Oxytocinový test

23.11.2009

Ahoj, potřebovala bych poradit. Zítra ráno nastupuju do nemocnice a mají mi dělat Oxytocinový zátěžový test. Vůbec nevím o co jde, co od toho čekat. Můžu tam jít najedená? Předpokládám že už sebou mám mít věci do porodnice. Můžete mi prosím někdo chytřejší napsat o co jde? Díky Katka

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky...ja sem mela uz veci do porodnice sebou!v jeden den mi udelali test,pak mne sledovali cely den a nakonec mn nechali at se jeste vyspim,protoze chteli mi dat vecer tabletku,ale nechali to na rano..rano mi zavedli tabletku a do 3h byla mala na svete!

Ahojky, našla jsem pro tebe toto:
Pokud je placenta „přezrálá“, snižuje se její funkčnost a plod může být ohrožen následkem zhoršené výživy a nedostatečným přísunem kyslíku. Budou vám častěji (2×–3× týdně) natáčeny „monitory“ (kardiotokografie) ke sledování stavu plodu a cca 10 dní po termínu porodu by měl být proveden oxytocinový zátěžový test.

Tento test spočívá v tom, že během natáčení monitoru dostanete do žíly krátkou infuzi s malým množstvím oxytocinu (tj. hormon vyvolávající kontrakce, který si budete vytvářet sama během porodu). Tato infuze by měla vyvolat několik děložních kontrakcí (při kterých však neporodíte) a na monitoru bude lékař sledovat reakci plodu a případné známky jeho ohrožení.

Dalším vyšetřením, které můžete podstoupit, je amnioskopie. Dá se provést pouze tehdy, pokud to dovolí stav děložního hrdla (musí být alespoň trochu pootevřené). Do děložního hrdla se zavede amnioskop (kovová „trubička“ s osvětlením) a kontroluje se barva plodové vody (čirá či zeleně zkalená).

Nepřestávejte sledovat pohyby plodu a v případě jakýchkoli pochybností raději navštivte porodnici, kde vás vyšetří a vaše obavy vyvrátí nebo, v případě ohrožení plodu, začnou podnikat kroky pro jeho záchranu.

Pokud neporodíte do 10–14 dní po termínu porodu, budete hospitalizována a porod se začne indukovat (vyvolávat). V případě, že děložní hrdlo není „zralé“ (tj. pokud nezměklo, nezkrátilo se a nezačíná se otevírat), zavádí se nejprve do pochvy za hrdlo nebo přímo do děložního hrdla prostaglandin ve formě tablet nebo gelu, který toto zrání urychluje.

Poté následuje většinou infuze s oxytocinem, která vyvolá děložní stahy a rozbíhá porod.

Tak snad ti to trošku pomůže.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka