Dotaz ohledně příjmení

21.11.2009

Ahoj holky,všechny vás zdravím,potřebovala bych poradit,nevím,jak to chodí.Jsem zatím vdaná a nesu manželovo příjmení př.Novák a samozdřejmě jsme při sňatku udávali,že děti ponesou naše společné příjmení,Novák,Nováková.
Mám ale celkem zajímavé rodné příjmení,nesu ho jako poslední z rodu a ted bych ráda pojmenovala svého syna i mým rodným příjmením př.Nový-Novák,myslíte,že je to možné na matrice vyřídit,jde to ještě před porodem,poradte prosím.
Nehledě na to,že mám ted takové problémy s manželem,který nás bez mého vědomí zadlužil tak,že mám strach,že příjdem o střechu nad hlavou,chci podat žádost o rozvod a proto bych ráda aby můj syn měl i mé příjmení,i když užívám zatím jen manželovo.Děkuji za vaše rady a hezký víkend.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky rozhodně to jde ale jak už tady psaly holky musí s tím souhlasit manžel bez jeho souhlasu jedině soudně a to nevím zad by jsi vyhrála.Rozhodně ale napřed udělej příjmení než rozvod!!!!!A je to potřeba vyřídit před porodem!Držím pěstičky aby ti to vyšlo :a:

no jít by to mělo asi ale jak tu už zaznělo musí stím souhlasit manžel bez jeho souhlasu to nepujde. Asi by jsi to jmneno měla manželovi navrhnout dřív než podáš žádost o rozvod. po tom co mu řeknes ze se chces rozvest ti muze udelat truc a muze ti rict ze se jmenem nesouhlasi. Ten papír se souhlasem mu dej co nejdriv dokud neví o rozvodu

Já teda nevím ale myslím že by to neměl být problém,ale určitě si to musíš vyřídit na matrice ještě před porodem a manžel,pokud nejste v rozvodovém řízení s tím bude muset souhlasit

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka