strach z porodu

19.11.2009

ahoj holky,

tak vás zdravím. Sice jsem zde poprvé, a to už v pokročilejším stádiu, dosud jsem si vaše příspěvky jen četla. Chci se zeptat na rovinu :ww: Vy, co rodíte poprvé a vlastně nevíte, do čeho jdete, máte z porodu strach? Nebo si to zatím nepřipouštíte? Já totiž tohle pořád odsouvala, ale až nedávno si připustila, že se to začíná blížit a je třeba s tím něco dělat :///: Díky za Vaše názory.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky mám 8 měsíční dcerku.Myslím si že mít strach je zcela normální.Neboj asi měsíc před porodem tě to přejde.A až to přijde tak nebudeš mít ani čas se bát.Příroda to tak krásně zařídila že budeš sama vědět co máš dělat.Přeji hodně štěstí.Já přijela do porodnice v 5 ráno a v 7 byla na světě.Takže krásná práce

holky, díky za Vaše reakce, abych se přiznala, tak jsem byla na první lekci předporodního kurzu a ten strach z neznámého najednou začíná opadávat, protože člověk zaprvé vidí, že není sám a zadruhé tím, že se dozví věci přímo od zkušené PA, tak ví lépe, do čeho jde. Abych se přiznala, tak mi osobně to rozhodně pomohlo a začínám to brát teď tak nějak jinak - pozitivnějc (ehm, snad mi to dlouho vydrží :-) ). Nechtěla jsem Vás tím svým dotazem nějak nervovat - za to se omlouvám, ale možná je lepší si to někdy připustit a pak je člověku lépe, když se krapet vypíše a tím si uvědomí, jak na tom vlastně je...

A tak prave proto masiruju hraz, piju malinik, dnes jsem si koupila drcene lnene seminko atd.....
Mam z toho pak lespi pocit, ze se pripravuju a ze to urcite nebude tak hrozne.

Ahoj no ja jsem 35+4 a zatim nejak strach nemam,spise to chci mit uz za sebou. Lezela jsem pred par tydny v nemocnici a na porodnim sale takze jsem videla to prostredi,luzka atd tam jsem sice byla vyklepana jak nejaka starka ale jsem rada ze jsem to videla,ze vim do ceho pujdu a jak to tam chodi!!tak se neboj me,snad se bude rodit dobre:-)

Já už jsem půl roku po porodu. A strach jsem měla, ale abych se nezbláznila, tak jsem si to nepřipouštěla, že by se mohlo něco stát a vždycky rychle tyhle myšlenky odehnala.

Ahojky, já jsem taky 34tt a zatím se to u mě střídá. Pár dní se vyloženě těšim nebo na to moc nemyslim a občas to na mě padne, ten strach z toho všeho neznámýho, jestli to zvládnem, jaký budeme rodiče atd. Ale drží mě to jen chvilku, to se pak musim se vybulet taťkovi na rameno :s: a pak je to zase dobrý.

Ahojky, já jsem 32tt a už tyhle pocity taky na mě dolehly...skoro každou noc se mi o porodu zdají sny:-)Taky budu rodit poprvé a nejvíc se bojím tý nejistoty, nevím do čeho jdu. Pořád si čtu články, co tu píšou holky o svých porodech a někdy mi z toho fakt není moc dobře... ale stejně čtu dál. Možná bysme o tom neměly tak přemýšlet, ale jak na to, že?!?

Ahoj, zítra začínám 34. týden a když na porod začnu myslet, tak mě napadají různé obavy, ale to není zase tak často. Spíš si to moc nepřipouštím a na porod nemyslím. Ale možná to je tím, že je mi od začátku těhotenství pořád dobře a zatím žádné potíže s únavou, spaním, bolestmi zad atd. (to musím 3x zaklepat)! :a:

In reply to by TinkaJ

ja jsem 33tt a musím říct,že se docela dost bojím.Ale možna toho,že nevím do čeho jdu :n: Když jdu třeba k zubaři,tak člověk přibližně ví,coho čeka nebo jaka je to bolest a psych.se připraví,ale tady fakt přemyšlim :#o: A taky kolikrát přemýšlím nad tím jaké to bude,jak to bude probíhat,kdy mě to přepadne jestli přez den v noci,jak se zachovám,atd...Asi jsem z toho všeho :00: blázen

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka