OGTT (test na cukrovku) na Obilnem trhu v Brne..

20.11.2009

Ahoj maminky co uz maji testy na cukrovku za sebou a podstoupili ho v Brne na Obilnem trhu. Rada bych se zeptala jestli nekdo vite jak to tam probiha?? Dostala jsem zadanku a mudr. rikala ze se tam nemusim objednavat, ze je jedno kdy prijdu jen to musi byt v sedm a na lacno...tak me to malinko zarazilo :-) Dekuji za jakekoli info...

Jo a mně dr. řekla, že tam mám být v 7:30, ale někdo tam byl už dřív, ale taky přicházelyy i později, takže si to tak nějak rozumně přizpůsob. Jen počítej s tím, že tě nejdřív pošlou do té lékárny pro balíček glukózy.

A správně bys měla být na lačno - kvůli cukrům, taky je dobré se večer před tím necpat ničím sladkým. Já jsem si ráno dala čaj a trochu bílého jogurtu, jinak bych odpadla.

In reply to by Etea

Strasne moc dekuju, asi jako jedina jsi mi pomohla, ani se mi nechce resit obilnak - myslim ze test na cukr snad podelat nemuzou a jinak no comment :-) S tou glukozou jsi me docela prekvapila - to je fakt docela drsny ze si ji musis kupovat sama, tak to jsem zvedava. Doktorka mi rekla ze tam berou od 7, tak uvidim jak se mi povede tam dorazit a s tim cajem mas pravdu ja se taky docela bojim ze hlady odpadnu, ale horkej caj asi nic neudela ne? Jo a jeste brali Ti krev teda jen 2x a z zily?? Nebo s prstiku? Moc dekuju!!

In reply to by Lucik P.

Krev brali 2X nebo 3x - teď si to nemůžu vybavit přesně. Určitě jednou před vypitím glukózy, pak za hodinu a pak vlastně ještě za hodinu, takže 3x. :-) Brali ji ze žíly. Ale fakt to tam bylo v pohodě, byli milí. Jinak moje doktorka tvrdí, že tento druh testu je přesnější než ten jiný, ale kdo ví. :-D

Tak na Obilňáku to bylo naprosto v pohodě. Myslím, že jsem tam dorazila v půl osmé a hned jsem šla na řadu. Vlastně všechny maminky šly hned na řadu, žádné davy a žádné čekání. Jen jsem si nejdřív musela skočit koupit glukózu do lékárny (mají ji ve dvoře) - stojí to kolem 30 Kč (přesně si nevzpomínám) a mezi jednotlivými odběry si můžeš buď někam odejít nebo čekat tam (to jsem udělala já, protože bylo hnusně). Sestry byly příjemné. Glukóza se vypít dala (rozmíchala mi to jen v takové menší skleničce, takže to nebylo takové utrpení, jak když někdo musí vypít půl litru - tohle bylo hustší a menší). :-) Je to tam fakt v pohodě (taky jsem neměla nejlepší pocity, když jsem dostala žádanku zrovna Obilňák).

ahojky,
já sice nejsem z Brna, ale z Ostravy. Ovšem dostala jsem také žádanku a bylo mi řečeno, že si mám zajít, kam chci já a kde to mám nejblíže na tento test. Takže si prostě zjisti, kde to dělaj, na lačno opravdu přijít musíš, já se ráno jen napila čisté vody, ať mám krapet rozředěnou krev a šla na věc :-) Holky tu popisují, jak je to hrozný. Abych se přiznala, nemáš se vůbec čeho být. Vypít se ten roztok dá no a předtím vypitím ti vemou krev a po dvou hodinách pak ještě jednou. Žádná věda ;-)

In reply to by Lucik P.

Jo aha.Já jsem z Jihlavy oslali me tam ve 12tt protoze sem mela hodne tezky zmeny na dleoznim cipku posledni stadio pred rakovinou a muselo se to resit..Poslali me na obilnak ze tam jsou kapacity prijela sem tam a jediny co dr smyslela bylo potrat muzete mit pak deti kolik chcete tak mi oznamila at si prjeu at ma moje mimi nejakou vadu abych se mohla rozhodonut lip a pak se na me podivala a rekla mi ze mam rkaovinovej nador.Vylezla jsem vyklepana jak prase jela k my dr ji servat kam me to poslala a ona ze s brnem mela porblemy ale ze to jeste kzusila ale ze po my zkusenosti tam nikoho neposle ze radsi uprednostni Prahu...Nakonec mi zakrok provedl sikovny pan primar v jihlave tak sikovne ze sem zdrava a dnes jsem ve 26 tt takze posloechnout Brno tak uz tady dneska miminko nemam..Trosku drsny na ot ze na obilnaku maj bejt kapacity ne??

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka