Ahojky, jsem tu nová

23.11.2009

Ahojky, jsem tady nová,tak se rozkoukávám a ráda bych se přidala..
Jsem v 27+5tt.Holky chtěla bych se zeptat,ve kterém týdnu se chodí na testy na cukrovku? Já jsem ještě nebyla..je to povinné nebo na základě nějakých výsledků? Taky se chci zeptat na těhotenské cvičení,máte nějaké zkušenosti? Budu ráda,jestli poradíte..Jste tu nějaká z Ostravy? Tak zatím papa..

.. to se tady ale pěkně rozrůstáme :) Holky ti už níže vše o testech na cukrovku napsaly... já se tam taky teprve chystám. Můj dr. mi asi před měsícem v poradně vypsal automaticky žádanku na odběry a ani mi nedal na výběr jestli chci nebo ne, ale je mi 26 (teda za týden 27let), tak to mám asi automaticky. Dneska jsem přesne 29+0tt, tak tam tento týden skočím, ať to mám už za sebou a pan dr. se na mě 8.12. v poradně nezlobí :)
No a to cvičení - taky jsem chtěla na nějaké chodit - našla jsem si i kombinované s plaváním, ale pak jsem se na to vykašlala a cvičím si kdy se mi chce doma na míči... :)
No a co ty - už víš co čekáš a kdy máš termín porodu? Tak hlavně ať jsi ty i mimčo v pohodě a brzy se nám zase ozvi.

ahoj, povinné to neni. záleží zda tě tvůj gynekolog pošle. Mě poslal při obou těhu a předešlé výsledky byli v pořádku-vůbec nebyl důvod mě tam posílat. Takže uvidíš sama. Mám dojem že jsem šla ve 25tt :a:
Jo a vítám tě mezi těhulkama-tedy už skoro maminkama ;)

In reply to by JaMiOn

Ahojky, povinné to teď je ,nově zavedené od 25 let, je fakt, že některé maminky na tom vyšetření nebyly. Ptala jsem se na to v té Dia ordinaci a sestra říkala, že to prva brali také jako bezdůvodné,ale ukázalo se, že narůstá dost případů těhotenských cukrovek.

In reply to by silvik

no vidíš to. ale dle mého záleží na gynekologovi.vím že tu byli maminky, které na tento test nešly. Já osobně si myslim že je to zbytečné-když výsledky jsou v pořádku. Já jsem tento test nesla dost špatně..... :sick:

Ahojky, vítej mezi námi včeličkami. Až přiletí Andělínka, tak tě mezi nás i připíše.
Ty testy na cukrovku jsou údajně povinné od 25ti let ,ale ne všechny maminky na tom testu byly. Já ho mám zdárně za sebou a není se čeho obávat. Není to vůbec nic hroznýho!!!! Já jsem si k testu přinesla 1/2 hořkého čaje, ten mi osladili hroznovým cukrem, odporné to s tím čajem opravdu nebylo.Obebrali mi 3x krev ze žíly a jela jsem domů.
Já osobně na žádné těhotenské cvičení nechodím, nepotřebovala jsem ho ani u provního těhu, tak si říkám, že nic takového nepotřebuju ani teď, zajdu jen na kurz do porodnice se podívat abych věděla co a jak se změnilo a co si vzít s sebou a co můžu nechat doma.
Určitě se tu pro tebe nějaká Ostravačka najde, já jsem z Břeclavi , takže trošku z ruky.
A jinak jaký máš termín porodu a nechala jsi si říct pohlaví miminka?

In reply to by silvik

Ahojda, taky jsem tu nováček, takže se taky teprve seznamuju a oťukávám:-)) Zatím se mi teda nepodařilo zjistit, jak například napsat nějakou zprávu, aby byla veřejná. Mám doma skoro 3měsíčního šmudlu Dominika. Je mi 26 a co se týče těch testů na cukrovku, tak ani mně je nedělali. Co se cvičení týče, tak já jsem v těhotenství absolvovala porodní kurz, který obsahoval i cvičení. Bylo to fajn, nevím sice, jestli mi to nějak pomohlo, protože porod jsem měla těžký a komplikovaný ( ale to nechci strašit:-)) ), ale každopádně hezky zabitý čas:-))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka