kolaps při testu na cukrovku

24.11.2009

Dnes jsem byla na testu cukrovky. Nejdřív jsem si říkala, že to je paráda, že jsem se zbytečně obávala, jak je to hnusné. No, požitek to tedy zrovna není, to je fakt. Chutná to asi jako sirup proti kašli, jen je toho půl litru a musí se to vypít pokud možno do 5minut. A to se dá, i když se při tom člověk šklebí, musel to na mě být ale pohled:-) Pak sem měla jet na 2hodiny pryč a vrátit se na nové odběry. Jela jsem na onkologii tchýni pro léky a než na mě přišla řada, zkolabovala jsem a nakonec i malinko zvracela. Válela jsem se po nemocničních dlaždičkách a modlila se, abych se i nepočůrala:-) Bylo mi fakt hrozně! Náhlý kolaps ale rychle odezněl, tak je to za mnou. Možná to bude černý humor, ale faktem je, že to mělo výhodu v jednom směru. Na oddělení, kde provádí chemoterapii, si se mnou uměli poradit:-) Všem Vám přeju, aby to pro vás nebylo tak nepříjemné!

Ahojky, nebojte nevystrašily jste mě..jen valím očka, jak to dokáže s člověkem zamávat :$$: ..snad budu patřit mezi ty co jim to bude chutnat..mám ráda sladké, tak se přemluvím,že je to právě to na co mám chuť :j) ..doufejme ,že to zabere..potom Vám určitě pisnu jak jsem dopadla..

.....teda holky, nestačilo toho strašení s testama na cukrovku už? U takového vyšetření přece nic nebolí :dance:
Pro uklidnění ještě jednou popíšu průběh mého testu.
Ráno na sedm hodin jsem se dopravila s půllitrem hořkého ovocného čaje do ordinace, kde mi vzali krev,čajík osladili , vypila jsem přeslazený čaj a šla jsem si sednout do čekárny a četla jsem si.Sladké pitíčko prckovi asi opravdu chutnalo, protože v bříšku bylo opravdu veselo :\x: V osm hodin odběr krve a přede mnou poslední hodina čekání. Utekla hodně rychle, začetla jsem se do časopisu "Maminka a já ". Třetí odběr a už jsem mohla domů. Začala jsem cítit hladovou nevolnost, tak jsem vlítla do bufíku, dala si rohlíky 2 a jednu tatranku, nabrala energii a zašla se ještě do porodnice objednat na předporodní kurz. Po týdnu jsem si zašla pro výsledky už normálně napaná.
Holky neblázněte, nic to není a pokud trpíte nevolnostma vemte si s sebou doprovod.

In reply to by silvik

Opravdu jsem nechtěla nikoho vystrašit. Jsem typ maminy, co si z ničeho velkou hlavu nedělá, fakt! Vypít ten sladký roztok mi nic nedělalo a ani jsem čaj mít nemohla. Řekli, že smím jen čistou vodu. Doprovod jsem taky měla. Jenže mě pustili na dvě hoďky ven a já absolutně nepředpokládala žádný problém. Přejela jsem do čekárny na onkologii, což bylo kousek a zase jen seděla. Jenže asi po hodině se mi udělalo tak zle, že jsem si chtěla lehnout na zem... Vždycky jsem vším procházela bez sebemenších potíží, takže mě to dost překvapilo. Nicméně bych ráda podotkla, že všechny maminky, s kterými jsem mluvila měli reakci slabší nebo vůbec žádnou, tak zůstaňte klidné :ww:

Ahojky, tak já jsem ve 28tt a myslím,že mě na ty testy pošlou teď - je mi 27 a jak jste psaly budu to mít povinné..no a jak si to tak tady čtu-docela mi to nahání hrůzu..
:jawdrop: , no holky doufám, že to nebude tak šílené..potom podám info..

Tak to je mi te lito, me taky nebylo dvakrat, ale odejit jsem taky mohla, jen mi rekli,ze nesmim jist ani pit. Hlavne ze je uz dobre!!!! :a:

NO tak to teda jak to čtu Gabi, tak si představím sebe, jak se jako chrobák válím někde na zemi a ještě je mně u toho špatně, tak se moc nesměju. Brrrrrrrrr, jsem tak ráda, že jsem na tu cukrovku nemusela... Doufám ,že jsi v pohodě, a že to bylo naposledy :k:

mi sestřička nedovolila odejít, chtěla jsem si během těch dvou hodin nakoupit a zařídit různé pochůzky, nakonec jsem tvrdla v úplně plné čekárně a ještě že tak, po hodině se mi udělalo tak zle, že jsem si musela lehnou na lavičku, málem jiné mamině na klín :s: Do pěti minut bylo zase vše ok. Nevím co bych dělala být někde v obchodě...

In reply to by bee25

Taky jsem si chtěla lehnout, ale bylo mi to trapné :\/: Nakonec jsem se odpotácela na WC, kde jsem upadla na dlažbu a zvracela. Dlažba mě příjemně ochladila a bylo to pak lepší.

TK TO JE DIVNÝ ŽE TĚ POSLALI PRYČ,JÁ NAOPAK NESMĚLA NIKAM JÍT,SESTŘIČKA MI DALA KŘESLO DO ČEKÁRNY ABYCH MĚLA POHODLÍ A POŘÁD MĚ KONTROLOVALA JESTLI MI JE FAJN,CELÉ 2 HOĎKY JSEM TAM MUSELA BÝT.pA

Oni řekli, že se mi může udělat nevolno, ale že klidně můžu odejít. Hlavně že to je za mnou. Děkuju za vaše odpovědi :+^*:

Tak to se divím,že tě poslali na ty 2 hodiny pryč. Já jsem nesměla nikam odejít a pěkně čekat v čekárně. Jinak to byl pěkný hnus,myslela jsem,že to ani nevypiju a když už jsem to vypila,myslela jsem,že to nevydržím. Naštěstí jsem to zvládla a jsem ráda,že to mám za sebou :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka