Váha

20.11.2009

holky vcera jsem byla na poradne a dostala jsem servane od sestricky ,ze jsem moc pribrala za mesic!Od zacatku tehotenstvi jsem pribirala po kilecku a nebo po pul kile a tedkom behem mesice jsem pribrala 5kilo myslite si,ze je to moc? Me to prijde jako normalni.Jsem ve 24 tt a kdyz jsem byla tak v 16tt tak mi rikala sestricka,ze zas malo pribiram a kdyz tedkom priberu tolik tak me za to serve! :§) Sice jako smala se u toho ale me to celkem zamrzelo... Zacala mi nadavat,ze i muj tlak 140/70 je takovy diky te vaze zvysene. Pritom ja za cele tehu jsem pribrala 8kilo A zacinala jsem na 60,tak nevim proc s tim dela pani sestricka takovou vedu! Jeste mi k tomu rekla to jsou ty vase cokoladky (potkala me v obchodaku a ja mela v kosiku moooc sladkeho :C]]: ) ale tak jako nemuzu za to,ze mam porad chute na sladke at se snazim jak se snazim omezit to,tak to nejde... :°: a pak mi jeste rekla no delejte tak dal,at se vam objevi bilkoviny v moci a jedete hned do nemocnice! me vystrasila jako blazen! tak co myslite?jake to je u Vas?a jinak kdyz jsem prisla k doktorovi do ordinace tak mi k me vaze nerekl absolutne nic a ta me sjede jak neco :§) tak zatim pa a tesim se na vase odpovedi

Ahojky, tak semi zdá, že u vás v poradně tu váhu moc řesí, mě můj Dr. nic neřekl, když jsem přišla po měsíci se 4 kg nahoře, ale tlak mám teda ok a sladkého moc nepojím...sestra tě chtěla vystrašit a to se jí zřejmně i trochu povedlo. já jsem teď 22tt a mám nahoře už 8kg, ne-li víc. to bys jako měla přibrat za celé těhu jen 9-10 kg? no, upřímně, to se povede málo které...u nás v rodině je běžné, že ženy přibraly tak min.20 kg.

Ahoj, je to tak - některý doktoři to řeší až moc, některý vůbec. Mojí mámě doktor prostě zakázal přibrat víc než 10 kilo a prostě jí hlídal a ona to tak měla. Mně se zas zdálo, že nepřibírám vůbec (do 21. tt jsem přibrala asi 2 kiila, ted najednou za další dva týdny další dvě :j) ) a ptala jsem se doktora a sám mi řekl, že to má každá ženská úplně jinak. Je to hodně v genech a podle m se to nedá moc ovlivnit. Samozřejmě zrovna slazený limonády tomu nepomůžou, ale ty se nemají pít ani normálně... doporučila bych ti normální vodu se šťávou, to je dobrý a určitě zdravější. A k tomu nějaké cvičení.
A jinak být v klidu a nestresovat se, držím palce :a:

In reply to by jjanculka

Ahojky těhulky. No já jsem taky teď rapidně nabrala i přes to že se docela dost hýbu. Ale zjistila jsem, že to není o sledkém ale o tom že se ve mě drží voda. Takže jsem začla pít vodu s citronem. Je to antioxidant, odvodnuje a nenaberu z toho. A o kilo jsem spadla dolů a drží se mi váha. Takže jestli máte pár kileček navíc asi to není tak drastické jak to ukazujou sestry.

Vykašli se na sestřičku,nic jí do toho není.Kdyby jsi měla nahoře 20kg,tak by tě mohla upozornit,ale takhle?Ať se stará o sebe.A tlak si myslím,že máš taky v normě,důležitější je ten spodní a ten je 70,to je dobré.Sladké já jím taky,po kilech,ráno vstanu a dám si kousek čokolády nebo buchtu.Tak se nestresuj,sestřičku hoď za hlevu.Krásné těhulkování :a:

In reply to by sobotce

sestricka neni spatna ja ji mam rada ale prehnala to!nejdriv si stezuje ze mam malo a pak me serve za to ze mam zase moc:-) jako smala se u toho prislo mi chvili ze si ze me dela srandu ale jak vyrukovala s tim tlakem a bilkovinou v moci a nemocnici tak me celkem vystrasila ale nedala jsem nic na sobe znat a delala jsem ze mi to prijde ty kila na hore normalni a ze jsem za ne rada:-)a s tim sladkym ja rano vstanu a taky si dam neco sladsiho treba rohlicek s maslickem a s medickem a k tomu kakajicko:-)to je moje! asi mesic nebo dva mesice zpatky jsem nemohla rano byt bez toho musela jsem mit takovou snidani jinak mi bylo pak po ranu strasne spatne:-) a tak jsem se to nejak naucila a chutna me i malinke :-):-)

sestricce muze byt ho.... po tom kolik si pribrala,
ja sam pribrala 35 a cele tehu sem mela v poho a maly byl akorat,nejsemm zadne tintitko
vubec to neres
kazda sme jina proste nekdo se napije vody a ma hned kilo navrch a nekdo sporada vola i s rohama a nepribere ani gram
papej vse na co mas chut ale neprejidej se :a:

Ahooooooooojky Evi :a: , tak tenhle problém jsem řešila skoro celé těhu. Je to děs, celou dobu těhotenství mě to pronásledovalo :00: . Nééé, že bych přibrala nějak extrémně, to ne, ale doktorka mi řekla, že od poradny k poradně bych měla mít 1kg nahoře. To se mi povedlo asi jenom jednou, jinak taky přes dvě kila za měsíc a taky se mi povedlo přes tři ://: a to už jsem taky dostala vynadáno. Jenže přesně jak píšeš, chutě pořád jsou a je jedno na co. Pořád tak nějak mám na něco chuť nebo mám hlad a tak. Takže kilo za týden není žádný problém :n: . Tak dlouho do mě rýpaly, až jsem se vždycky před poradnou začala trápit a snažila jsem se den před poradnou moc nejíst, spíš jsem hodně pila a ovoce a zeleninu jedla a začala jsem chodit do poradny se strachem z váhy a ejhle, tlak vysoký (samozřejmě z toho strachu, jsem děsný nervák) a oni tam kolem mě lítali jako bych měla umřít. Nakonec mě ve středu s tím tlakem poslali do porodnice na ambulanci a tam byli ke mě všichni tak hodní, že tlak byl naprosto normální a udělali mi veškeré vyšetření a všechno v pořádku a taky jsem se tam poprvé za celé těhu dozvěděla, kolik malý váží a tak, takže jsem nakonec byla ráda, že jsem to vyšetření absolvovala. Každopádně těch pět kilo za měsíc je pro ně rozhodhodně moc. Ale nic si s toho nedělej, mám tři týdny do porodu a mám 14kg nahoře, někdo říká, že je to naprosto normální, mé dr. se to nelíbilo a taky mě strašila, že budu mít velké mimčo a v porodce mi řekli, že to rozhodně ne !!!! Takže si myslím, že někdy to ti doktoři fakt přehání, vím, že to dělají pro naše dobro, ale někdy spíš ubližují tím strašením !!!! Tak ti přeji krásné těhulkování a hlavně se nenech zastrašit ;) :a: !!!!!!

In reply to by lucousek

ahoooj! to je strasne jak si vsichni ti doktori mysli ze je to tak jednoduche omezit to jidlo. Ale je fakt ze ja jeste treba nevstavam v noci ze by me budil hlad nebo tak neco! kamaradka to treba tak mela jak byla tehu a rikala ze to bylo strasne ze pres den nic a vecer se budila a mela hlad a chute :°: a pribrala 10 kilo za cele tehu tak mi rekni jak to delala. :!k: a jsme na tom stejne ja do vcerejska nevedela kolik mala vazi kamaradka co je taky tehu te to doktor rikal skoro porad a u me nic. Musela jsem se sama zeptat protoze bych se to dozvedela az na svateho dindy :C]]: A stejnak :*8*: malou ani nezmeril na tom UZjakto delaji kdyz meri a rekl mi pak podle nejake tabulky ze meri 30cm a vazi 80 deka a to ji taky na tom nejak nevazil... takze to moc nechapu :$$:

Vsechno mas v pohode. Ja do 24tt přibírala po kilu z 60kg, ted jsem ale za dva mesíce brutálně přibrala,nevim proč. Nepřejídám se,ale spíš se zavodnuju. Je to fakt hrůza. V 7.měsíci jsem přibrala třeba za 10dní 2,2kg. Až ted těsně před porodem to stagnuje. Bud v klidu, jestlije doktorka klidná,tak je to pohoda,ale to sladké bych omezila...já ho taky zbožnuju a vůli nemam pevnou,ale snažim se :-) Měj se.

In reply to by zumostl

ja si spis myslim ze to mam i ty kila nahoru kvuli sladkym mineralkam... hlavne kofoly... :$$: tu tedkom piju casto ale ne jen tu... jsem slysela tedkom nedavno ze by jsme v tehu nemely vubec slazene piti a hlavne s bublinkama ze to odrovnava ledviny nebo tak nejak... takze jsem se rozhodla ze zase zacnu pit pitnou neprlivou vodu:-) :qu: ja jsem taky tak nejak tedkom pribirala v jeden tyden jsem mela 1,5 kg nahore jsem se divila a myslela ze to tak zustane ale jake bylo me prekvapeni 5 kilo:-) :!k:

Ahoj, každý to má jinak. Já jsem ve 33 týdnu a mám nahoře 4 kila. Ale je pravda, že pořád něco dělám. Když je hezky, tak jsem pořád někde se psem. Tak využí hezkého počasí a šup s kamarádkama nebo manželem ven, ale nezapomeň si svačinu, já pořád nosím s sebou banán (a psovi piškoty, aby jí to nebylo líto). Ale říkala mi to i doktorka, že je vidět, že jsem pořád někde v pohybu, že to na těch maminkách poznají, když jen sedí a cpou se (to neříkám, že je to tvůj případ). Ale samozřejmě je to určitě i v genech, tak bych se tím netrápila, jen bych asi nezvládla to hubnutí po porodu, nemám na to trpělivost.
:C]]: :C]]: :C]]:
A ještě přidám citát kamaráda: Na co ženskou, když bych po dětech zjistil, že mám doma tlustého kamaráda. Tak doufám, že takovýho "trumberu" doma nemáš. Bych jim to klidně nechala odnosit a porodit - "HRDINY".

In reply to by VeverkaG24

no uz na prochazky chodim. Je pravda ze jeste do nedavna jsem se vozila vsude autem a sedela doma na dupe ale nepribirala jsem tolik:-) mela jsem po kilecku pekne nahoru kazdy mesic ale tedkom tech 5 je uz dost no:-) taky chodim s pejskem ven ale to jako fakt ne moc casto spis se jdu tak projit po obchodech atd... A ten citat je pekne drsnej!Chlapi jsou fakticky hrdiny... taky bych je to nechala odnosit a porodit... rikam manzelovi kdyz ma blbe reci k memu tehu tak mu rikam frajere tak poj si to semnou vymenit a odnos si miminko a hlavne odrod! jsem sice prvorodicka ale to neva:-Dmuj manzel je straspitel a nechce jit semnou ani k porodu tak ho premlouvam jak to jen jde.

In reply to by Evička87

Tak zkus nějakýho známýho, který už při porodu byl, třeba by ho přemluvil. Ten můj zatím taky nijak nevnímá, že by se měl malej už narodit, sice mi maže břicho každý večer, ale spíš se těší, až se narodí a bude moct vyrazit s kočárem. Prostě to mají ty chlapi jinak, jak toho tvorečka nenosí sami. Ale doufám, že se manžel umoudří. Nebo zkus najít na netu nějaký příběh tatínka, který taky k porodu nechtěl a nakonec se mu to líbilo.

Ahoj nic si s toho nedelej porad lepsi ze pribiras ne kdyby jsi nepribrala.Ja jsem 30tt a pribrala jsem za celou dobu 12kilo a nic si s toho nedelam klidne priberu 30kilo kdyz bude maly zdravy.Kasli na sestricku a papej hodne zeleniny a ovoce :C]]:

Hlavně se nestresuj!Prostě se snaž sladké omezit a jez víc ovoce ... a 5 kg je sice dost,ale zase dřív si jak píšeš skoro nepřibrala(každá to máme hold jiné).Já při prvním těhu přibrala skoro 15 kg a teď zatím jen 5-6 kg a to jsem v 26 týdnu.A ten tlak máš v pohodě-hraniční je 140-160/90,tak ať tě zbytečně nestraší můra jedna. :-/) To zase moje doktorka je raději když přibírám víc(teď jsem za měsíc nepřibrala ani deko,ale to bylo spíš tou střevní chřipkou co jsem měla pár dní před poradnou-ale vynadáno jsem nedostala,jen se nad tím pozastavila a řekla že miminko roste dobře a tak jak má). :k:

In reply to by Lyret

ale ja jim i ovoce hoodne ale proste ta vaha tedkom sla nejak nahoru!Prodelala jsem taky 14 dni pred poradnou strevni chripku a to jsem zhodila 2kila nebo tak nejak a najednou jsem vlezla na vahu a 5kilo navrh tak asi u me to melo opacny viznam ze me ta strevni chripka donutila doplnit zasoby :°: :°:

In reply to by Lyret

no uz jsem zacala nejen kvuli vaze ale zacla me bolet strasne kycel takze se radeji protahuju.a je tedkom venku jeste ke vsemu teplo,takze je to fajn a mam taky strasne moc rada tu atmosferu blizicich se vanoc,takze to tedkom venku miluji! tak pak musis napsat jak jsi dopadla kolik jste pribrali:-)

In reply to by Evička87

Tak jo,písnu.Já si teď udělala těsto na košíčky a až mi moje dcerka usne upeču je a asi 14 dní před Vánocema do nich udělám náplň-krásně voní ořechama,citronem a skořicí-bych snědla snad i syrové těsto. :) :hu:

In reply to by Lyret

jezis cukrovicko se u vas pece :-)no me letos cekaji velice ,,prijemne" vanoce:-(pect budu u mamky,protoze se nam posunulo stehovani do vlastniho.budeme se stehovat s manzelem az kolem 12 prosince,takze jsem nadsena no... strasne jsem se tesila na peceni snim a malou v brisku a ne jen na to ale jak budu si bytecek zdobyt podle sebe atd...a zase nic no uz se nemuzu dockat az mala bude vetsi a budeme pect spolu a vsechno delat spolu co k vanocum patri:-) ja jak rikam jenom cukrovi tak se mi zbyhaji sliny.vcera i po sprdnuti od sestricky jsem vlezla do obchodu a neodolala jsem vanilkovym rohlickum ty byly tak dobre,jsem je zbastila na posezeni i male chutnali:-)

In reply to by Evička87

Ty jsi fajna :-) Nic si z toho nedelej, ja u prvnipribryla 26kg a ted jsem ve 24tt a mam nahore 8kg. Za posledni 2tydny jsem nabrala 3kg :-( nechapu, ale bude to asi tim sladkym :-)Tak klidek. Jo a Tva vaha na zacatku je polovicni jak ma :-( :-)
Opatrujte se.

já končím 27týden a mám 11kg nahoře. Sestra mi nic na to neřekla, doktorka upozornila, že je to moc, ale co já s tím..hladovět přeci kvůli tomu nebudu!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

presne co se da delat ja potrebuju porad neco sladkeho... nez jsem otehotnela tak jsem nikdy s vahou problemy nemela porad jsem se drzela na 60 a to jsem mohla jist co jsme chtela ale tekdom je to jine no :°:

In reply to by Evička87

Ahoj Eviku, já u druhýho těhotenství dokonce přibrala 25kg....,výchozí váha byla 57 kg a když jsem šla rodit, tak mi potvora ručička na váze ukazovala 82 kg,.... je pravda, že už jsem to za 15 let neschodila, teď jsem ve 23 tt a mám jen 3 kg nahoře,..mám sice taky chuťě, ale spíš na ovoce a zeleninu a na kyselý ryby..., jsem hodně v pohybu, ale počítám s tím, že přes vánoce ještě přiberu, takovej dobrůtek na nás čeká,...taky mě hodně pálí žáha a zjistila jsem, že když si dám něčeho jen trošku a častěji, není to s tou žáhou zase tak hrozný,.....takže mě to spíš nutí moc nejíst,....taky mým strašákem je těhotenská cukrovka, kterou mám absolvovat začátkem prosince,...hodně známých těhulek ji má,..mají přísnou dietu a jedna si dokonce píchá, tak toho bych se chtěla ušetřit a brzdí mě to v přehnaným papání sladkostí.......ale hlavně se nestresuj, protože u mě je to spouštěč papání sladkostí a obalování nervíků, tak hlavně klídek, ona ti to sestřička taky mohla říct jinak a ne tak nevybíravým způsobem,..žejo,..
Hlavně i mysli na to, že co spapkáš, to jde i k miminku, tak mu tam pošli třeba banánek, když budeš mít chuť na sladký,.....Tak zatím pa a buďte hlavně zdraví i s broučkem v pupíčku,...Ivet

In reply to by Ivetkaa

ahojik!tak tedkom jsi me vystrasila ja jdu taky na cukrovku v prosinci tretiho a uz tedkom mam strach to jako muzu dostat jen tak z toho ze tedkom jim tak moc sladke? to nee ja jsem prvorodicka a jeste nemam s timhle zadnou zkusenost tak se celkem vseho bojim :-(zaha me taky pálí ale jen obcas takze jsem rada za to ze jen obcas! me je to jedno jestli budu mit po porodu 70 a nebo 80 ja budu rada kdyz to na me hlavne pujde aspon trosku videt ted mam 8 kilo nahore a nikdo by to nerekl na me to nejde proste poznat no! ja jsem odjakziva problem s tloustkou nemela byla jsem vzdycky stihla a nekdy kdyz jsem pribrala tak mi lidi rikali ze jsem zhubla takze se nebojim zhazovani nadbytecnych kilecek:-) ale vsechno muze byt jinak kdyz jsem tehotna ze...:-)

kašli na sestru, je to ''jenom'' sestra, když neříkal nic dr., tak ať mlčí. Já mám taky pořád zvýšenej tlak, většinou se mi srazí, když jdu k dr. na prohlídku, tam sedim, a pak mě pošle na přeměření. A je to v poho. Hlavně, že bobík je v pořádku, né?

In reply to by monies

ja nechci rikat o sobe ze jsem super ale nikdy jsem s vahou problemy nemela!Nikdy jsme nemusela drzet diety ani cvicit nebo tak neco,kdysi jsme nabrala behem mesice 16 kilo diky vicehormonalni antine a jak jsem ji prestala brat tak behem tydne jsem 16 kilo nemela a na me to nejde nejak ani videt tech 8 kilo takze o zhazovani nemam strach...:-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka