Sterilizování lahví...

24.11.2009

Maminky, jak sterilizujete kojenecké lahve? Omýváte je jen horkou vodou nebo používáte sterilizátor lahví? Moc děkuji za odpovědi!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Jednou za měsíc vyvařím v hrnci akorát dudlíky, jinak je denně opláchnu horkou vodou...Jinak plně kojím takže lahvičky nepoužívám ale když už tak je vyvyřím v hrnci...

já mám sterilizátor do mikrovlnky a jednou denně tam dám flašky umyté pod vodou a šup do mikrovlnky, dudlíky tam dávám občas a sterilizovat budu do té doby, než začně malá lézt

Omlouvám se,že vám sem do toho tak lezu,ale kdyby jste některá chtěla,mám na prodej parní sterilizator za 300

teď na novinkách.cz psali, že dětem špína svědčí podle vědců...
nehnala bych to do extrémů ani na jednu stranu, take já sice kojím ale šidítka nevyvařuju jen oplachuji pod vodou a malej je zdravej.

já teda kojím, ale dřív jsem krmila odstříkanou. buď jsem 20 min vařila nebo použila sterilizační tablety Milton.
:a:

Já kojila do 8 měsíců a pak jsem si koupila sterilizátor do mikrovlnky a uplně stačí.Hrneček omyju ve vodě s jarem a pořádně opláchnu čistou vodou,pak dám na 7 min do sterilizátoru. :a:

sterilizuju, odsávačku častěji. Myslím, že když budeš, vůbec nic tím nezkazíš. A možná víc důležitý je všechno kolem krmení omývat nějakým odmašťovadlem, spousta lidí je jen opláchne teplou vodou a to je špatně, mlíko je normoš tuk a pěkně se usazuje na stěnách čehokoliv..

tak já to po každem jídle vyvařuji.Nedělala jsem to protože jsem myslela žeseto nemusí a malej pořát po jídle zvracel.Pak měto mamina poradila a jak když utne. :s: Jen oplachováním se bakter.nezbavíš. :a:

Tak my zatím lahvičky nepoužíváme,ale jinak mám sterilizátor,ten je super,ale třeba dudlíky sterilizulu ve vařící vodě

In reply to by Blanka111

Já to tak dělám právě taky, ale malý už má 2 měsíce ve střevech nějakou bakterii (prý patogenní coli), nechtěli to kvůli tomu teď ani očkovat a už mě napadá, jestli to není třeba i moje vina. Jestli bych neměla raději používat sterilizátor.

In reply to by Seema

Tak to netuším, ale já už mám druhé dítě a ťuk, ťuk, oba zdravý jako rybičky. Mně doktorka řekla, že to stačí, že děti potřebují mít i nějakou imunitu. Nám budou 4 měsíce a taky nás neočkovali, zas kvůli ramínku. Jinak sterilizátor mám strčenej v přebalováku, ještě orig.zabalenej a myslím, že tak i zůstane.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka