prosím o radu,.....

23.11.2009

Ahoj těhulky,tak dnešním dnem jsme s Ondráškem vstoupili do 35tt ani se mi nechce věřit,že to tak rychle utíká a za chvíli budeme všichni spolu.Dneska sem na chudáčka malýho nadávala,protože se celou noc tak příšerným způsobem vrtěl ,že jsem nemohla spát.Až k ránu sem zabrala na dvě hodinky,teď se trochu zklidnil,tak doufám ,že mu to vydrží i přes dnešní noc.Chtěla bych poradit od novopečených maminek i těch zkušenějších - jakou velikost plenek sebou vzít do porodnice?A kolik balíků vložek a prsních vložek sebou?Sem z toho celá nějaká zmateká každej říká něco jinýho hlavně ohledně těch velikostí plenek.A myslíte si že návštěva porodního sálu je k něčemu dobrá nebo je to spíš jen pro uklidnnující pocit,že vím kam jdu:-)?Děkuji že jste to dočetli až sem.Krásné těhulkování a maminkám hodná a zdravá dítka

Já beru plenky Happy newborn 2-5 kg a taky čistící ubrousky - návšetěvu v porodnici je dobrý si absolvovat, protože právě tyto věci má každá porodnice trochu jinak - někde ti plenky dají, někde ne, někde myjou zadeček pod vodou, někde chtějí ubrousky, někde ti dají vložky, někde ne. Takže si do porodky určitě zajdi a poptej se co ti dají v té tvé a co si máš přivést. Jednorázových kalhotek bych pro jistotu nachystala víc než 3 kusy, některý holky říkaly že je nosily pak i nějakou dobu doma - lepší než si zničit svý prádlo. Navíc ty poporodní vložky jsou bez lepítek a normální kalhotky je určitě neudrží na místě kde maj být, kdežto ty jednorázový, síťovaný ano.

čauky, já si budu brát vel. 3-6 kg, protože malej má už 2,5 kg, tak bych celkem nerada aby ho to šponovalo a když sem byla nedávno v obchodě, tak prodavačky taky radili ty 3-6 nějakýmu páru...ale záleží na tobě...někdo radí aji že je lepší značka huggies než pampers...tak mám koupený huggiesy...prsní vložky mám koupený dvě balení,ale do porodnice si beru jen jedno(to druhý mám na začátek, kdy budu s malým jen doma a nikam se nedostanu si je koupit),dva balíky vložek(ale v některých porodnicích je dávají) a 3 ks jednorázových kalhotek...myslím že to je všechno tak akorád, že toho není ani moc,ani málo...tak hezkej zbytek těhulkování ;)

Normálně by měli stačit 2-5 kilo. Většinou jsou to menší balíčky, tak se neboj - určitě stihnete upotřebit. Pokud tedy nebude mimi vážit 5 kilo při narození. Klidně ale můžeš vzít 3-6 kilo. Oni se ty velikosti překrývají, tak záleží jen na tobě. My poprvé brali 2-5 kilo, ale mimi nemělo ani 2 kila a stejně nám to bylo docela dobré. Hlavně teda musím ze zkušenosti napsat, že jsou lepší ty pleny, které mají gumičku na zádech. Ze začátku je to fakt řídký a pokud gumička není, tak to mnohdy bývá rozmázlé až pod lopatky, hlavně v lehátkách a autosedačkách.

Ahojík, tak já si do porodnice beru balík plenek newborn (2-5kg) podle kamarádek se fakt dá řídit podle té váhy a kdybys měla mimčo větší to by ti řekli už podle ultrazvuku, takže tohle bude tak akorát. Poporodní vložky si beru 3balíky po 20ks (měla jsem jen dva, ale když jsem slyšela, že na začátku si to měníš každou chvilku a mnohdy si dáš třeba dvě najednou, tak raději víc než míň, představa, že by přítel musel shánět vložky...to bych mu neudělala) já si beru i normální vložky alwaysky...ty se sice nedoporučují, ale když pojedu domů tak budu mít větší jistotu než s těma poporodníma. Vložky do podprsenky si beru odhadem 3 páry na den a doma je připraven zbytek - kdyžtak přítel přiveze. A já osobně jsem na prohlídku porodnice šla i s přítelem, pro mě to bylo sice jen takové uklidnění, že vím kam jdu a kde tam najdu sprchy, záchod a tak, ale pro přítele to bylo podle mě hodně motivující. Když viděl sál, tak říkal, že to tam nějak přežije, taky se dověděl spoustu věcí, jako třeba kde se má převléct, co si má nechat u sebe a ve kterém patře co najde...představa, že by to zjišťoval až bych rodila, tak to porodím dřív než on na ten sál oklikou doběhne.
No uvidíš sama :C]]:

Ahoj, pleky jsme měli velikost 2-5 kg (použily jsme cca 20 ks), poporodní vložky 2 balíky. Tentokrát jsem ani ten druhý neotevřela, ale při prvním porodu jsem využila oba. To je různé, někdo krvácí více, někdo méně. A prsní vložky - tak to mi stačily 3 páry. Takže jsem s sebou celou krabičku ani netahala. Na první dva dny bych doporučila ješte poporodní jednorázové kalhotky-stačej 3 ks. Pak už se dají nosit obyčejné. I když některé dámy nosily ty obyč hned.
A jináč přeji pohodový a rychlý porod bez problémů. :one:

Ahojky,určitě bych si sebou brala do porodnice nejmenší plenky ve velikosti 3-6,zaleží jakou značku upřednostnuješ ,vložek si beru radši tři balíky,radši víc než mín a prsních vložek ti musí postačit jedno balení po 60 ks. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka