těhotenství a dokud tě nikdo na císaře nežene, tak si s tím nedělej hlavu...

In reply to by Handík

To znám,to natěšení a jak strašně je to ke konci dlouhý,já přenášela oba kluk-3 a 6 dní,bylo to k nepřečkání.Já teda doufám,že se otočí,i když je jasné,že s ubíhajícím časem na to bude mít stále míň místa.Když je to císař plánovaný,tak se dělá v epidurálu,ale nepustí tam manžela,ten může jen na box,kde se mimčo ošetřuje po porodu,nebudeme moc být spolu a proto je mi to líto,jinak bych to neřešila,já už jednoho měla a není to nic hrozného,jizva po nástřihu mě bolela snad víc než to šité břicho :a:

Ahoj, tak to máš teda chuděro dneska den, tak hlavně že se ten tlak trochu spravil! No říkájí, že v týto době těhu ještě není rozhodnuto, že se mimi může ještě několikrát otočit, teď si nejsem jistá, ale myslím, že ta jedna co se mnou chodí cvičit, taky jí prý řekly, že rozhodující je tak 32 týden, pak že už je málo pravděpodobné že se mimi ototčí, tak uvidíš, budeme držet pěstičky ať se zadaří! Jinak na otáčení miminnek je taky nějakej cvik, radily nám to na cvičení, neumím to přesně popsat, ale zkus na to mrknout třeba na netu, nebo se zeptat nějaké porodní asistentky, ty to taky znají!

In reply to by mulenka

Já vím,že naděje ještě je(stává se to i pár dnů před porodem,ale spíš výjmečně),ale jak mimi roste tak klesá.No uvidíme,flintu do žita ještě neházím a doufám,že se to ještě podaří.A ty hmaty o těch vím,nevím jak teď,ale dřív to báby uměly i při porodu otočit,ale to zkoušet nebudu,pokud se Maty rozhodl,že chce sedět na zadku,tak ho tak nechám :a:

In reply to by sobotce

Nemyslím hmaty, je to normální cvik, kterej se běžně dělá na cvičení pro těhu, říkají tomu houpání miminek, je to tak nějak že si klekneš na kolena a položiš se na lokty, mírně se prohneš a vystrčíš zadeček a no houpeš se ze strany na stranu, prý to někdy pomáhá, to jsem slyšela tak nevím! Ale za zkoušku člověk nic nedá a není to nnebezpečné!

Jéééé, to je teda den !!!! Udělalas dobře, žes zavolala manžela na pomoc, ještě by se ti něco stalo. Třeba se mimčo ještě otočí, ještě je dost času, tak uvidíš. Moc bych Ti přála standardní porod jestli si ho tak moc přeješ, tak držím palečky ať se ještě umoudří ten mrňous :).
A neboj, ted už bude všechno dobrý, udělej si doma pohodu a bude líp :dance:

In reply to by Slunko

No,už jsem se prospala a je to dobrý,asi to byla kombinace nízkého tlaku a toho,že jsem se nemohla najíst.Doufám,že se otočí,byla bych raději,kvůli tomu zážitku a taky,že zrovna před pár dny jsme se s manželem dohodli,že teda přijde na to finále,aby jsme konečně zažily ten okamžik společně.Tak si to představuju a plánuju,jak to bude hezký,až malý vykoukne a jak ho manžel hned nafotí a popláčeme si a budeme spolu odesílat smsky a pořád se na něj koukat a blbej císař mi to snad nakonec pokazí.No co nadělam,snad to dopadne,čas ještě je a doufám,že se mu na zadku až tak nezalíbilo a usoudí,že hlavou dolů je to lepší. :a:

In reply to by sobotce

Ale dneska už existuje ta polonarkóza, že to je sice císař, ale jsi při vědomí, takže ho uvidíš a můžeš i nakojit. Nebo se pletu? Jestli to bude plánovaný, tak by tohle zařídit stihli (oproti císařům na poslední chvíli...)

In reply to by Slunko

Jo,jo to jo.Plánovaný císař se děla v epidurálu,tak alespoň něco.Adámka jsem měla akutním a viděla jsem jeho i manžela až druhý den,to bych podruhé nerada.Ale bohužel manžela se mnou na ten operační sál nepustí víš,tak proto by mě to mrzelo.Ale ještě je čas,budeme doufat a věřit a třeba se otočíme

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky