laparoskopie?

23.11.2009

holky, prosim vas, ma nektera z vas zkusenosti s laparoskopii kvuli marne snaze otehotnet? holky, proim vas, reknete mi, prosim, jak to probihalo, co vse bylo potreba, jestli to bolelo, jake mate jizvy a jak dlouho jste lezely v nemocnici? diky moc za jakykoliv prispevek...

Já byla loni v květnu na laparce a hysteroskopii, no bolelo to, to jo, ale asi jako když máš silnou MS, marodila jsem 14 dní. zjistili mi endometriozu a už jsme se rozhodovali, že půjdeme na umělé a týden před tím, než jsme si měli domluvit konzultaci, jsem zjistila, že jsem těhu. Takže třetí cyklus po laparce vyšel a to jsme s předtím dva roky marně snažili. Dr mi říkal, že někomu tohle propláchnutí při hysteroskopii pomůže. tak držím palečky.

Ahojky,
já na tom byla letos v lednu.Dělali mi u toho ještě hysteroskopii, ale i tak jsem byla naprosto bez problémů. Žádné bolesti ani problémy jsem neměla.Jeden steh v pupíku, který jsem měla, za týden vyndali a to bylo vše.
Díky zákroku zjistili, že je vevnitř vše naprosto v pořádku a začali jsme řešit, co jiného s tím. A teď čekám na výsledek z krve, jestli se mi potvrdí, že je mimi na cestě.
Jinak s tím mám ještě zkušenost díky kamarádce. Té při laparoskopii zjistili, že má chronický zánět slepého střeva, který jí hned odoperovali a do půl roku byla v jiném stavu.
Držím tedy palečky :one: a neboj se.

Ahoj, já byla na laparoskopii vejcovodů kvůli neplodnosti letos v březnu... Před tím si ještě doktorka zkontrolovala kromě mýho zdrav.stavu i manžela (spermiogram), aby mi to nedělali zbytečně ;-)

Asi jsem ten horší případ, protože se mi nic nehojilo dobře... Do nemocnice mě přijmuli den předem, od oběda už jsem nesměla jíst, dostala jsem klistýr (toho jsem se bála jak čert, ale bylo to v pohodě) a večer něco na ředění krve... Ráno jsme šla na sál, trvalo to 1,5hodky... Musím říct, že ještě teď, když si na to vzpomenu, tak bych brečela, protože to dost bolelo, jenže jsem alergická na dolsin a báli se mě nadopovat více léky proti bolesti, takže mi to postupně zvyšovali. Protože mi odebrali právě kvůli neprůchodnosti jeden vejcovod, tak to bolelo ještě o to víc, než se všechno zpátky v břiše srovnalo. Jizvy byli po operaci v pohodě, jen byl nepříjemný dren na krev a plyn, jak píšou holky níž... Už 3 dny po operaci mě pustili domů s tím, že bych měla být do 14 dnů ok, bohužel jsem dostala do jizvy v pupíku zánět, takže mi 3 týdny vytékal hnis a rána nechtěla srůst... Ale dá se to vydržet. Ber můj příspěvěk, jako ten nejhorší scénář, jak to může dopadnout... Stejně už po týdnu je to ok a pokud nenastanou nějaký komplikace, tak fakt můžeš za 14 dní do práce... Já už nešla vůbec, protože jsem šla rovnou na první IVF... Teď po druhém čekám dvojčátka a jsem šťastná, že jsem se odhodlala to všechno podstoupit... Jizva v pupíku se mi trochu natahuje růstem bříška, ale to je jen taková připomínka, že to dopadlo dobře a konečně se můžu těšit na příchod svých vlastních dětiček :-)

Držím ti palce a pokud budeš mít ještě nějaký dotaz, tak klidně písni. Katka

In reply to by Carrinka

jeee, ty cekas dvojcatka? no krasny, gratuluju...to sis teda prozila veci...myslim na tebe, at je vse tak jak ma, uzila jsi si azaz...tak si rikam, podle toho, jaky jsem smolar, tak na tom budu asi podobne...no uvidim, treba k tomu nakonec nedojde..

Ahoj, tak já jsem taky byla na laparoskopie kvůli tomu, že se mi nedařilo otěhotnět. Měla jsem cysty na vajčníku a bylo mi řečeno, že to je ten důvod proč se to nedaří neboť cysty jsou naplněny tekutinou, která odpuzuje spermie. Jinak mě uspali, takže jsem o ničem nevěděla, operace trvala cca 1hod. Druhý den to nebylo nic moc. Vycházeli ze mě ty plyny, kterými mě uspali a občas mě to bolelo, ale druhý den po operaci jsem už o ničem nevěděla a úlně v pohodě jsem si vylezla i na tu jejich vysokou postel. Ležela jsem tam 6 dní, ale je to už 5 let. JInak jsem na té laparoskopii byla 3x a každá měla jiný průběh neboť jsem byla v jiné nemocnici. Rozdíl byl pouze v tom, že v jedné nemocnici jsem byla po operaci ještě na kapačkách a to celý den. Vstát jsem mohla až druhý den a v té druhé nemocnici jsem vstala ještě ten týž den a dostala jsem i najíst :)

In reply to by meiah

Už mám 2 děti :) Staršímu budou 4 roky a Emička má zítra 9 měsíců. Otěhotněla jsem hned po poslední operaci, kdy mi odstranili jeden vejcovod a už jsem to vzdala, že někdy mít miminko budu i dr. mi řekli, že je šance minimální, takže ta šance tady je pro každou z nás i když se to zdá beznadějné. Držím pěstičky ať ti to výjde :a:

Ja OSOBNE s ni zkušenost nemam, ale jsem sestra a delam na sale, tak už jsem ich toho nejakou řadu viděla. :-) Zákrok je to nenáročný, i když pro Tvuj organizmus to bude operace stejná jako slepák, nebo tak neco. Jizvičky jsou male. nejhorší asi je po operaci pocit plynatosti - pro lepší viditelnost Ti břicho napusti plynem a pak se tam líp pracuje, plyn není škodlivý, jen dva tři dny trvá, než se z tebe dostane ven. Hospitalizace je u nekomplikovaneho prubehu a dle nemocnice do týdne. Náročnost výkonu podle toho, co všechno se vbříšku objevi - třeba nic a třeba nejaka cysta, kterou budou chtít dát ven, nebo tak néco. A možná - když řešíš otehotnení - Ti u toho udělají rovnou chromopertubaci - to je takove profouknutí vejcovodu, aby vajíčko líp cestovalo. Podle proporcí Tvého břicha a dalších faktoru to muže trvat 0,5 - 1,5 hod. myslím, že za par dni budeš fit.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky