Antibiotika v těhu

19.11.2009

Ahojky,tak jsem dneska byla u doktorky.Od včerejška mě dost bolelo v krku,a mám hnusnej suchej kašel.Mám strach o prcka :§) Kdo ví co jsem kde chytla.A to jsem pořád doma a když náhodou vyrazím do obchodu tak si dávám pozor, když teď řádí ta prasečí chřipka.Jsem z toho uplně zoufalá. No a doktorka mi dala antibiotika, což jsem vubec nevěděla že těhotný můžou. V příbalovým letáku vůbec o těhotných nic není, ale snad doktorka ví co mi dala. No a za týden mám jít na nějaký odběry krve, a vůbec nevím proč :( Co si o tom myslíte?? Snad bude vše OK.

každopádně se neboj,protože kdyby to byla chřipka tak na to se atb nedávájí neb je virového puvodu atb jsou na bakterie :)

Nebuj seeee všecko bude dobrý!!! S Martínkem jsem prodělala jakousi chřipajznu a byl zdravý jako řípa :k: Misulko. Navíc jak holky píšou, ATB penicilínové můžeš, tak se leč a hlavně neplakej, víš, že když budeš plakat, budeš mít teplotu???!!!! Tak šup pod deku a odpočívat, sbírat sílu a vyhánět baciláky. :k:

ahojky ja jsem taky dostala včera antibiotika uš jsem skoro v pořadku a je to V-Penicilín malý pořád kope tak je určitě v pořádku.Těhotné ten peniciln můžou četla jsem to v příbalovém letáčku.

Mišule, jsou ATB, které těhotné normálně můžou, např. úplně bezpečné jsou penicilinovÁ ATB, což je to, co ti předepsala, takže se fakt neboj :-) držím pěsti, ať se rychle uzdravíš :-) jinak za ten týden ti asi bude kontrolovat krev na ukazatele zánětu, jestli už je to přeléčené :-)

In reply to by Misule20

ono je v některých situacích lepší si ty léky raději vzít než pak dostat ještě třeba zápal plic nebo něco... a miminku tím fakt neublížíš, jsou to ATB, která tady existují sto let a tudíž jsou dobře prozkoumaná... takové léky já rozhodně v těhotenství upřednostňuju, páč je bralo už milion maminek před náma a tudíž už se ví, že neuškodí :-)

Ahoj,doktorka ti určitě předepsala antibiotika co můžou i těhotné.Já mám od doktora předepsaný BIOPARAX jsou to taky antibiotika a mam je brat kdykoliv mi neco bude i jen bolet v krku at se mi neco nerozjede(napsal mi je hned na 1.poradne kdybych náhodou chtela onemocnet :!k: ) :hu: Zatim sem je nepotrebovala tak sem rada ale uz na me tez cosik leze takze si pro ne mozna radsi zajdu :'zz): Jinak drzim palecky at antibiotika zaberou a at ste brzo zase zdraví i s miminkem a neboj doktorka vi co ti predepsala :C]]:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka