plavání miminek teď v blížící se chřipkový epidemii?

19.11.2009

Holky - mamči - chtěly bychom teď ve 4, 5 začít chodit plavčit - máme vyhlídlý bazén v chomutově...jenže kámoška mi říkala, že v té teplé vodě se rychlej rozmnožují bacily a vůbec, že je to fuj tajbl a jezdit MHD že je teď taky blbý...Jenže představa zimy strávený doma a v lese mě dosti psychocky děsí. Mám tu pár kamarádek maminak, ale aktivita je aktivita. Máte děti z plavání více nemocné?papa

Kliknutím vložíte smajlíky:

Taky se přikláním k tomu, že velká kumulace lidí (jako MHD, apod.) není teď ideální. Něco jiného je přirozeně posilovat imunitu a něco jiného ohrožovat zdraví. Obchoďáky máme jen z nutnosti, cvičení po minulé zkušenosti, kdy každou chvíli někdo prskal a dětem tekly nudle z nosu taky na chvíli odložíme. V tuhle dobu určitě. Jinak přes rok nás nějaká rýma nerozhází, ale teď mám strach

My teďka přes zimu plavat nebudeme (myslím dětské plavání - kurzy, budeme chodit normálně do bazénu) právě kvůli tomu, že řádí chřipka, tak abych malýho zbytečně nevystavovala nákaze od dětí a lidí v autobuse. Nijak přehnaně ho nechráním, ode mě se třeba ještě nenakazil, co jsem byla nemocná, ale až takhle ho posilovat nehodlám. Všecho s mírou. Budeme chodit ven, do dětského baru a podobně, ale to plavčo prostě přes zimu vynecháme....

ahoj, tak my plaveme od 2,5 měsíce. Už jsem si zase zaplatila další 3 měsíce. Naopak si myslím, že plavání posiluje zdraví. Malej (8 měs.) měl jen jednou rýmičku, a to 3 dny a takovou slabší (ťuk, ťuk). Jako prevence je určitě lepší chodit ven, otužovat, plavat než trčet doma a pak jít jednou ven a hned omarodit. S těmi bacily je to pitomost.

In reply to by barkaja

já mám na to takový názor, že je lepší získat protilátky než se přehnaně chránit. Pár takových dětí znám, co žily jak ve skleníku, maminy jim utíraly ruce při každém dotyku sklad v mhd, tyče atd. a jen co se vyhrabou z jednoho nachlazení, tak mají druhé. Samozřejmě že není dobré tahat děti do obchodních center, ale zrovna aktivity jako plavání a cvičení se určitě omezovat nemusejí. Bavila jsem se na tohle téma jak s fyzioterapeutkami, co nám plavání vedou, tak s dr. Kamarádka má 2 děti, jezdí s nimi pořád na chatu, děti lítají venku, všechno strkají do pusy, mají tam koně, seno - ony se v něm válí, žádná přehnaná péče s čistotou a nebyli ani jednou nemocní, a to je jim 5 a 8 let.

ahoj, tak my chodíme plavat a malá rozhodně není víc nemocná a to jezdíme do Brna, takže velký město. Ale je fakt, že do plavání jezdíme autem, protože bydlíme kus za Brnem.
Důležitý je, aby si dala po plavání dítěti čas na aklimatizaci, tzn. postupné přecházení do chladnějších míst. U nás je to tak, že u recepce je místo pro děti na hraní a taky místo, kde můžeme dětem dát svačinku. Takže po plavání tam většinou strávíme tak třičtvrtě hodinky.
Tess
http://tessie156.mondozoo.com

hele, aktivita je sice aktivita, ale co je víc - zdraví, nebo aktivita? Teď se vážně nedoporučuje chodit do míst, kde je hodně lidí, natož bazény atd. A neboj, ono se to přežene. Já měla být od nedělel u našich, ale na Karlovarsku to řádí, sice mě to se... , protože jsem furt sama, jen s malou a dvouma králíkama, Ty máš aspoň kamarádky... já nikoho. Ale raději budu zatím komunikovat s našima králíkama, hlavně aby malá byla chráněná. Teď to chce mrazy, a je po všem.

In reply to by barkaja

Navíc bych řekla, že není blížící, ale že ta chřipková epidemie je v plné síle. Takže bych počkala, až se to přežene. Nás to zrovna postihlo a dala bych nevím co, aby se nám to vyhlo a děti byly zdraví ;)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
http://plucka.mondozoo.com ... díky za klik :wink:

In reply to by plucka

tu hroznou chřipku??? A jak při ní je, je to horší než sezónní, nebo lepší? Mě totiž furt nejde na rozum, že všichni říkaj, že je to lehčí průběh než při normální, a přitom na ni umírají lidé... to nechápu.

In reply to by barkaja

Nemáme tu hroznou chřipku, ale možná jsem ji měla :? . Těžko říct, když jsou příznaky stejný - teplota, bolesti svalů, průjem. Nicméně od dr. jsem odešla s angínou.... A děti mají nemocný ouška. Byly na píchání. A je fakt, že sezóní chřipka dokáže taky ohrozit. Neriskovala bych a přeci jenom počkala.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
http://plucka.mondozoo.com ... díky za klik :wink:

In reply to by tessie

Holky, tak já to nebudu pokoušet...Ven budem chodit, vyhnem se supermarketům a na plavčo začnem tak v roce a je to. A budu malý napouštět vanu doma a občas se vykoupu s ní. To bude myslim tak sranda. PApa a díky za názory.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky