ANKETA PRO TĚHULKY I OSTATNÍ:OČKOVAT či NEOČKOVAT proti prasečí chřipce?

19.11.2009

Ahojky holky,tak co říkáte na to očkování těhotných?Abych pravdu řekla,já se tohobojím.A četla jsem článek,že o očkování proti pras.chřipce by měl u těhotných rozhodnout ošetřující lékař-očkovat se dá od 2.trimestru.

ja sem jedna z adeptek na ockovani
tak sem volala detske dr,a ta ze urcite ne pokud jeste maleho kojim
a taky ze by se ona sama nenechala ockovat ani na obyc chripku
:a:

In reply to by martina2105

no ja pravet take rozmyslim,zda dat malou ockovat na prasecinu :- )sebe sem dala ockovat,kdyz sem byla v 18tt asi pred 3 a pul tydnama a super nic mi neni a mimi kope a je velice zdrave (klep,klep ) a pry budou rozesilat pozvanky..tak cekam zda dostanu ci se zeptam az pujd una kontrolu ve 24tt k Dr na ockovani pro deti a pokud by mi to Dr doporucil,tak urcite dam ;-) ale myslim,ze tady je to asi zbytecne uz..nejak sem o tom neslysela.Ale pokud mi to doporuci,tak asi urco :-)

In reply to by martina2105

tady zas od 5ti mesicu do peti let mam pocit ;-) pro Tehu davaji kompletne jinou Vakcinu MArti ;-) ja o tom celta na UK webu a neni tma to co je na te pro ne tehu a tka..ale uz si to nepamatuji.Ja to cetla tyden pred ockovani a ted sem na ockovana a stastna ;-) ono se neni ceho bat toho..jen tedy nejsem si jista u deti..to se mi zda jeste brzo,ale pokud nam to prijde a Dr vi co dela,tka ji necham..ael uz nevidim ani duvod tady uz to asi neni ci o tom uz nemluvi..ale porad rozhoduju o ni.. ale asi mas pravdu radeji ne..v tom sem si hodne nejista ;-( u sebe sem vedela na jisto,ze to chci..ale u ni jo a ne..znas to :_)

kačenka1711

bavila jsem se s několika odborníky a všichni do jednoho řekli, že v těhotenství ne

ahoj, já do toho určitě nepůjdu. Ani mě nenapadne! Nenechala jsem se ani na normální chřipku. Ty geny rychle mutují a kolem téhle vakcíny je spoustu otazníků. Navíc očkovat se má před vypuknutím epidemie, takže :n:

Holky tak nevím,ale i kdybych do dneška váhala,tak když jsem dneska slyšela,že lékaři každého,koho budou očkovat nechají podepsat reverz,kvůli možným nežádoucím účinkům a komplikacím,tak už bych měla jasno. Ani za žádnou cenu bych do toho nešla. :n:

už jsem to tu psala, ale po rozhovoru s gynekologem do toho nejdu,stejně nebezpečná, ne-li horší je obyčejná chřipka, takže jeho doporučení bylo: vitamín C a hygiena (ta by měla být samozřejmostí i bez :pig: chřipky

Já bych se teda očkovat nenechala. :no: Nenechávala jsem se ani na obyčejnou chřipku ani když jsem nebyla těhu natož teď.

hodně jsem si o této vakcinaci četla (všude možně) abych si udělala vlastní názor a zybtečně nepodléhala "mediální masáži" a i po konzultaci s několika spřátelenými lékaři (praktik, gynekolog, kardiolog,..) jsem došla k závěru, že to risknu a NENEchám se očkovat. Věřím, že nejspíš bude vakcína OK a nebude ubližovat (dospělým), ale já opravdu nechci na svém nenarozeném miminku něco zkoušet a pak si to třeba za čas vyčítat. Hlavně by se měly dodržovat základní hygienické návyky a kdo je jen trochu nemocný nebo se tak aspoň cítí by měl být ohleduplný k ostatním. Všem přeji... HODNĚ ZDRAVÍ!!!! :)

každý zdravotník potvrdí, že očkovat se v těhotenství nemá, a já nebudu u svého miminka nic riskovat. Raději se vyhnu rizikovému prostředí, kde je hodně lidí, prostě udělám vše proto, abych neonemocněla, a nevyzkoušenou vakcínu na svém miminku rozhodně testovat nehodlám...

dneska jsem se na to ptala svojí gynekoložky - její názor je v těhotenství očkování v žádném případě

se rozhodla neočkovat se. Věřím barbu a taky ostatním, kteří říkají, že to není nic dobrého... ale i sama to tak cítím, že jestli to přijde, postavíme se tomu, budem bojovat a snad to všecky zvládneme a přečkáme :k: Takže citrony, med a umývat ruce a nešmajdat moc po nákupních střediscích :) to je můj plán...

In reply to by Andělína

souhlasím,ale zase je tu fajk že i když člověk je zalezlej doma a nikam mezi lidi nechodí tak to domu muže přinest třeba mužík a člověk neudělá nic

In reply to by Cophia

je pravda no... musíme věřit, modlit se a cpát vitamínky :) Třeba já jsem taková, že jak mě něco skolí, okamžitě přicházím o veškerou sílu, omdlívám, lezu na wc po čtyřech, slabá jsem a průhledná.... :s: takže opravdu doufám, že to bude dobré... Že to holky ve zdraví odrodíme v lednu/únoru :)

Já jsem slyšela,že ta vakcína,dětem vůbec nedělá dobře,takže se pořád testuje a vylepšuje,aby byla vhodný i pro děti :?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ale na těhotnejch to vyskouseny neni, zas tak dlouho ji nemaj aby mohli nekolik tehulek naockovat ve 4 mesici a pockat az porodej a jestli bude vse v poradku, navic kdo vi, co to s ditetem muze udelat za par let.... Kamaradka se nechala naockovat loni proti normalni chripce, dostala ji stejne a v takovy forme, ze horsi nezazila....

nenechám se očkovat.....jak už tu někdo psal, budu se raději vyhýbat rizikovýmu prostředí a baštit hodně ovoce

Já bych do toho teda nešlě!!!Nikdy nevíš co to udělá s miminkem a to testování ještě pořádně neproběhlo...
Neriskovala bych to...Terka :a:

Ne děkuji, o narychlo dělané, narychlo vyexpedované a dostatečně nevyzkoušené vakcíny nestojím.
Leda bych stála o nějaký pořádný průšvih se zdravím.
To by mě asi museli přinutit :00:

Já tomu očkování moc nevěřím, ale jako zdravotní sestra ho mám povinné, tak se tomu asi neubráním. To je jak u normální chřipky, necháš se naočkovat a chytneš jiný druh....

In reply to by verunkahal

ty ho máš povinné? U nás v nemocnici dali sestrám i doktorům papír,kde se napíšou ti,kteří o očkování mají zájem a v případě,že by jich bylo moc,tak na mzdovce vyberou ty,které naočkují :-) Ale to zatím nehrozí,zájem je hodně malý :s:

Taky bych do toho nešla, i když se bojím, ale podle mě je větší pravděpodobnost že to nedostanu,na Ostavsku se to ještě nerozmohlo,a většinou jsem doma.Než to že si nechám něco píchout a může to mít negativní vliv na mimíska nebo těhotenství.
Ale bojím se to je fakt :(

Ahojky všem.Já bych byla proti tomu očkování.Když jsem se nechala očkovat proti chřipce,tak to pak byl šílený rok.Tohle očkování nechtějí ani zdravotníci,tak proč by to měli cpát těhotným.Jako pokusným králíkům.V žádném případě.

chci se na to pro zajímavost zeptat doktora, co on na to, jaký je jeho názor, ale sama za sebe říkám ne..... mám problémy s imunitou (respektive měla jsem a podařilo se mi nějakým zázrakem těsně před otěhu ji dát do kupy) a nikdy mi nedoporučovali ani očkování proti obyč chřipce.... že to hrozně oslabí a pak se akorát něco lapne... a proč se zbytečně oslabovat, když to není potřeba..... navíc třeba konkrétně mě čekají poslední týdny v práci a pak už budu doma a nechci toho drobka zbytečně zatěžovat něčím, co není ani pořádně odzkoušené :n:

připadá mi toto vše jako veliká fáma. Když se nad tím zamyslíš, tak každý rok touhle dobou jsou chřipkové prázdniny. Takže vždy na podzim nebo na začátku zimy chřipka řádí. V loni nebo před loni tady byla ptačí chřipka, bylo z toho obrovské halo a teď je tady prasečí a je to znovu. Já chápu strach, že je to zase něco jiného, ale když se to vezme, tak lidé se slabou imunitou (staří lidé) většinou nemocní jsou a každý rok, bohužel umírá i na chřipku čím dál více lidí. Ale když to člověk poslouchá ve zprávách, tak ano i u nás již zemřeli lidé, ale ti už bohužel těžce nemocní už byli. Chřipku má spousta lidí, a myslím si, že i tu prasečí, a neví o tom, týden leží doma a léčí se a zase je dobře. Co tím chci říct? Podle mě je už na očkování i pozdě a nechat se úmyslně něčím nakazit? No nevím, ale je to samozřejmě každého věc. Já bych do očkování proti chřipce jakéhokoli druhu nešla. Hezký den a lehké rozhodování....

:n: nešla bych ani náhodou. Ta vakcína má nežádoucí účinky,které se mohou projevit až za několik let. Navíc není vůbec prověřená ! A v těhu se očkování nedoporučuje,takže já bych do toho nešla. Myslím,že při dodržování základních hygienických zásad,papání ovoce a zeleniny se zdravý člověk nemusí obávat. Ale je to jen můj názor,se kterým nemusí někdo souhlasit ;)

Já myslím, že psali, že nakonec nebude dost vakcín a budou očkovat jenom těhulky na rizikovém... Takže mě se to netýká. Ale i kdyby mi to nabízeli, tak bych se asi očkovat nedala. :n:

Náhodou jsem byla minulý týden u dr. a tam se těhotná maminka ptalůa jestli jí můžou naočkovat sestřička řekla že raději zavolají někam se poptat tak volala a tam jí řekli že v žádném případě si to nikdo na triko nevezme .... nemělo by se plodu eventuálně nic stát , ale nikdo jí to nepíchnul.......

já ti nevím!jak sem psala tak už je to kousek od nás,ale asi na to nepůjdu nějak už ty 2měsíce doklepem bez toho ne?K DR.SE STEJNĚ NECHYSTÁM tak mi to nemá jak píchnout

Ahoj,vždycky se říkalo ,že očkovat v těhotenství se nemá proti ničemu.Navíc,když slyším na tu vakcínu i negativní hodnocení,nešla bych do toho tak jako tak.Já se taky bojím,ale myslím,že to nebude tak hrozné.Na obyčejnou chřipku taky lidé umírají a možná daleko větší počet,ale protože se o tom nemluví,lidi se toho nebojí.

na to sama nešla,ale přítel se hrozně bojí,tak mě do toho tlačí, navíc tady v Chebu to pěkně řádí a já stále chodím do práce,takže na to půjdu

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky