špatný spermiogram IVF-ICSI

20.11.2009

Ahojky, chtěla jsem se podělit o svůj příběh, protože příspěvky jiných mi pomohly překonat naše čekání na zázrak. Rok a půl jsme se snažily o miminko a to předtím jsem nikdy nebrala hormonální antikoncepci- bála jsem se abych kvůli tomu neměla problémy s plodností. No a jak se ukázalo, obávaný problém mě neminul. Po více než roce jsme navštívili centrum asistované reprodukce, kde nám sdělili, že problém je špatný spermiogram manžela a že je to tak vážné že je klinicky sterilní a že přirozeně neotěhotním. Byl to pronás oby strašný šok. Manžel měl pouze 2,5 mil spermií, špatně pohyblivé a morfologicky špatné. Strašně jsme se tím trápili, protože nám řekli, že jediná šance je IVF-ICSI, ale předtím musíme projít oba genetickým vyšetřením, zda-li není problém někde na úrovni genetiky. Kdo už vyšetření má za sebou asi ví, že se na výsledky čeká min měsíc. Měsíc, kdy nemůžete dělat nic jen sledovat jak přichází další a další menstruace. Konečně i my jsme se dočkali výsledků z genetiy a začal první cyklus IVF stimulace, odběr vajíček, čekání zda se bude dařit jejich vývoji a po transferu jakíček to nekonečné čekání do prvního těhotenského testu.
Strašně jsem se bála neúspěchu, ale ono to vyšlo. Na testu se objevily // a těhotenství mi potvdili i z krve j a manželovi se spermiogram zlepšil po 3 měsících z 2,5mil na 8. Sice to není žádný zízrak a stejně jsme využili metodu ICSI, ale aspoň bylo z čeho vybírat.
Pro všechny které máte stejný problém nevěste hlavu jsou i takové páry, kterým se podaří těhotenství z prvního IVF.
Pro ty které máte stejný problém tak jsme u manžela změnily slipy na trenky a bere GS vit E Selen Zinek, Wobenzym,Energyman a Ergema max.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, taky se přidávám ke gratulantům a přeji moc štěstíčka a krásné těhulkování. Zasloužíte si :dance: :a:

Ahojky,přeji pohodové těhotenství a zdravé miminko.Prošla jsem si tím samým a teď je Terezce už 8,5 měsíce :-)

Ahojky, taky se připojuji ke gratulacím, moc vám to s manželem přeji :one: , velký obdiv. Přeji strašně moc štěstíčka :a:

To je nádherná zpráva, úplně mi ukápla slzička....přeju vám strašně moc zdravíčka a hrozitánského štěstíčka :h:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky