Kouření v těhu

11.11.2009

ahoj holky, na jedné z diskusí, sem narazila na "zajímavý" názor a sice, že pokud žena kouří neměla by v těhotenství úplně přestat. Už mi tohle řeklo pár holek co znám, že prý má děťátko absťák,který je horší než rizika spojená s kouřením. co s o tom myslíte? nebo jaké máte doporučení lékaře? já si myslím, že to je hloupost a určitý alibismus holek, co se cigaret nechtějí vzdát. Já sem přestala kouřit asi týden před tím než sem zjistila, že sem těhotná a nekouřím - neříkám, že nemám chuť, ale nezapálím si. rozhodně z toho nelezu po zdi. Přijde mi hodně sobecké "vykuřovat" miminko... díky za vaše reakce

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak já kouřila 4 roky 20 denně, někdy víc, někdy míň. Když jsem přišla na to, že jsem těhotná, ihned jsem ještě ten den přestala. Cigareta mi od té doby nechybí, naopak, smrdí mi to.
Jinak přítelovo máma mě obdivovala a že když byla ona těhotná, silná kuřačka, tak jí právě doktor řekl, že nebude dobré, když přestane kouřit úplně, kvůli abstinenčním příznakům mimča, a že může denně vykořit až 5!!! cigaret, což mi příjde nezodpovědné a šokující, sice říkala, že ani těch 5 někdy nevykouřila, ale u mě tím klesla v ceně. Dětí má několik, potratů za sebou taktéž.

děláš jenom dobře ,že nekouříš -vždyť ženský co kuoří v těhotenství tak miminku ubližují já by jsem si v životě nezápálila . Když jsem byla těhotná s malým tak mi stačilo jen projít kolem člověka co měl cigáro v hubě a už jsem z toho zvracela a dělalo se mi hrozně zle od hlavy kouření v těhotenství neuznávám a v kojení už vůbec ne takové ženy si asi moc svého drobečka neváží :n: :n: :n: :n: :? :a: :a:

Ahojte,já jsem kouřila cca 10let.Asi 10-20denně,dle nálady.Když jsem zjistila v únoru ,že jsem těhotná,tak jsem přestala,jak by k tomu miminko přišlo,že matka má závislost,kterou si nevybralo!Ale těhu.nedopadlo dobře,a začla jsem znovu hulit,blbost já vím,ale pomáhalo mi to při zapomínání na potrat.Moc jsem toužila mít zase mimi v bříšku,ale kouření jsem neomezila, slabá vůle.Teď jsem ve 25+3tt,a už od třetího měsíce nekouřím vůbec!!!představa,že bych mohla zase o miminko přijít je mnohem ,mnohem silnější než chuť na cigaretu po které jen člověk smrdí.Tak holky nekuřte,jak to vypadá těhotná maminka s bříškem,a v puse cigareta?Ta Vám tu lásku nenahradí,a přeci nechcete,ať máte miminko nemocné .

In reply to by kocourek

ahoj, jsem na tom podobně, taky sem kouřila dlouho a někdy i celkem hodně. Dneska mám občas chuť si zapálit, ale prostě to neudělám. Jak to bude po porodu a kojení je ale jiná věc. Mám pocit, že se k tomu vrátím. Prostě mi to chutná :(

Ahojky, já když jsem zjistli, že jsem těhotná tak jsem přestala kouřit. Kouřila jsem asi tak 15 denně. Nedovedu si představit, že bych hladila bříško a u toho kouřila. No ani za nic. Miminko a jeho zdraví je pro mě nejdůležitější. Ale rozhodně to neodsuzuji ať si kouří těhulka jak chce. Kámoška je v 7 měsíci a kouří asi 2 denně. Přeji těhulkám mějte se krásně a mimískové ať jsou zdraví :a:

No moje mama v tehotenstvi kourila...Ja sice nekourim a nejsem nijak zavisla, ale zdravi mam teda znicene. Mam astma a alergie vseho druhu...Myslim, ze kdyby nekourila, tak jsem na tom lip...Kdyz je zenska silna kuracka, tak od abstinencnich potizi ji pomuze nikotinova naplast....Svoji davku dostane a miminko je uchranene od vsech skodlivin( krome nikotinu, ale ten je v naplastech jen trosku)....Rozhodne jsem proti cigaretam. To dite si tu cigaretu nevybralo. To jen jeho sobecka matka.

Ahojky,když jsem já přestávala kouřit tak to pro mě bylo hodně opravdu hodně těžký..ještě před těhu..něco jsem si zjištovala na netu a jedna doktorka mluvila o tom,že kouření je srovnatelná závislost jako na heroinu,ale jak pro koho..prý je Dědičný jak dobře nebo špatně se s abstákem vyrovnáváš.Narodili jsme se všichni jako nekuřáci a kdo nikdy nekouřil tomu se nikdy neobjeví ty receptory či co,který se kuřákům objeví a dělají jím dobře a bez cigára jim způsobují absták,a těch se už nikdy nezbavíme,takže když si pak dáš zase cígo jedno dvě sem tam..zase v tom začneš lítat.V průměru prý se to povede přestat na popátý..jako,že někdo přestane a třeba i za dva roky zase začne a pak znova zkouší přestat.Tak nám přeji pevnou vůli at už se k tomu nevrátíme :a:

myslim ze je to alibismus.....kourila jsem 10let kazdy den 10-20 cigaret a jak mi dr. rekla ze jsem tehotna a ze tim kdyz kourim se hur prokrvuje placenta a beu takzvduch a ziviny miminku a proto se kurackam rodi s nizsi porodni vahou....nebylo co resit.....zahodila jsem to. maly jspu ted 3 mesice a chut na cigaretu mam kazdy den 24 hodin, ale svoje dite miluju a ublizovat ji nehodlam.....nemusi ona trpet za moji slabost.....

In reply to by Betsabe

Taky se přikláním k alibismu ale je to jen neodborný názor. Byla jsme na tom podobně, kouřila 10-15 cigaret denně zhruba 14 let s dvouletou přestávkou a sekla jsem s tím ze dne na den. Největší absťáky jsem měla 14 dní možná měsíc ale strach o miminko a špatný pocit mi nedovolil si zapálit a tak jsem to zvládla. Taky jsme nelezla po zdi, prostě jsem jen víc papkala a nabrala 2kg navíc, což mi vůbec nevadí, protože těch ještě do porodu bude. :) Nabízí se mi otázka. Co je lepší pro mimi? Chvíli být malinko nervózní z toho, že jsme byla na něco zvyklá a nemůžu to mít nebo ho ještě pár měsíců dusit? Každá máme na výběr a já si vybrala první pro mě správnou variantu!
Dneska mi cigarety smrdí, a do pusy bych ji nestrčila ale neříkám, že už si nikdy nezapálím..."nikdy neříkej nikdy" a jednou mi třeba zavoní...

In reply to by Miaska

:dance: gabina33 Ahoj maminky,taky mám problém uplně přestat..vždy mi to pomáhalo řešit krizové situace a ted jsem ve 4.měsíci,omezila jsem to na minimum a zápasím s jednou cigaretou denně na třikrát. Mám smůlu,že vlastní rodina mi situaci jen ztěžuje.Od nejbližších podrazy bolí nejvíc..

In reply to by gabina33

ahoj, četla sem, že když přestaneš do nějakého 15 týdne, tak je to ještě celkem v pohodě. Kamarádka nedokáže úplně přestat a prý to je sice samozřejmě špatně, ale jsou horší věci. já bych si prostě nemohla vychutnat cigárko s pocitem, že ubližuju miminku. A k té rodině... u nás kouří hodně lidí - manžel naštěstí ne - někteří jsou ohleduplní a v mé přítomnosti nekouří a jiní na to kašlou. Je to bezohlednost - nemůžou se pak divit, že k nim na návštěvu nechodím. Myslím, že na dvě hodiny, než vypiju čaj a pokecáme to můžou vydržet. Pak ať si vyhulí klidně tři najednou. Já sem kouřila, ale když se někde nesmělo, nebo to nebylo vhodný, tak sem si to odpustila. Na tom není nic těžkého. Spíš jde o to, jestli to člověk chce, nebo ne...

Asi jde o to , že když je matka silná kuřačka, tak je snad lepší, když si jednu dvě dá, než aby se celý den klepala, ale to si musí každá rozhodnout sama. Já jsem kuřačka, teď jsem potřetí těhotná a vždy jsem hned přestala a bohužel jsem zase vždycky začala, když jsem přestala kojit. (to jsem blbá, že???) Doufám a přeju si to tentokrát vydržet a už s tím nezačít. Je to příjemný nemít žádnou závislost, líbí se mi to a doma mi to voní.

In reply to by Líza

Jo ještě jsem chtěla napsat, že moje kamarádka celé těhotenství kouřila a malej měl po porodu problémy se srdíčkem. A co myslíte??? Všechno svedla na doktory a ani jednou jedinkrát si nepřiznala, že možná kdyby nekouřila, nemuselo to být. Já bych aspoň měla obrovský výčitky svědomí.

In reply to by lucca

Segřini kluci má tři mají všichni při nachlazení hned chycené prudušky a je to kouřením u všech hulila....jinak muj manža u prvního syna kouřil v bytě ...tedy v kuchyni,ale bylo to v celém bytě a muj syn trpěl zjistily mu astma...tak jsem ihned vnovém bytečku zatrhla kouření,chodí hulit ven na dvorek a ejhle na alergologii je bez záznamu a už nemá ani záchvaty :one: ...tak,že bych řekla,že to kouření dělá své jak v břichu i normál,ale co naplat muj manža se snažil přestat,ale nemá vuli a trpěl jak pes byl nesnesitelnej tak jsem mu sama šla a koupila krabku cigár,lepší když hulí než protivnej chlap :?

In reply to by lucca

no moje kamarádka, ta zase říká: "já sem celý těhu kouřila a malej je v pohodě" - no ale on není v pohodě - měla špatnej porod kluk byl modrej, přetrhl si sval na krku když lezl ven atd. možná to s tím vůbec nesouvisí, ale kdo ví? chci to riskovat?

Ahojky, tak ono asi hodně záleží, jak tu abstinenci zvládá matka. Když má z toho křeče, potí se, třepe se apod. tak si myslím, že opravdu není vhodně skončit naráz, i kdyby sebevíc chtěla. Já měla to štěstí, že i když jsem hodně kouřila, žádné abst. příznaky se nekonaly a protože mi z nich už bylo spíš zle, přestala jsem najednou a bylo. Ale rozhodně bych všechny kouřící maminky neházela do jednoho pytle. Taky se mi protiví, když takhle nějakou vidím, ale co já o ní vlastně vím. Papa :a:

Jo mé sestře to taky gynekolog řekl,je silnej kuřák a říkala mu žen to nevydrží a kouří deně 3cigarety a on ji právě taky říkal,že to vtělě má ...ale samo že ji domlouval at spíš přestane já segruši taky domlouvala no a na sále se pak dusila když byla císařem...hned ji řekly no jo kuřačka nepoučená :00: ...no asi to nepochopím nejsem kuřačka tak,že tuhle závistlost neznám,ale mylým,že bych se to snažila vydržet

Tak mě to teda dr.řekl,že je nesmysl přestat z minuty na minutu.Kouřila sem tak 10-15 denně.Ono si řekneš,že je to jednoduchý přestat,kvůli miminku,ale není.Snížila sem to na 3 denně a pak mě to samo přestalo asi ve 3 měsíci chutnat.Tak sem přestala úplně a teda zatím nekouřím.Ani nemám chuť.Malýmu je 8 měsíců...Můžu Ti říct,že bych byla ze začátku bez cigarety pěkně nervní a nesvá a protivná a to si myslím,že je ještě horší....Nesnáším maminky a těhulky když vidím,jak vlečou kočár a mají pupík a kouří.To bych je vyfackovala.Když chtěj,ať kouří doma,kde je nikdo nevidí...vím,že je těšký přestat...

nejde o absťák miminka ale matky. Stresy z absťáku uvolňují škodlivý noradrenalin, nebo tak něco, což je snad skoro horší než cigareta. Má se přestávat pomocí nikotýnových pomůcek, náplasti, žvýkačky atd. Nikotin jako takový není tak škodlivý ale co je škodlivé jsou látky uvolňující se při spalování cigarety. Kromě jedovateého CO, i kyanid snad...ty lepidla kterým to lepí papírek, látky používané na vysušovní tabáku no humus :jawdrop:

In reply to by Dejmalka

no já musím říct, že sem žádnej stres z absťáku neměla. Byla sem šťastná, že budu mít miminko a ostatní nebylo důležitý...

In reply to by Líza

on kouří ale není závislý...Když jdeme někam na návštěvu k nekuřákům, nebo jedeme dllouho vlakem, klidně nebude celý den kouřit, ale běda nedejte mu cigaretu, když něco dělá, vymýšlí jak postavit pergolu apod., má z cigarety tak 3 prásky, ale musí ji mít.

In reply to by Dejmalka

no já to mám/měla sem to tak, že mi cigarety prostě chutnají. Mám je spojené s pohodou a klídkem. Sednout si, někde na skleničku - pohoda, cigárko... :) no tak teď na skleničku nechodím a pohodu si navozuji jinak. Je pravda, že sem měla letos hodně špatný rok a tak mi nějaký čas cigareta pomáhala i na uklidnění nervů, ale jak říkám, myslím, že to jde - i když každá to má jinak.

In reply to by Líza

Byla jsem na tom uplne stejne, zadny stres jsem nemela, prestala jsem taky ze dne na den a bylo mi krasne. Ne, ze bych na to obcas nemyslela, ale urcite ne rozklepana z toho, ze si nemuzu zapalit. Mozna jde taky o to, jak moc to miminko chces a co pro to jsi ochotna udelat...my ho chteli strasne moc.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka