Alimenty

18.11.2009

Tak jsem se konečně rozhoupala a podala žádost o svěření do péče a stanovení alimentů. A už je to tady, příští týden mě čeká soud :\/:
Vůbec nevím, jak to tam chodí, co se říká a pod. a navíc ani nemám komu dát malou, aby mi ji pohlídal :(
Máte některá zkušenosti s tímto? Písněte, co mě čeká, ať z toho nejsem tak vyklepaná...

Kliknutím vložíte smajlíky:

no tak já sem nejdřív jednala se soc. pracovnicí, která ke mně přišla na návštěvu, zkoukla byt ( jestli jsou tam podmínky vhodný pro výchovu dítěte) a vyptala se mně na spoustu otázek týkajících se výchovy ( kolik za co zaplatim, zvyky malinký atd...)všechno si to sepsala a to vyhotovení pak četl soudce na tom našem stání. My sme s bejvalym šli na dohodu (dohodli jsme se na výši alimentů atd...), ale pokud vám to budou vyměřovat soudně, měla bys mít platební výměr za ( tušim že) poslední rok ( nebo dva), cos pracovala a stejně tak i tvůj bejvalej- z toho mu pak vyměřujou částku, kolik ti bude platit. Je fakt dobrý sepsat si, kolik za malou zaplatíš ( napiš si úplně všechno včetně nějaký tý hračky, hygieny, jídla, léků, atd...). Pak se vás budou ptát,jak často budeš chtít , aby prcka vídal. A nakonec se můžeš proti rozsudku odvolat (pokud budeš s něčim nespokojená). Dále pokud budeš chtít žádat o přídavky na dítě, musíš počkat, než ti poštou dojde domů rozhodnutí o svěření do péče a nechat si to dojít potvrdit na úřad a až potom zajít na sociálku zažádat. Ovšem tvoje čistá mzda za rok 2008 nesmí přesáhnout 229 000,- . Mně to přesáhlo o 3000 kč, takže sem nárok neměla. To mě fakt nakrklo, ale nedá se nic dělat, holt nás, mámy, oškubou, kde se dá :-( Jo a taky bys měla mít nárok, aby vyživoval i tebe, dokud nebudeš pracovat, tak se poptej. papa

In reply to by lentilcka

Ahojky holky, prosím vás, chtěla bych se zeptat, ta soc.pracovnice se k vám dojde podívat ještě v těhu nebo až je mimi na světě? A příjde k vám jen jednou nebo i víckrát? moc moc děkuju

In reply to by jane.p

U mě byla až po narození ( ale možná to záleží, kdy o to žádáš, já žádala, když byly malý asi 2 měsíce)- přišla do 14dní od podání žádosti sociálního šetření na úřad a předem mi zavolala. A byla tam jenom jednou, jak už sem psala výše. Držim palečky, ať ti to dobře dopadne, kdyžtak se mi ozvi, na kolik ste to uhájili, ju?

taky vyklepaná,ale nakonec to dopadlo dobře,malou jsme musela mít sebou,opravdu jsme ji neměl kam dát.Ted jsem si po 10 letech nechala zvýšit alimenty a je to takový nervák,musela jsem si vzít i právničku,jelikož bych to jinak nedal,jak on se brání pustit kačku navíc. tak ti držím pěstičky a at vám to dobře dopadne. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky