kytiii

20.11.2009

Ahoj,vidim.ze tu jsi a proto ti hned pisu.Chtěla jsem se zeptat jak poznám,že se mimčo odstavuje?Verunce je osm měsicu a začala mi ráno odmítat mlíčko,prostě u toho dělá blbosti pouští se tahá škrábe a proste nechce.Dá si teprve okolo 9.30 ..10 hodin.
v noci kojim tak dvakrat někdy tříkrát.S příkrmama jsme na to o něco lépe než když jsem Ti psala.K obědu zbaští okolo 80 a pak dokojim a k veceru kasi tak 50 a to dokojit zase nechce a rekne si treba za hodku,ale basti opravdu poradne jen kdyz u toho drime.zkousela jsem odstrikat a z flasky a moc nadsena nebyla..tak nevim děkuju Miša

Kliknutím vložíte smajlíky:

promiňte, že se vám do toho míchám, ale dětská sestra mi řekla, že po příkrmu nemám dvě hodiny kojit, i když sní třeba jenom pár lžiček..je to pravda?

některý miminka se bohužel prostě začnou odstavovat sama... :(
- většinou s tím nejde nic moc udělat
- ale 8 měsíčnímu dítěti 4 kojení během 24 hodin dostačují - mezi 10. a 12. měsícem stačí 2 kojení - po roce 1-2 (i když už kojení může nahradit i strava bohatá na vápník - jogurty, kaše - 2 mléčné dávky denně)
- odstříkávat nemusíš - pokud z MM nechceš připravovat kašičku... dokojování po jídle stačí, dopolední svačinka je kojení a pak máš ještě to přednoční... u 8 měsíčního dítěte tak akorát :) - a ještě si to vynahrazuje v noci :)
- ona, kdyby byla hladová, tak papká víc, neboj... dobrý pro delší kojení je nepřidávat další příkrmy - třeba až za měsíc - máš zavést do roka 5 denních jídel - takže třeba za měsíc zaveď dopolední sváču, pak odpolední sváču zase za další měsíc a těsně okolo roka snídani...
- takhle ideálně se dítě postupně odstavuje a na tom roce mu zbydou 2 kojení, které mu bohatě stačí, když se maminka rozhodne dál kojit... a může kojit třeba další rok...

In reply to by Kytiii

vždycky s nadšením čtu tvoje rady, já mám opačnej problém, malý byl o víkendu rok a kojení dává neustále přednost, jídla sní trochu, pak začne brečet a chce prso.... Mám obavy, aby z toho mega závislost...
Co ty na to??? díky....

In reply to by griotka

dle fotky ale nevypadá, že by mu něco chybělo :)
- ona ta naše zlatíčka moc dobře vědí, co potřebují a co je pro ně nejlepší :)
a maminčino mlíčko je pro ni prostě to nej :)
- měli jsme stejný problém - já se stresovala, že ho budu kojit až do školky a na roce najednou bum a rozpapkal se úplně úžasně a co dokáže do sebe natlačit, to občas zírám i já (má pak takový to správně vyklenutý bříško :) )
- co nám "asi" pomohlo? dávala jsem mu hodně jídlo do ruky, a podporovala samostatné jezení :) - takže brambůrky, vařenou mrkvičku, květák, brokolici - všechno hodně do ručičky... velmi rychle si zamiloval těstoviny s rajskou, kulajdu, svíčkovou (na dětský způsob - jen spousta zeleniny - petržel, mrkev - a vývar z hovězího - rozmixovat - už se nemusí zahušťovat moukou)... banány, oloupaná jablíčka, okurky, rajský... lžičku do ruky a pribiňák... a to papá, že ani nedutá :)

In reply to by griotka

ono je v podstatě jedno, jestli kojíš 2x denně nebo 7x ... když je starší dítě kojené, je závislák v podstatě každé :)
a odnaučování bude bolet stejně obě...
- až se na to budeš cítit - nebo chtít odstavit či omezit - tak prostě ruš jedno kojení cca za měsíc a za půl roku jste bez kojení :)

In reply to by Kytiii

No ona je pořád jen kojená,baští jen to co jsem psala v 13 hodin 80 zeleninky a kojení a ve 4 hodin kaše a kojení a to nechce tak jí dám třeba za hodku když je unavena a ona u toho usne no a ráno nejí vlasně nic jen v 5 hodin jí nakojim a pak chce bastit až v 9.30 nebo 10 a večer po koupaní taky bastí mlíčko,tak nevím zda jí to stačí..mám trauma aby přibejvala :((..mám zkusit dát třeba ráno nutrilon?

In reply to by Muchlacek

Ne, to opravdu nemusíš :)
- nezapomeň, že ji kojíš ještě 2-3x v noci - to je 6-7 kojení za 24 hodin - jestli počítám dobře a to jí určitě stačí... neboj, kdyby měla hlad, tak by si řekla - k tomu má 2 příkrmy, což jí na její věk stačí (je to optimální počet)...
- jestli se bojíš, že má málo, tak jí přidej spíš bílý jogurt po dopoledním kojení...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka