nekdo bez prikrmu???

22.11.2009

Maminky vsechny tady pisete jak zacinate prikrmy okolo 4 mesice, ale nam se zatim tuk tuk dari pokracovat jen s kojenim...je vas tu vic??? A jak dlouho byste chtely vydrzet kojit???

my jsme plně kojili skoro do sedmého, protože jí zpočátku příkrmy nějak moc nechutnaly, dalo by se říct, že vůbec!!!!
Naučila se jíst něco jiného skoro až na začátku devátého měsíce......
Pak už to bylo celkem v pohodě!!! Minulý víkend jsme oslavili rok a malá je pořát kojená a někdy dá mlíku přednost i před jiným jídlem, ale to většinou, když jí zlobí zoubky :h:

Ahoj Kubíček bude mít 5měs a plně kojíme a pokud bude přibívat pěkně na váze tak začneme určitě později jak v 6měs. :cc): :a:

AHOJKY MÉ BERUŠCE JE 8,5,MĚSÍCE A JSME STÁLE PLNĚ KOJENI A ZATÍM JEŠTĚ BUDEME ZATÍM NÁM TO VYHOVUJE A MALIČKÁ TEDA ANI NIC NECHCE :a:

Čauky, já chtěla vydržet pouze kojit do 6 měsíce (to je nám v pátek), ale začala jsem už asi před týdnem, protože Sam měl pořád hlad a pořád se mi sápal po prsou a nepřibíral.

Ahojinky,
tak já kojím a jen kojím, přikrmovat začnu co nejpozději, malá je ekzematička po tátovi a asi bude i alergička po něm a to jsem četla v moc dobré knize, že přikrmy co nejpozději, že není dobré předčasně zatěžovat organismus tuhou stranou. Je to věc každé maminky. Je poholdné pro některé už nekojit, pro mě je zase zatím pohoda, že kojím, ač ji nemůžu v té zimě vrazit flašku, na druhou stranu se naučila si dělat větší rozestupy a vydrží 3 hodiny v pohodě... někdy i 4 bez kojení.
Rozhodně nejsi sama!!!
----------------------------------------------------
Karolínka (8.7.2009)

In reply to by lilian

Tak o máš super že jí co 3-4hodiny to náš Kubík skoro 5měs.se přes den kojí pořád co 2h akorát v noci vydrží déle cca 3-5h.Takže když jdeme na procházku tak musíme brzy domů nebo jít někde kde se dá kojit když už to nejde venku na lavičce.

In reply to by lilian

jj me se to taky protahuje na ty 3 hodky, co obcas vydrzi :-) Manzel je taky alergik, tak snad to maly po nem nezdedi...navic jak uz jsem tu nize psala kojeni je docela pohoda...lespi nez tahat s sebou termosky a brasnu s mlikem a flaskama...ale doma mam nachystane UM, kdyz jdu cvicit a nekdo hlida, ale zatim jsem nemuseli pouzit, snazim se odstrikavat...akorat je na me sileny zavislak, vubec jsem necekala, ze to tak brzo pozna, ze tam nejsem...a zacina se mi komplikovat hlidani, snad mi zustanou aspon ty 2 hodky tydne, co si chodim zacvicit...:-D

Ahojky,
my začaly s příkrmy v šesti měsících, ale Kátě po prvotním nadšení přestaly chutnat, takže jsme de fakto do osmi měsíců jenom kojily. No a pak jí začaly růst zoubky, takže jídlo zase odmítala. :00: Teď kojíme asi dvakrát denně - Kačce je 18 měsíců.
Jestli kojíš a jste v pohodě, tak není kam spěchat;-)

Ahojky, tak nám je čtyři a půl a taky jenom kojíme. Kojit chci do toho půl roku a pak začít s příkrmy. Neříkám, že jsem mu něco nezkoušela dát. Zkoušeli jsme ochutnat jogurrtek, sušenku...a moc mu šmakovalo, ale počkám. Nehledě na to, že jsme měli asi desetidenní spurtík po hodině půl jsme kojili a já byla tak unavená, že jsem mu dala kaši a už nikdy!!!!Tak strašně se mi pozvracel, až jsem brečela. Paní dr říkala, že se nemusí snést mateřské mléko s tím umělým....takže pokud to půjde tak vydržíme do půl roku.Papa a hodně mlíčka.

In reply to by miavalas

Jj ja taky jednou zkousela kasicku od 4mesice,protoze se mi zacal v noci casto budit, myslea jsem, ze uz mu moje mlicko nestaci, ale neudelala nam dobre:-( ale byl tot yden a od te doby zase spinka jak predtim, asi to tedy byl spurtik...je fakt, ze mam prsa zase o neco vetsi :-D ale kojeni je fajn a nerada bych o nej prisla :-D

Urcite je tady "rozumnych" maminek Tveho typu vic!
Vsichni porad s miminky nekam spechaji a delaji z nich vetsi...
My jsme zacali s prikrmy az v ukoncenym 6tym mesici,ale je pravda,ze kolek 5,5mesice jsem malemu sem tam dala mrkvicku,atd na lzicku,aby si zvykal pomalu na jinou chut nez mlicko...ale stejne to nechtel a nebo potom osklive zvracel...
Take podotykam,ze od 4mesice byl Davidek dokrmovany UM moje MM mu nestacilo.
Pokud mas mlicka dost,urcite koj do ukoncenych 6ti mesicu,jak se vsude doporucuje,pro miminko je to to nejlepsi,co muze dostat,"normalniho" jidla se jeste nacpe za cely zivot!Jinak prikrmy u nekojenych deti se doporucuji zavadet o mesic drive nez u kojenych,coz je 5mesic,respektive ukonceny 4mesic :)
A to nemluvim o vyvijeni imunity kdyz vyhradne kojis!Davas mu vse potrebne v mlicku,ono se meni a prispusobuje behem mesicu pozadavkum a rustu miminka!
Ja takove stesti nemela :/ Davidek se v 8mesicich nedavno odstavil sam,jinak bych kojila a kojila a kojila alespon do 1roku syna!
Je to uzasne a pro dite i maminku krasna chvilka!
Tak preji zdarne kojeni a potom i bastu ze zeleninky!
Jeste jsem chtela rict,ze nas davca si na prikrmy zvykal cca 6tydnu nez snedl nejakou rozumnou porci,takze okolo 7.5mesice teprve snedl cca 100-120gramu masozeleninoveho prikrmu,opravdu to chce cas a neni kam spechat.Nejake deti basti vse hned,jinym to trva az 2mesice nez je zacnou poradne jist.

http://nikynka86.rajce.idnes.cz/

In reply to by Ellen Davídek

No taky me nachvili popadla manie zacit s prikrmy od 4 mesice, ale kojeni je pohodlne...mam ho porad u sebe, malemu to staci, tak se mi ani nechce zavadet neco noveho...:-) vydrzela bych rada kojit co nejdyl a casem k tomu pridat i ty prikrmy, snad se nam to vydari :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky