Holky,narovinu o UM

18.11.2009

Holky chci se vas narovinu,ale PRAVDU!!!!!!zeptat,jestli jste nekdy svim detem udelaly Um silnejsi nez se doporucuje davkovani na krabici.
A proc jste tak udelaly,co Vas k tomu vedlo.Chci vedet,jesli date o odmerku vic,nebo date kopcovitou odmerku,nebo fakt ji zarovnavate nozem,jak pisou v navode.
Diky za odpovedi.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já jsem si nechala krabici od Nutrilonu je v ní zarovnávací proužek a nikdy jsem malýmu nedala víc UM. Pije Hami teď už 3. :$}:

Ahoj. Dělám Kubovi od narození až do teď UM přesně podle návodu. Kubovi už je čtrnáct měsíců, takže teď by se myslím nic nestalo, kdybych se semtam sekla v počtu odměrek, ale když byl malinkej, tak jsem si na to dávala opravdu pozor. Nezarovnávám nožem ale o hranu piksly. Beba tam má takovou plošku, o kterou to krásně jde.

my máme nutrilon a na té krabici je takový prožek o který se dá odměrka zarovnat. A jestli jsem někdy dala o odměrku navíc? asi jo, ale spíš nechtěně, že jsem se zamyslela a bylo to - každopádně to malá přežila bez újmy, ale schválně bych jí to nedávala. A o trošku víc než je jen zarovnaná odměrka bylo v době, kdy jsem ještě neměla dávkovač a nosila si kus odsypaný ve skleničce a pak odměrkou dávkovala a tam se to blbě o hranu kulaté skleničky zarovnává:-D

Tak já dávám Nutrilon Comfort a zarovnávám malým plastovým nožíkem a dávkuju do 2 dávkovačů, takže během dne se nezdržuju počítáním, vsypáváním jednotlivé odměrky do lahvičky. Prostě otevřu dávkovač a naklopím do lahvičky a je to. Navíc mě to baví...plnit dávkovače....jsem ujetá...

Lepší je opravdu se v dávkování držet návodu, mě se jednou povedlo, ale nevědomky, v noci, dát o 1 odměrku navíc, ještě jsem u toho spala a malá pak měla druhej den hrozný bolesti břicha, takže nikdy víc. :a:

Lubi, vědomě nikdy (nějak mě to ani nenapadlo, u nás by to bylo kontraproduktivní, páč Natynka přibírá pěkně), ale někdy se mi zdálo, že jsem se přepočítala :) Jinak odměrku zarovnávám čistým umytým prstem nebo to odklepnu o krabici. Vrchovaté to nedávám.

white_tie (neověřeno)

Dávám tak, jak se má, nikdy by mě nenapadlo dát víc. Dvakrát už se mis talo, že jsem si nebyla jistá, kolik odměrek sjem tam dala, tak radši abych mu to nedala, tak jsem to vylila a udělala znova. A dám přesne tu zarovnanou odměrku, sklepu to o sáček, nikdy jsem neslyšela, že by se to mělo zarovnávat nožem

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

a moc se s tím nemažu - nožem nezarovnávám, prostě oklepnu odměrku o okraj krabice... Dorce UM stejně moc nejede - dostanu do ní max. 150 ml ráno - večer mi mlíko odmítá. Tak se to snažím dohnat mléčnými výrobky a samozřejmě čajem...

Já většinou dávala přesně - na Nutrilonu je tam k tomu speciální hmota, o kterou se to zarovná. Když měl prcek horečky, dávala jsem o násypku méně, než by mělo být, aby měl víc tekutin. Teď už je Jeníkovi 14m, takže to trochu lajdačim a dávám jen přibližně (tím myslím větší kopec nebo zarovnáno, myslím, že je to fuk)

já jdu vybočit z řady: mám malou nepapavku, která trénuje na modelku a papat prostě NEBUDE, takže u mě je trošku silnější UM nutností
podotýkám - na 5 měsících mi vypila cca 5 dávek po 110 ml (počítáno vč. nasypaného UM), teď jí je 5,5 a občas do ní těch 130 narvu... ale opět počítám tak těch 5 dávek denně. jinak - výjimečně jsme přibrali více, takže na 5-měsíční kontrole měla 6220, a s příkrmama to zatím moc nehrotím, stejně jako s kaší na noc, kterou ale dávám mnohem častěji než co zkouším příkrmy

http://ReinaZoo.mondozoo.com & http://ZooReina.mondozoo.com

In reply to by reina

ahoj, nevím jestli se ti zdá být váha tvého miminka v 5-ti měsících málo, Tak to bych kdysi té své cácorce musela dávat aspoň 2 odměrky navíc. V roce měla 7280 g a doktorce nic nevadilo, hlavně že břibírala, sice míň, ale přibírala. A taky si myslím, že ne všechny děti musí být tabulkové!!!!!

In reply to by reina

Já nevím, ale mě nepřijde, že by ti nejedla .. mojí malé je 7,5 měsíce a až teď začla pít dávku ze 150 ml vody, jinak dosud pila z těch 120 ml, což jest výsledná dávka 133ml. V 6.měsících měla 6500g :///: . Podle dr. je vše v pořádku. Takže pokud ti nebrečí hlady, tak je všechno OK :///:
-------------------------------------------------------
naše osobní stránky - www.dent.websnadno.cz.

In reply to by vodnanka

jo, ale teoreticky je dávka 100-150ml na kilo a den... a my jsme spíše pod touto hranicí. protože ano, vypije mi cca 100-110 naráz, ale dá si tak 5 dávek za den, a ne pokaždé dá celou tu dávku... takže si to spočti
dneska jsem to počítala, a dala 6 dávek... cca 100-130 na dávku, ale spíše méně. takže jsme stále na spodní hranici. já už se dost hádám s doktorkou o jiných věcech, takže nechci ještě o tomhle, a dělám si to po svém, protože jinak do ní fakt nic nenarvu

http://ReinaZoo.mondozoo.com & http://ZooReina.mondozoo.com

In reply to by reina

No tak Kája taky nikdy nedala víc než těch 5 dávek, někdy i jen 4. Já se tím teda nijak netrápím, tabulky nevyhledávám atd. Malá přibírá, je spokojená, hlady nebrečí, doktorka je spokojená, tak proč já bych se měla nervovat. Doktorka mi sama řekla, že jí nutit nemám, že jí to evidentně stačí. A každé dítě prostě podle tabulek není, to je jasné. Já nevím, ale abys jí tou odměrkou navíc spíš neublížila .....
-------------------------------------------------------
naše osobní stránky - www.dent.websnadno.cz.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tady jde o to, že když do něj nedostaneš tolik mléka (protože ho zasytí menší množství, nebo je jiný důvod), tak aspoň jinou tekutinu, aby nebyl dehydrovaný. A to právě může hrozit při přidávání jedné odměrky navíc mléka do menšího množství vody. Máš to napsaný i na krabici s UM.
Já chápu, že to mléko je důležité kvůli živinám, vývoji mozku a tak a že to dítě si má vypít určité množství, aby ty živiny mělo (dole jsem psala krevetce, jak to bylo s tím množstvím v nějakých příručkách).
A taky vím, co to je, když ti dítě nejí podle tabulek, Naty rozhodně není tabulková :///:

In reply to by ivca.konik

Ivuš, my taky vůbec nejsme podle norem ... Klárka vypije ráno těch 130-160ml (většinou spíš to první), pak v 10hod. má sváču - přesnídávku nebo jogurt, ve 13 hod. masozeleninový příkrm, v 16-16,30 zase těch 120 ml mléka a v 19,30 kaši ze 150ml vody. Toť vše .... přes den se mi podaří do ní dostat max 100ml čaje.
-------------------------------------------------------
naše osobní stránky - www.dent.websnadno.cz.

In reply to by krevetka

Romi, mě říkal Dr., že to jsou tekutiny :? Tak teď jsem z toho nějaká zmatená. Vyslověně mi řekl, že aby se dítě nedehydrovalo, tak má vypít tolik a tolik tekutiny. A že jíst tolik nemusí, hlavně, že pije.... (tj, nemusí mít tolik mléka, hlavně, že má dost tekutin)

In reply to by ivca.konik

me to rekla nase Dr,takhle,cetla jsem to i v tech knizkach o matce a diteti a kamaradka byla s holcinou v motele na nejakem vysetreni a Dr.ji tam taky rekl,ze ma pit tolik,ze pry ji prekrmuje a ze se pocita jen mleko.Vodu nebo jine tekutiny ano,ale zalezi na diteti kolik vypije,pry do jednoho roku ditete se to neresi.Jinak me treba mala pila dost cca pul litru denne a vice a Dr.mi rekla,ze to je moc,ze pry zatezuju male ledviny,tak aby se v tom pak prase vyznalo co :s:

In reply to by krevetka

No jako já zase četla v knížce od Nutrilonu, Hami, že dítě má do 6 měsíců vypít litr mléka denně, od 6 do 8 měsíců 750 ml mléka denně plus příkrmy a voda (čaj) a od 8 měsíců 500 ml mléka denně plus příkrmy a voda (čaj). A takhle mi to řekl de facto i Dr. Mě teda přijde logičtější, že to jsou tekutiny dohromady, Naty mi teď třeba vypije jenom 400 ml mléka denně plus příkrmy, tak nevím, jak by se počítalo jenom mléko na kg :? To by měla zhruba 40 ml mléka na kg a nějak by to nevycházelo.....

In reply to by ivca.konik

kazdy tvrdi neco jineho,ale kdyz to vezmu ja,tak v tech 10mesicich mi ji mala 5krat denne,takze tabulkove :///: ,ma 8kgx150/5 jidel vychazi 240ml na jedno krmeni a to presne tak ma,jelikoz mleko uz mame jen dvakrat denne z cehoz jednou vecer 240ml mleka a jednou rano 210ml,tak to celkem sedi.

In reply to by ivca.konik

Ahoj. Mně dr. říkala, že dítě do roka by mělo denně pít litr tekutin včetně mlíka a polívek. Mě to teda vycházelo tak, že Kuba měl 500 ml mlíka a ten zbytek se dopil čajem. Polívku do něj nedostanu ani za boha. Po roce už by to snad mělo bejt litr a půl denně a s tím jsme teda hodně na štíru, protože Kuba má mlíka už jen 250 ml a rozhodně mi litr čaje denně nevypije. Většinou tak půl.

In reply to by ivca.konik

no tak to taky říká každý něco jiného, mě bylo řečeno mlíka. a čajdu nám doktorka více-méně zakázala (původně že ani děti na UM by až do ukončeného 4m neměly nic jiného než mlíko - no malá květnová, takže než jí byly 4, tak ty největší vedra), no a teď na 5-měsíční prohlídce, když jsem mudře řekla, že malá má rýmu jako trám a mlíko do ní nedostanu, max šťávičku, tak mě zase sjela, že i děti na UM by do ukončeného 6. měly max. kojeneckou vodu... a to té šťávy dávám 50 a doliju to do 200-250, někdy udělám jenom kmínový nebo fenyklový čajík...

http://ReinaZoo.mondozoo.com & http://ZooReina.mondozoo.com

In reply to by reina

No já nevím, ale u tekutin jde o to, aby mimčo nebylo dehydrované, ne? a právě tím přidáním té odměrky navíc Nutrilonu se to může stát, je to psané i na krabici. Oni ti Dr. jsou prdlí, každýmu říkají něco jiného, mě Naty do jistého věku nevypila nic jiného, než zředěnou šťávičku, jinak měla taky období, kdy nepila, nejedla, takže chápu, jak ti asi je.

In reply to by reina

Ahoj já jsem se ted vrátila od Dr. malej je nachlazený má 4 1/2měs a doktorka říkala že mu mám dávat hodně čaje cca 250ml denně a to je plně kojený.Takže ti doktoři jsou fakt paka každý říká něco jiného taže nám maminkám musí stačit zdravý rozum a brát ty doktory s rezervou. :a:

In reply to by reina

to fakt co doktor to jiný názor mě zas dr tvrdí,že na um.mlíčku potřebují hodně tekutin a štávičky a všechno jedině doporučí a my Iri už taky máme mlíko jen ráno pak ve tři a pak večer kaši a vnoci 2mlíka to je vše z mlíčka

In reply to by Mag28

Mně doktorka řekla, když jsem se ptala asi ve třech Kubových měsících, když už byl plně na UM, jestli by teda neměl dostávat taky čaj, když nekojím, že mu ho dávat nemusím, že ho nepotřebuje. Prase aby se v doktorech vyznalo.

zarovnávám o stranu sáčku a někdy se stane,že je plnější odměrka,snažím se dávat tak jak mám ;)

Ahoj, my máme Bebu a tam je k odměrce i taková špachtička na zarovnávání..takže poctivě zarovnávám a nikdy by mě ani nenapadlo dát o odměrku víc než je v návodu... :n:

POPRAVDĚ:zarovnávám to o sáček.Naberu a projedu po straně sáčku od UM. :a:
Jo a nedávám navíc.Dávám na 150 ml 5 odměrek + 3 malinké nutritonu(na zahuštění mlíka). :a:

Ahojky tak syn je na UM od 3týdne,odměrku sklepnu aby se to zarovnalo.jinak nikdy jsem nedala víc ale spíše naopak syn má půl roku pořád pije jen 120ml takže místo 4 odměrek mu dávám jen 3!důvod?když dostával 4odměrky nemohl se vykakat se 3odměrkama kaká bez problémů takže asi tak

naberu a sklepnu o stranu krabice....někdy sklepnu víc, někdy míň....ze začátku (cca od 7. měsíce) jsem se snažila víc, teď už nějak ne....no a kolikrát se mi podařilo dát o odměrku víc, to netušim....když mám v jednu ruce kluka, druhou nandavám sunar, na dítě mluvim, tak bych za sebe ruku do ohně nedala :s:
ale schválně mu víc nedávám, to jsem mu spíš do toho sýpla trochu nemléčný kaše, aby se mu to zahustilo ;)

tak já zarovnávala poctivě, protože pixla od beby tam má plíšek, o který odměrku otřeš a je hnedka zarovnáno. víc jsem mu nedávala, už tak bobkoval 1x denně, tak by měl zácpu.
ale dělala jsem to, že místo čajíku jsem mu do vody dala odměrku až dvě, nechtěla jsem mu čaje dávat :)

Zarovnávám jen o sáček - naberu a o sáček setřu do roviny.
Myslím, že není třeba dávat víc, zase aby netrpěly pak ledviny.
Nebo tak.
Dělám to podle návodu (Hami) - 210 vody a 7 odm. mléka.

Ahoj no jám myslým že skoro každá maminka občas dá třeba o odměrku víc než je napsaný.Já to dělám večer aby mi vydržela až do rána.

Nožem to určitě nezarovnávám .... naberu, sklepnu o stěnu krabice a dám do vody. Někdy dám trochu kopjatější, ale to většinou proto, že mám o něco víc vody, např. 130ml.
-------------------------------------------------------
naše osobní stránky - www.dent.websnadno.cz.

nevim jak to presne myslis,ale co se tyce ml,tak to jsme jedli vic,ale jen jednu dobu,pak spis mene,ale to jsi asi nemyslela.Jinak odmerky zarovnam vzdy.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka