noční vstávání

21.11.2009

Holky potřebuji poradit. Malému bude za 10 dni 5 měsíců a začal se mi v noci pořád budit. Vstavali jsme od narození tak 2x za noc ted je to co 2-3 hodiny. Nají se a zase spí dál. Kojím ho pouze, mlíčka mám snad dost. Nejdřív jsem si myslela, že je to spurtík tak jsem trpělivě čekala, ale trvá to už týden a malý se pořád budí. Nemáte radu, myslíte, že má hlad, že bych mu měla začít dávat na noc nějakou kaši? Děkuji Vám.

Kliknutím vložíte smajlíky:

To mají takové období,začínají být chytřejší tak nás zkouší.Já taky kojím,do 3 měsíce mi spala i 6 hodin v tahu.Ale ted se budí každé 2 hodiny a po půlnoci se budí po hodině,po půl.Minule jsem si dělala čárky,kolikrát jsem k ní vstala a bylo to 7krát :jawdrop: ..Chtěla jsem vojnu tak musím bojovat.Ted ale nevím,jestli mám počkat,až jí tohle období přejde nebo nějak zakročit.

Naše malá si okolo pul sedmé dá kašičku a valí do postele. Vzbudí se až okolo dvanácté na jídlo, to nakojím.
A když se potom náhodou někdy vzbudí dřív, tak okolo druhé ráno tak ji nechám prostě vyřvat. Je to sice síla, někdy brečí i půl hoďky,ale jíst jí dřív nedávám. Podávám jenom dudel dokola. Dřív tak vstávala dost často, ale teďka už se 14 dní nevzbudila dřív než měla na jídlo. Po té 12-té se budí ve 3 a v 6 na jídlo. Zkus vydržet a nedávat mu hnedka najíst. Malá neřvala hlady ale prostě chtěla spát a nevěděla jak nato. A řekla sem si, že chovat ji už nebudu. Už je přece velká holka:) (5měs.)

u nás to bylo podobné, vzdala jsem to ve 14 měsících. Malá mně už dost využívala :-) prostě se chtěla ujistit, že tam su a podudlat si (bohužel tak od půl roku často i co hodinu, dvě). Pak vy 14 měsících nastoupil taťka, nakojila sjem ju o půl noci a pak k ní vstával tatínek. Má v pokojíku velkou postel, tak si s ní lehl. První noc plakala asi 10 minut, spíš se rozčilovala a na další vstávání tu noc jen zanadávala a spala. Během pár nocí se přestala budit, a pak už nechtěla kojení ani když jsem k ní vstala já. Jinak čajík, voda nepomohla. Myslím, že cítila mléko a prostě mi nezbaštila, že nemám. Před zásahem tatínka byla schopná nadávat a vztekat se dlouho, pak na 20 minut usla a znova. takže jsem byla mrtvá a nemělo to efekt. Podobně jsme vyeliminovali kojení před poledním spaním (v 18 měsících)...pát dní prostě usínala s někým jiným....museli jsme kvůli tomu jet k babičce :-) Jinak u dalšího mimča zasáhne tatínek určitě dřív, protože vstávání po hodině bylo hodně vyčerpávající. Nejvíc mně štvalo, že manžel řekl spinkej a ona si lehla a spala, a já se o ni tak starám a já jsem se mohla snažit jak jsem chtěla a bez efektu....tak třeba vám to pomože...hodně štěstí

In reply to by Evucha

My to měli úplně přesně, fakt,vidíš,mě dr.řekla, jedině odstavit úplně, kdybych to tehdy věděla, odstavila bych jen na noc a kojila dál, ale to už je teď jedno, myslím, že čím jsou děti větší, tím jsou vy...a taky si myslím, že právě proto, že my maminy bychom se k vůli nim rozkrájely, tak že děti to cítí a dělají nám takové věci, tatínkům si netroufnou, že? ;)
jsou to malé potvůrky, ale zas když se ke mě malý přitulí a dá mi pusu, co je lepšího na světě? :cc):

In reply to by andy.sv

ta naša opička je taky strašně vychytralá. Já su taky kolikrát naštvaná, že se snažím, nespím a vůbec dělám co možu a pak přijde tatínek , udělá nějakou koninu, se kterou bych neuspěla a malá je úplně hotová...ale na druhou stranu su ráda, že máme zlatého taťku, který se o nás tak stará....Jen doufám, že mu ta autorita vydrží :-) Jinak si taky užívám každý den, a říkám si, že toho tulení bude ubývat, tak se musím nabažit. Až přijde domů a místo pusy se zeptá, jeslti su normální, bude to horší :-D

In reply to by andy.sv

jenze jak je odstavit jen na noc. My kojili tak 2x za noc to mi vyhovovalo. Mlicka se mi pak prez den delalo dostatek a byla jsem vyspala. Jak mu mam vysvetlit ze dostane pouze 1-2x za noc jinak nic. No a kdyz ho v noci nenakojim vubec tak o mliko prijdu uplne. No je to slozite ale koukam nejsme v tom sami.

In reply to by Kacule20

Musíš častěji přikládat přes den, je to odskoušené a o mlíko opravdu nepřijdeš...a jak se tu už psalo, k malému ať v noci vstává tatínek, u nás když nebyl taťka doma, tak jsem poprosila maku a během týdne nebylo co řešit, hlavní je vydržet a nedat, ale takto chytrá jsem byla až v roce, do té doby jsem taky otročila každou noc i cca po 20 minutách, to už jsem nespala skoro vůbec, jen jsem vyndávala a dávala malého zpět do postýlky, jak tady holky psaly, jde to odbourat noční kojení a kojit jen přes den, jen to chce mít pevnou vůlí a hodného taťku, co v noci pomůže...já už byla kost a kůže, vůbec jsem nespala, byla to fakt hrůza, nervozní na všechny a pak se mi ulevilo, tak snad se to povede i Vám.
Ale přes ten den se musí fakt víc přikládat ať se to mlíko tvoří

In reply to by andy.sv

Moc dekuju za rady. Asi to taky zkusim. Tatku mame hodnyho dnes vstaval o pul sedmy s malym a me nechal do ctvrt na deset dospat. Pak byla na stole pripravena snidane kaficko proste pohodicka. Tak by to mohlo byt kazdy den jenze bohuzel. Tatku mame skoro porad v praci moc si ho neuzijeme.

In reply to by Kacule20

já jsem taky loučila s kojením, ale tatínek to zachránil. Ony jsou děťátka pěkně vychytralé, pochopí to rychlo. Teď pokud se vzbudí v noci a mám službu já, tak jí řeknu, že maminka nemá a je to a dostane nejdřív kolem 6, 7. ráno a šmitec. POkud má třeba rýmu tak děláme vyjímku a kojíme podle potřeby i v noci a pak se bez problémů vracíme k režimu. Už jsme eliminovali kojení na ráno a večer a postupně budem zbavovat závislosti a kolem 2. roku bych chtěla přestat kojit. Tak uvidíme. Zkuste si to s taťkou naplánovat aby mohl vstávat víc nocí po sobě, třeba přes vánoce, pokud bude mět dovču. Stojí to za to...po první noci bez kojení jsem si připadala brutálně přespaná :-)

tak rýžovou kaši mu dát klidně můžeš, ale nám ke spánku nepomohla je nám 11 měsíců a od půl roku vstávám i 10x za noc kor když nám rostly zuby

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky