Cytologie v těhotenství

22.11.2009

Ahoj holky, chci se pozeptat jestli máte někdo nějaké zkušenosti. Loni na začatku roku jsem byla na konizaci čípku, nález byl už hodně kritický a na operaci jsem šla během pár týdnů co se to zjistilo. Doktor v nemocnici mi řekl že jdu už skoro po dvanácté hodině a že mi vlastně zachránil nejen možnost mít děti ale i život. Každopádně narazila jsem na brněnskou kapacitu a svoji práci udělal výborně, odstranil vše na první pokus a bez jakéhokoli problému. Na poslední KO říkal že se sám divý jak je ten čípek pěkný a jak drži, tak jsem ho pochválila že je to přeci jen jeho práce, ale on si stojí za svým že to není o tom ale o mé anatomii a o tom že mám zdravé tělo a pěkně se s tím vypořádalo - tak aspoň k něčemu je ten zdravý způsob života :-) No stejně si myslím že kápnout na nějakýho ** tak máme teď s Klárkou docela potíže. No ale teď mi dělal cytologii ve 22tt a podle výsledků prý už to není negativní jako do teď, nějaký změny tam jsou ale prý nic drastickýho. Končíme teď 25týden a řekl že se máme zastavit po 6ti nedělí. Jenže mě pořád vrtá hlavou co když se to ještě zhorší? Kontroluje cytologii gynekolog ještě někdy před porodem? Nemůže se pak na miminko při přirozeném porodu něco přenést?? Já CHCI roditt normálně, císaře si vůbec nepřipouštím ,ale teď si vůbec nejsem jistá. Je tu někdo kdo má nebo spíš měl stejný "problém"?

Lucko neboj,změny na čípku,které prokazuje cytologie se na miminko přenést nemůžou.Jsou to změny v samotných buňkách čípku,né žádné viry,neboj.Na miminko se přenáší streptokoky,proto se kolem 35.tt dělají výtěry z pochvy,aby se to případně do porodu zaléčilo a nebyl problém.Pro oči je nebezpečná kapavka,ale o té pochybuju,že bys jí měla :) .Tak se neboj,uvidíš,že to bude dobré a ty i Klárka budete v poho :a:

In reply to by sobotce

Dekuju moc, ja uz se toho docela bala a porad mi to vrtalo hlavou, zvlaste po tech mych zkusenostech - byl to docela sok, nekolik let to bylo porad v mezich a pak z niceho nic - asi jsem v tu dobu mela nejakou oslabenou imunitu ci co. Tak dekuju za uklidneni...to znamena ze uz me nic netrapi :-D No nejsem ja stastny clovek :-D

Mne delali cytologii behem tehotenstvi, asi v 18. tydnu 1. tehotenstvi, protoze jsem mnela hranicni nalez pred tehu.
Rozdil je, ze jsem nemnela provednou konizaci jako ty.
A muj nalez je po 1. tehotenstvi zcela negativni, rikalo mi to vice Dr., ze nekdy hormonalni dysbalance u mladych zen spusobi zmeny na cipku a po tehu se to zpravi a u mne mneli pravdu.

In reply to by xenia

Asi to bude vazne jen tim, ja jen porad premyslela jestli se to nemuze nejak dotknout nasi princezny pri porodu, ale asi je to hloupost a bude vse jak ma byt. Jinak by se to resilo a pozval by se me jeste pozdeji v tehu.

Ahoj Luci, myslím, že cytologii jako takovou ti už během těhu dělat nebudou - teda alespoň mě nedělali, ale kolem 36.tt ti budou určo dělat výtěry a kultivaci kvůli streptokoku, který by se mohl na mimi přenést během porodu a případně zjistí i další bakterie - mě nějakou mrchu našli a tak jsem dostala zaváděcí čípky, aby to do porodu zmizelo - i když by to prý nemělo být nebezpečné, že pro mimi je nebezpečný jen ten streptokok... Doufám, že jsem ti trošku pomohla...

Ahojky Luciku tak jsem precetla cely dotazek, ale bohuzel odpoved nevim, nicmene vim, ze par holcin mela zhorsenou cystologii behem tehu a ze po porodu bylo vse v naprostem poradku, takze bych se tim nestresovala uvidis ze to bude v poradku :one:

In reply to by žabičkax

Ja bych se tim nestresovala kdybych uz pred skoro dvema lety neklepala rakovine na dvere...podle me kdyby tam bylo neco spatnyho tak se to na miminko muze prenest, treba do ocicek a tak :-( No zeptam se jeste sve mudr. az tam pujdu, nevim proc jsem se nezeptala uz ted?? Pritom jsem ji o tech vysledcich rikala..

In reply to by Lucik P.

Neboj se, rakovina není nakažlivá... mě dělali cytologii někdy kolem 28. týdne, měla jsem tam ještě nějaké změny, ale po porodu po šestinedělí mi dělali další a bylo vše v pořádku... dr. říkala, že to tak bývá, že se během těhotenství objeví na čípku zdravá sliznice a stav se zlepší... tak se zbytečně netrap, pokud bys tam teď měla nějaký špatný výsledek, tak by tě kontrolovali častěji... ale zřejmě je vše zatím v takovém stavu, že nepotřebuješ zvýšenou péči... tak hodně štěstí a hlavně klid a pohodu... bude to určitě dobrý... držíme palečky... a mimču se nic nestane... to se bát nemusíš...

In reply to by Blue Jane

Dekuju moc, ja zvysenou peci "mam" resp. ted uz chodim na cytolku jen jednou za pul roku, proto me mudr. prekvapil ze rekl neco tam je ale to je v pohode prijde az po 6ti nedeli - ale verim mu tak mas pravdu kdyby to bylo vazne tak by nad tim rukou nemavl...kaslu na to - smejeme se at Klarku v brisku zase pekne posimrame!!! Opravdu dekuju!!!

In reply to by Lucik P.

Já jsem jednu dobu chodila každé tři měsíce, pak se to zlepšilo a stačilo jednou az půl roku (to jsem chodila do COPu) a teď už jen jednou za rok a do COPu už nemusím... takže už je to pohoda... jsem důkaz, že se to může zlepšit i samo od sebe... Klárce posíláme pohlazeníčko... :a:

In reply to by Blue Jane

Dekujeme :-) Ja kdybych nemela uz tu zkusenost tak se ani nebojim, ale je fakt ze tenkrat to bylo vsechno tak rychly ze nez jsem se rozkoukala tak uz jsem mela po operaci. Najednou jsem litala od doktorovi k doktorovi, porad nejaka vysetreni a behem mesice uz jsem byla ve spitale takze tam uz to bylo fakt spatne. Ted to nechavaji, tak to urco bude po porodu dobry a je to jen tema pochroumanyma hormonama :-D

In reply to by Lucik P.

tak to verim me jednou vysla spatne cystolka a dr mi rekla ze mam prijit za tri mesice ale dal smenou nic nerozebrala nicmene mezi tim me pekne nastvala kdyz sem potrebovala ha a opet sme se tma vice jak tri tydny nedovolala a nedozvonila tak sem presla jinam a tam vysla v pohode proste se to nekdy stane a pokud dr rekla ze staic po sestinedeli uvidis ze vazne to nebude.... opravdu jsem slysela ze v tehu se to takle muze zhorsit a pritom po porodu je vse ok...
Nicmene urco se dr zeptat ale bude to dobre berusko uvidis,

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky