máme šibeniční deadline

23.11.2009

protože Danielka už krásně válí sudy na obě dvě strany a záda už má taky mnohem pevnější. Predilekce pryč i ty záklony už nedělá i těžiště se zvýšilo. Rozhodla dnes rehabilitační, že už nemáme cvičit vojtovku. Máme přijít za tři týdny a pokud se do té doby nedostane sama na všechny čtyři ukáže nám nový cvik přímo na to lezení.
Mám z toho trochu schizoidní pocit. Na jednu stranu radost, jaká je šikulka na druhou strach, že do těch třech týdnů lézt nebude.

Kliknutím vložíte smajlíky:

dneska jsem si prohlížela videjka, když byla Danielka malá. Teď ale už z jiného pohledu, tady jsme se smáli jaký dělá úžasný kxichtíky, a najednou vidím tu predilekci, šílený záklony, které jsem si v té době vůbec neuvědomovala a říkám si, jaká z ní mohla vyrůst křivotina, neexistovat vojtova metoda. Takže hlavní je, že srovnaly ty problémy a to jestli bude lízt za měsíc nebo tři opravdu řešit nebudu.
http://www.youtube.com/watch?v=z8zADjMAPhQ

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to měla skoro 2 měsíce, něco kolem 3kg a asi 48cm. Narodila se s váhou 1920g a 40cm. On člověk rychle zapomíná, vlastně donošená miminka jsou takhle malinká.

My jsme Unoroví a taky ještě nelezeme a vůbec to nehrotím :n: Dřív jsme taky cvičily no moc poctivě ne :n: ale před měsícem jsme byly na kontrole na neurologii a byly jsme pochvalený jak malá krásně nakračuje a snaží se chodit a nějaký lezení neřešila :n: až to přjde tak to příjde :a:

Dejmalko, tak my teda začali lézt až v 10,5 měsících......od půl roka se plazil, ale takovým fofrem, tak proč by se namáhal dělat cokoliv jinýho. V osmi měsících se prvně postavil, začal obcházet nábytek....v devíti se prvně posadil. A teď leze po čtyřech...takže pěkně obráceně, ale co. Ve dvou letech nebude nikdo nikdy řešit, co bylo první....
podle mě je to fakt tlačení na pilu....

Jůů,vy se máte,že už nemusíte cvičit....taky bych už nechtěla,je mi malé vždycky tak moc líto....My už se taky otáčíme na obě strany,jak na bříško,tak i na záda,ale nás nikdo nechválí,my máme přísnou doktorku na neurologii. Dokonce máme snížené dávky jídla,ale malé to naštěstí nevadí..příkrmy dáváme už měsíc a to máme půl roku gestačně až ted ve středu. Prvně mi doktorka na neurologii kladla na srdce,že až od půl roku gestačního a ted kdyžnjsme tam byly,tak jsem byla ráda,že jsme začala dříve,protože,už má mít denně min 2příkrmy. Mluví pokaždé jinak....taky si myslím,že to přehání s těmi tabulkami. Kámošce začala malá lozit v 7 měsících,takže my by jsme měly začít lozit nejdřív až za měsíc a vy teda taky...tak co zase plaší...a děti nejsou všechny stejné!!!!

In reply to by Dejmalka

no právě... děti nejsou tabulkové, a tabulky by se měly brát spíš orientačně, bych řekla
já dneska musela doktorce vysvětlovat že lindule sice přibrala málo, ale je to proto, že mezi minulou a touto návštěvou jsou jenom dva týdny :) taky docela prdel...
ale nás mudrová spíš péruje kvůli příkrmům, že mám už dávat víc, než kvůli tomu co lindule umí nebo neumí - má holka sílu, přitáhne se do sedu, pase jako o závod, točí se sem a tam, když se jí zrovna chce... ale lézt? lézt? proč lézt? (to je to samé jako proč by se mělo v půl desáté večer spát)

http://ReinaZoo.mondozoo.com & http://ZooReina.mondozoo.com & http://LindaReina.mondozoo.com

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj. Nic si z toho nedělej. My taky máme cvičit Vojtovku, ale přiznám se, že na to docela kašlu. Přijde mi to zbytečný, že tam rvou každýho. Mě vždycky chválí,jak doma krásně cvičíme, jak je malej šikulka a dělá pokroky. no, a on to dělá sám od sebe :s: Poslali nás tam, že nesnášel být na bříšku a ječel a ječel. Teď je mu 5 měsíců a 2 týdny, sám se tam přetočí ze zad, a pase si. Sice tam nevydrží závratnou dobu, ale když má náladu, tak si tam je třeba 10 minut a hraje si. pak začne fňukat, chce, abysme ho přetočili zpátky. a za chvíli je na bříšku znova :///: já myslím, že každý mimi má svý tempo a rozhodně bych na něj nespěchala. :n:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

určo vám to půjde dobře. jak to tady pozoruju, hodně mimísků nemá ráda ležení na bříšku. stejně jaký nějaký dospěláci nemají rádi určité polohy, tak stejně i mimi. myslím, že se to zbytečně hrotí

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

do šesti jsme cvičily poctivě 4x i 5x denně. Od šesti už jen 3x někdy i jen 2x denně. Má 7,5 měsíce.
3 cviky na obě strany. Přidávala nám je postupně.
První měsíc jsme jen zvedaly nožky na zádech.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj,búď klidná,malá do 4,5 měsíce nepásla koně vůbec,ani se neotočila,jen měla položenou hlavičku,a teď je jí 10,5 měsíců a stojí a leze po čtyřech,najednou,ze dne na den se to naučila!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj,nejsem si jistá zda otázka byla na mě,ale odpovím ti,malá řvala na bříšku jak tur,samozřejmě máme reflux,takže v podstatě nebyla ani moc možnost dávat ji na bříško,ublinkává i 2 hodiny po jídle,takže jsme to trochu flákali,ale myslím,že všechno má svůj čas a prostě jednoho dne jsem ji dala na bříško a šlo ji to. Dr. nám říkala,že ji mám dávat hodně na bříško aby se to právě naučila,ale nechtěla jsem to moc lámat přes koleno,dr.vždy řekla do kdy by to měla Ema umět a tak nějak to klaplo. Jinak co leze a staví se,je reflux ještě horší,jsme pořád poblitý!!! Pavla a Emka

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj,nutriton je na prd,ale bez něj je to uplně děsný. Blinká i uplně tuhé jídlo,prý to trvá do 1,5 let,to se ještě máme na co těšit,žádala jsem i o vyšetření,ale pokud prý přibívá,tak není co řešit a musí se to vytrpět,rozhodně už neřeším flíčky. Hold blicí dítě!!!!!!!!!!!!!!!Uvidíš pak se ti rozeběhne,já to doslova ořvala,jak moc mi přijde šikovná!!!!!!!!!!! Mějte se pěkně. Pavla a Emka

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Leni, Matyáškovi je 7 měsíců, ale je o 8 týdnů dřív narozenej. Měli jsme spousu zdrav. problémů a ještě cca před měsícem jsme téměř nic neuměli. Rehabilitujeme jen krátce, naše doktorka nás tam pořád nechtěla poslat. Reh. sestřička mi říkala, že od 3 měs má miminko být v bdělém stavu stejnou dobu na bříšku jako na zádech. My jsme malého na bříško moc nedávali kvůli refluxu a taky tam plakal. Ale pak jsme začali přesně jako to děláš ty a najednou obrovskej skok-na bříšku se už krásně vzpírá skoro do kleku, přetáčí se zatím jen na bříško, ale je daleko pohyblivější. Určitě to chce čas. Cvičení nám moc pomohlo, bylo to poznat hned od začátku, sice máme ještě pořád hypertonii a orientaci na levou stranu, ale už je to mnohem lepší.
Chce to trpělivost, Míša to určitě zvládne!!! :a: pa Helena

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Danielka než jsem začli cvičit vojtovku nevydržela na bříšku ani 2s, okamžitě pláč, vztek celá rudá. Jak jsme začli cvičit, za měsíc už krásně pásla.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky