Toxoplazmoza

19.11.2009

Ahojky holky . Včera jsem absolvovala kontrolu u gynekologa po " potratovém " šestinedělí. Screening na kterým jsem byla 5 dní před potratem vyšel dobře a ted mě doktorka poslala na krev kvůli toxoplazmoze .Někde jsem četla ,že se to přenáší jen kočkama ,ale snáma v bytě žije pejsek tak myslíte , že bych ji třeba mohla chytnout i od psa ? Taky jsem někde četla ,že když jsem ji už někdy v budoucnu prodělala,že už mám protilátky . Od mala jsem byldlela na vesnici a měli i kočky ,které běhali běžně venku tak si říkám,že jsem ji už možná kdysi měla.
Taky nás doktorka poslala do Prahy do genetickýho centra ,protože jsem potratila v 17 tt tak prý pro jistotu . Mám z toho strach aby nám něco nezjistili. Jak to v tom genetickým centru chodí ??? A taky jsem se včera dozvěděla,že jsme čekali chlapečka tak mě to zase rozesmutnilo a zase jsem si pobrečela.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, moc mě mrzí co se ti stalo je to děs! Ale s tou toxou. Já kočku mám a kocour chodí ven a je s námi i doma. V těhu se mnou spal v posteli (no znáš to když máš domácího mazlíčka) a toxu nemám a hlavně jsem jí nikdy ani neprodělala a s kočkami žiju 10 let. A to je jsem je měla i v dětsí a neumim si přestavit, že bych si pořád myla ruce. Jak tady holky psaly nejčastěji jí dostaneš ze syrového masa (hlavně králík) a ze špatně umyté zeleniny.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Leni , no právě vůbec nevíme proč se to stalo . BYlo vše v pořádku , a pak najednou jsem dostala pravidelné křeče dopoledne ,který pak ustaly ,ale navečer úpřišlo krvácení a v 11 v noci jsem porodila předčasně na nemocničním záchodě.Na moji psychiku otřesný zážitek. A právě screening vyšel dobře a doktorka neví příčinu . Prý po prvním potratu na genetiku neposílá,ale že jsem měla potrat v 17tt tak mě tam raději pošle a a ještě mám jít na tu toxu jestli náhodou nebyla příčinou. Mě by samotnou zajímalo co byla příčina ,pořád hledám chyby v sobě .

mě přišli na toxoplazmozu ve 12tydnu tehu pry to přenáší kočky, ptáci, ale i telenina špatně umyta atd, já kočky nemám ráda a nebylam jsem s něma v kontaktu, ale pracovala jsem jako uč. v Mš a zřejmě se nějaká kočka vykakala do písku a nějak se to dostalo na mě.chodila jsem po ruznych vysetreních, infekcní atd doktor mi rekl, že se muze stat že mimi bude mít poskozeny mozek a oci ale podle ostatnich vysetrenich bylo vse o.k.mala se narodila uplne zdrava, měla jsem nízké hodnoty toxo.

ahoj,ja si myslim ze to budes mit spis od masa nez od kocky.S tema kockama se to prehani,protoze toxo se prenasi hlavne spatne tepelne zpracovanym masem a to hlavne kurecim a kralicim.Snad nemas toxo,je to totiz svine ktere se nadobro uz nezbavis.Drzim Ti palecky a nebud smutna,mysli pozitivne,urcite nakonec vse dobre dopadne a budete mit jeste miminek plny barak :a:

In reply to by beruš-Mája

Poslala mě na odběr jestli ji náhodou nemám,protože se zatím neví příčina potratu ,ale já byla strašně ve stresu,dělal nám doma peklo přítele nevlstní bratr ,kterej je alkoholik a když nebyl přítel doma tak jsem měla strašněj strach . PO jednom incidentu mě několik dní bolelo bříško...myslím si,že to byla hlavní příčina potratu ,ale kdoví...aspon nám udělaj testy a budem vědět jak na to m jsme . A moc děkuju za radu.

In reply to by andulka.25

Tak to me mrzi a myslim,ze to muze byt klidne pricina potratu,stres je desny nepritel.Jak Te mohli nechat samotnou doma s alkoholikem nejakym?????? Bych i tvemu priteli dala pekne za usi za to.Ale kazdopadne co bylo,bylo,hlavne at to neni toxo,coz uvidis ze pravdepodobne nebude a drzim palecky do budoucna.Myslim na Tebe :a:

Jo a pokud jsi jí už někdy prodělala, taj máš protilátky a jsi chráněná (ale je to jako u všech nemocí, je tam i malé procento těch, kteří trvalou ochranu nezískají, zvlášť pokud mají problémy s imunitou).

Ahoj Andulko,
tak toxoplasmosa je pěknej neřád a opravdu může způsobit potrat.Kočku nemusíš mít vůbec doma,můžeš se nakazit i venku,dotykem na vše co může kočka označkovat.Třeba na lavičce v parku,dětském pískovišti atd.S tou genetikou nemám tolik zkušeností,já byla jen na odběru plodové vody po pozitivním trippel testu.Myslím,že vám vezmou krev a tu celou prozkoumají.Zjišťují se z ní nějaké mutace,myslím že leidenské,ale nejsem si jistá.Hodně o tom píše Mudr.Koucký na www.porodnice.cz má tam i poradnu pro rizikové těhulky,které vícekrát potratili,tak tam zkus mrknout do archívu,nebo si u něj můžeš objednat i konzultaci.Věřím,že najdou příčinu a podaří se vám jí odstranit,abys byla brzo maminka :)
Pa a hodně štěstí Kačka

In reply to by Kačka_1

Děkuju moc určitě tam kouknu .Já jsem byla porvé těhotná ,doktorka říkala,že po prvním potratu na genetiku neposílaj,ale že jsi měla potrat v 17tt tak mě tam raději pošle . Tak aspon budem mít jistotu .Moje máma taky měla problém podruhé otěhotnět a přišla o mimi tak je třeba možné ,že je to nějak dědičné nějaké problémy co stím souvisí. Moc děkuju Kačko

Od psa můžeš chytit toxu jedině kdybys ho snědla špatně tepelně opracovaného ;) Toxoplazma se přenáší hlavně masem (špatně uvařeným) a neumytou zeleninou. Chytit od kočky jí můžeš, ale jen z výkalů, které jsou 3 a víc dní staré, což snad nikdo takhle dlouho kočičí hovínka nenechává. jinak stačí běžná hygiena - mýt si ruce. Největší problém je ta zelenina, ta právě může být kontaminovaná těmi výkaly.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky