masáž hráze

23.11.2009

Ahojky holky, chtěl jsem se zeptat od kdy dělat masáže hráze??

Kliknutím vložíte smajlíky:

Nám říkali na předporodním kurzu od ukončeného 36. týdne. I když by tě nastřihávali, tak se to prý lépe hojí. Moje zkušenost - když jsme s tím začali, myslela jsem, že z toho vyrostu.Teď už je to v pohodě, protože ta kůže ti povolí. Chce to hlavně manžela s velkou ochotou a trpělivostí. Jestli to má účinek nevím, budu rodit tak do týdne, ale manžel říkal, že ta kůže už je podddajnější, tak snad ano.

In reply to by těhulkaeva

Jojo, manza si taky stezoval, ze na zacatku to vubec neslo, tak ze uz je to lepsi :-). Mne to bylo neprijemne, kdyz jsem to delala sama, protoze jsem nemohla najit vhodnou polohu, hrbila jsem se a nemohla poradne dychat. Ted masiruje manzel, a ja pak obcas na konci udelam par cviceni z dechem, jak nam rikali v kurzu. Proste se nadechnes a s vydechem sama palcem pomalu tlacis dolu po celou dobu vydechu.

Jinak s tim nastrihem je to opravdu tak, ze hodne zalezi na nemocnici. Nekde to berou jako rutinu, nekde te nechaji. Pak taky zalezi na poloze ve ktere rodis. kdyz lezis na zadech, tak vetsinou strihnou, protoze je diteti potreba nejak pomoci, vzhledem k tomu, ze ho netaha ven gravitace jako v pripade se sedis ci drepis. Kazdopadne pri nastrihu mas vlastne prestrihnuty sval a cela rana je daleko vetsi, nez kdyz se natrhnes. Ale jak jiz bylo receno, i pri nastrihu pomuze, kdyz jsi byla "pripravena" .

Ja si nejak rikam, ze se zkusim pripravit jak to jde a uvidime. Je jasne, ze to jde i bez toho, ale proc si to neudelat prijemnejsi....

Jinak v Nemecku se jeste doporucuje dalsi "babkovsky" recept. Od 38. tydne se odspodu napařovat. Napřed dvakrat tydne, a pokud jsi ve 40. tydnu, tak klidne kazdy den. Pouziva se na to Heublumen, coz jsem zjistila, tak je vlastne senny nalev (prelozit se mi to uplne nepodarilo, ale jsou to pry kvetenstvi trav...). Ma to cely spodek zmekcit a porod a hlavne pripravna faze je rychlejsi a pohodovejsi.
Pokud by k tomu chtel nekdo vic informaci, klidne poslu....

Prý se to doporučuje někdy od 34. týdne. Ale názory na to jsou různé, prý to stejně mnohdy před nastřižením nepomůže. Já se zkusila masírovat jednou a docela mě to bolelo, tak jsem to už nedělala, při porodu mě nastřihli, ale dneska 4 týdny po porodu už ani nevím, že jsem vůbec byla nastřižená. Takže než se trápit několik týdnů před porodem a pak být stejně nastřižená, tak jsem se na to radši vykašlala, taky jsem se bála, že bych si to tam přílišnou masáží hodně vytahala. Takhle na mě ani není poznat, že jsem vůbec rodila:) Marťa

34. - 35. tyden. Nejlip se nahřát - at uz ve vane nebo treba mokrym teplym rucnikem a pak masirovat.
Manzel to nastesti vzal na sebe, takze zodpovedne masiruje a ja se k tomu nemusim hrbit.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka