Porodnice

20.11.2009

Ahoj holky, chtěla jsem sse zeptat máte některá zkušenosti s porodnicí v Brně v Bohunicích, jsem sice ze Znojma, ale díky tomu, že jsem diabetička tak prozatím ještě nevím jestly budu moct rodit ve Znojmě, ale pro zatím je nejpravděpodobnější porodnice v Brně Bohunicích, tak pokud někdo máte zkušenosti nebo nějaké info, předem ddíky za info!

prošla jsem si během studií několik porodnic, každá má nějaká svoje pro a proti, samozřejmě záleží na tom, co od které očekáváš... vzhledem k tomu, že jsi diabetička a tudíž teoreticky by třeba během porodu nebo po porodu mohla nastat situace, že by lékaři porodníci mohli potřebovat rady internisty resp. diabetologa, tak bych ti z těch nemocnic, co tu v okolí Brna jsou rozhodně doporučovala ty Bohunice, protože v rámci jednoho objektu tam je vlastně k dispozici úplně všechno ... od novorozenecké JIPky, přes všechny JIPky pro dospělé pacienty, které existují... jsou některé věci, které by ti třeba mohli vadit a to je např. to, že opravdu se jedná o velkou nemocnici, která je hodně anonymní, neosobní, prostě je to gigant... jistě si s tebou spíše popovídají a budou se ti více věnovat někde v menší nemocnici, ale v případě, že by nastaly jakékoliv komplikace, tak tě stejně převezou do Bohunic ... takže jde jen o to, co ty sama preferuješ... upřímně řečeno mě ten trochu odtažitý přístup taky vždycky vadil, ono to někdy ani jinak nejde, když přijde deset nových lidí denně, pobudou pár dní a nahradí je další, ale vzhledem k tomu, že počítám jako lékař se všemi eventualitami, které mohou nastat, tak volím perinatální centrum s event. možností okamžité péče o mě... a to jsou Bohunice

In reply to by barbusacek

Děkuji za tvůj názor. No já když to tak probírám a čtu komentáře od holek, tak ikdyž je Brno pro mě trochu dál, tak o těch Bohunicích přemýšlým čím-dál víc, protože si říkám, že to asi bude bezpečnější jak pro mě tak pro dítě, nejsem ještě na 100% rozhodnuta, ale spíš to fakt vypadá na ty Bohunice, ještě se musím porodit s gynekoložkou a diabetoložkou tady ve Znojmě, ale v první momentu my obě říkaly Bohunice, tak uvidíme.

Tak ja sem taky kousek od znojma,ale teda nerodila bych tam ani za nic :s: Chtela sem breclav a nakonec sem musela v bohunicich a nemuzu si to vynachvalit! :) Ted sem zase tehu a doufam ze tam budu rodit zase,byla sem max.spokojena.PA super,doktori taky.Rodila sem pred rokem,tak az tam pujdu v kvetnu tak snad to bude zase ok ;)

In reply to by andrisek07

Sestra druhé dítě rodila taky v Břeclavy, protože bydlí kousek odtud, byla spokojená. No já uvidím jak to dopadne, co tak čtu tak možná by to Brno bylo pro mě lepší, koukám, že skoro všechny co jste tam rodily jste byly spokojený! No uvidíme, ale ve Znojmě se teď prý taky dost zlepšily holky co znám a co v poslední době rodily byly moc spokojený. A odkud jsi?

In reply to by andrisek07

No ono se prý Znojemská nemocnice celkově zlepšila, ale nevím podle Vašich názorů mě snad příjde i lepší kdybych šla do těch Bohunic, no uvidíme, stejně porod bych měla mít plánovaný a před porodem bych měla ležet v nemocnici, takže snad by i manžel stihl k tomu porodu dojet, pokud by to ovšem nepřišlo nečekaně dřív, akorát to bude blbý v tom, že za mnou nebude moct nikdo na návštěvu, protože to mají všichni daleko, ale to bych snadd přežila tu chvilu. No uvidíme, ale jsem ráda, že jsem si přečetla kladné zkušenosti. Ty už tak brzy čekáš druhý? a co to bude tentokrát?

In reply to by mulenka

No ja sem tam taky lezela uz pred porodem,je pravda ze to byla nuda,nemaj tam ani tv na pokoji takze hruza :00: navic to meli vsichni fakt daleko takze navstevy minimalni.nastesti k porodu pritel stihl dojet v pohode i kdyz to bylo necekane :) No a druhe jeste nevime co to bude,hlavne at je to zdarve.ja bych brala kllido zase holcicku,pritel kluka,tak uvidime :)

In reply to by andrisek07

No uvidíme, mám nějaký známý v Brně, tak třeba dojdou na návštěvu lespoň oni, je fakt, že když bych tam měla ležet už 14 dní před porodem, tak to bude dlouhý, ale co by člověk pro to mrně neudělal. Tak uvidíme, jak to na konec dopadne, třeba to příjde nečekaně a ani orzmýšlet nebudu muset, ale radši ať je tam prcek do doby do které má, a ať je zdravý. Tak poznáte co to bude, mě to bylo taky v celkem jedno, jen naše máma už má tři vnuky, tak se těšila na holku, ale bohužel! Ale i na kluka se moc těší!

In reply to by mulenka

No ja tam taky lezela 14 dni predem,vystridalo se vedle me bab ze me malem jeblo :s: Dokonce tam byla jedna babka co byla na nakym vyskrabu nebo co a silene celou noc chrapala,sem malem padla :( Furt se to tam hemzilo,ale nasla sem si tam i kamosku se kterou sem v konatktu do ted :) Hlavne bych se bala aby nezakazali navstevy kvuli te praseci chripce :(

In reply to by andrisek07

No to je fakt, to by asi bylo hrozný, ale pokud to půjde tak jak každý říká, tak mě to čeká nejdřív začátkem února, tak snad to alespoň trochu ustane ta prassečí chřipka, no uvidíme. No poznáme co bude, ale to co tady kdo píše, tak si myslím, že by to rpo mě bylo fakt lepší jít do těch Bohunic, ale jak říkám uvidíme jak se domluvím s doktorama a co a jak bude! Pak pro změnu třeba bude reforovat já tebe co a jak se změnilo, teda pokud tam pak budeš taky rodit! :-)

ahojte, tak já přidám svoji zkušenost s bohunicema, rodila jsem tam před 14dny a vše proběhlo v pořádku.teda ještě že tam byl se mnou přítel, protože sestřička nás měla víc na starosti,ale byla úžasná, za ten můj porod bych jí ráda poděkovala,klobouk dolů, páč jsem řvala jako tur :-)a ona to se mnou všechno vydržela. jinak poporodní oddělení super i dětský sestry,až na to že moje malá je hladovec a měla furt hlad a sestry mi to nevěřily. jedna sestřička byla trochu rázná,ale jinak fakt pohoda, vřele doporučuju!!!!!!!!!!!!!!!!!

ahojky ja jsem rodila v bohunicich 6.3.2009 a musim řict že jsem byla noc spokojena porodni sali celkem fajn sprchy a wc pro3 porodni sali na chodbě ale neni problem si zamluvit nads. kde je to přimo na pokoji PA velice přijemne, doktoři se usmivaji
mužu pochvalit i pooperačni kdybys rodila cisařem , moc pěkně se o tabe posteraji , co dvě hodiny tě přebali a hlavně tě opravdu hlidaji a samotne pokoje tam jsou po dvou , vždycky tak jsou dva pokoje ktare jsou spojene předsinkou ve ktere je přebalovak ,wc ,a sprcha takže žadne zbytečne cajdani po chodbě a vysilovani
no a sestřičky na dětskem odd. jsou taky přijemne , ja jsem musela mit malou jeden den ve fotu a to se mi tam oni starali ja jsem chodila jenom kojit takže když to schrnu tak bych tam šla klidně znovu

In reply to by břichačik

a na vic tam semnou rodila taky diabetička a s tou všecho konzultovali -davkovani inzulinu , leky no prostě všecno
a na vys je to tam tadka moc pěkně spravena a lekaři fajn tak hlavně at ti to dopadne dobře maš pohodavy porod at už rodiš kdekoliv

In reply to by břichačik

Tak to jsem ráda, že to hodnotíš pozitivně, zatím nevím ani jak budu rodit, ale určitě budeme po porodu já i dítě hodně hlídaní, to je u diabetičky důležití, no uvidíme jak to dopadne a kde na konce budu rodit!

In reply to by mulenka

Díky, jinak o obilňáku jsem slyšela taky jen chvály, mojí sestře a synovci tam zachránily život a před rokem tam rodila kámoška a taky si to chválila, ale co uvídím jak to se mnou na konec bude, ať už rodím kdekoli, hlavně ať je všechno v pohodě a myslím, že to si přejeme každá!

Ahojky, ja jsem z Brna a rozhodovala jsem se mezi Bohunicema a Milosrdnych Bratri (vic jich tu ani nemame :-D ) a ja se teda rozhodla ze v Bohunicich rodit nechci, slysela jsem hrozny veci a rozhodne zadnou chvalu. Sestra tam rodila a nevim no, mela komplikace u porodu, malyho zachranili takze si nestezovala ale ja teda jsem rozhodnuta rodit u Milosrdnych, byla jsem tam na konizaci v Bohunicich na revizi tak muzu malicko srovnavat a holt ty Bohunice - citim se tam jak dalsi krava na porazku kdyz to tak reknu. Kamaradka co tam rodila ma takovy story ze me sla husina po zadech, ale jedno se jim uprit neda a to me porad tak trosku vykla - Bohunice maji totiz novorozeneckou JIPku takze kdyby se neco stalo malicke bude mit hned vse potrebne.

In reply to by Lucik P.

No právě proto tam rodí diabetička, mě řekl doktor na cukr v Brně, že pokud ve Znojmě není dětský specialista na děti diabetička tak budu muset do Brna a to do Bohunic, takže ještě to musím zjistit a pak se uvidí, právě na netu jsem četla na Bohunice chválu, tak nevím, no uvidíme jak to na konec dopadne, ale dík za info!

In reply to by mulenka

Tak to zase jo, je pravda ze v tvym pripade je to urcite lepsi, ono kdyz trefis na prijemny sestricky (nebo PA) tak je to lepsi, ja mela uzasnou sestricku byla fakt hodna i doktorka co mi delala tu revizi byla super, ale ta kamaradka treba rikala ze prijela rodit v patek ve dve a ze si ji tam prehazovali jak horkej brambor a ona uz kontrakce po minute jako blazen a doktorka rekla ze nema cas ze musi jit ze jede na chatu - no takze docela sila, pry ze ji ma odrodit sestra a tak ze musi sehnat doktora ze ona rodi jen mrtvi deti ze zivy neumi - no tohle mi rict tak utecu a odrodim se sama treba doma ve vane fakt...takze docela husty. A pujdes cisarem, nebo jako diabeticka nemusis??

In reply to by Lucik P.

a tak mě napada byla jsi někdy u těch milošu ? a mluvila jsi tam s nějakym dochtorem ? kamaradka děla na vedlajšim odd. a řika že tam je jeden co je ras na žensky a schodou okolnosti je tak skoro furt a ja si myslim že nemam za potřebi aby na ně někdy řval

In reply to by břichačik

Byla a zachranili mi tam zivot..takze jak uz jsem psala vyse muzu srovnavat aspon gynekologicky odd. Na me tam byli mily i kdyz jak jsem taky uz psala i v tech Bohunicich jsem trefila na fajn lidi ale hodne me pak zarazi zkusenosti znamych a ze jich je fakt hodne a nikdo zadnou chvalu nerikal. Ale porad si rikam mozna nakonec pujdu do Bohunic jen a jen kvuli te JIPce kdyby neco.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

nepropadej panice, u nás v Bohunicích je zatím ticho po pěšince, takže si myslím, že to do března určitě nestihnou :-) takže na Obilňáku ještě v klídečku porodíš :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka