koupání

25.11.2009

Mám takovou prozbu při prvním tehotenství sem se vůbec nekoupala jenom sprchovala..Bála jsem se že když ulehnu do teplé vody že potratím nebo porod urychlím...Taj nějak přemýšlím není to blbost??Jsem znovu těhu a nevím jestli se mohu naložit do vany ..To budou asi ty pověry že do vody se nesmí jinak potratíš...Tak nějak nevím no mám se snad na to dovolit lékaře???Máte nějaká skušenosti poraďte mi ad vim co s tím...Asi se jenom moc zbytečně bojím co???

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojda. Koupala jsem se celé těhotenství, kolikrát jsem ve vaně byla naložená i přes hodinu a to ne vždy zrovna ve studené vodě - naopak v celkem horké. Malá je v pořádku, porod byl luxusní :-)

Ahojky...mám za sebou dvě úspěšné těhu a vždycky jen s teploučkou vanou...sprchu nemám ráda...brrrrrrrr :-)

In reply to by Mia.Lize

...nejlepší relax je horká vana...a je fakt, že jsem si ji dopřávala u nošení obou holčiček každý den...:-)...ale chápu, že z toho někdo obavy může mít...já to zvládla bez potíží..dokonce mi horká vana ani nepomohla porod vyvolat...přenášela jsem první dceru o týden a pak šla vyvolat a druhá byla téměř na termín ;) ...a to jsem u obou byla otevřená od počátku 8měs

První 3 měsíce jsem to neriskovala a sprchovala se, pak jsem se každý den nakládala do vany a to do pěkně horký vody... :s: ale snažila jsem se mít břicho nad vodou, abych mimčo neuškvařila :-)

Ahoj, tak jak psaly holky. Do vany ano, ale ne horká voda. Pověra to není...představ si to asi tak, že když rodíš, posílají tě do horké sprchy, aby se urychlil porod. Když máš poslíčky, horká sprcha nebo vana ti pomůže rozhodnout, jestli je to porod nebo ne. Tak kdybys k tomu byla nějaká náchylná, aby sis zbytečně nezadělala na nějaký problémy. Jinak si koupel užij :one:

Co si pamatuji ze školy, tak přehřátí organismu matky může v prvním trimestru zvýšit riziko rozštěpových vad - proto sauny, přípiš horké vany, slunění atd... , nejsou prý moc vhodné.
Já se koupala ve vaně celé těhotenství, sprcháč mám pouze na odkládání pracích prášků :-)....!!
Ale je fakt, že úplně vařící vody jsem se vzdala ( ale jsem extrém, dokud nejsem od horké vody rudá jak rak, tak to není ono ...), takže se koupej, jen možná maličko sniž teplotu :-)

asi bych se vyvarovala horke vody v prvnich tydnech...rika se,ze prokrvenim muze dojit ke krvaceni a clovek je pak zbytecne na nervy.ale jestli jsi uz 17.tyden,tak se klidne naloz...nijak zvlast horkou vodu,ale vanu si urco dej.ja ve vane prolezela cele tehu a aji jsem si do vody porodila :///: ,takze bez vany si zivot nedokazu predstavit :one: :a:

Teď jsi mě dobře polekala :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: Jsem ve 14tt a ve vaně jsem skoro pořád, nikdy jsem nic takového neslyšela :n: Jen vím, že ke konci těhotenství by se to nemnělo.

In reply to by Mia.Lize

To je v poho :s: Taky jsem ze všeho nějak bokem, to se může, to zase ne a za chvíli někdo říká pravý opak, tak kolikrát nevím co můžu a co ne :? Někdy si říkám, že kdybych dodržovala uplně všechno, tak nemůžu nic! :-/) Zítra jdu k Dr.,tak se ho na to poptám :///:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky