kojení

19.11.2009

Ahoj,
chtěla jsem se Vás jen zeptat,zda někdo nemáte podobné problémy jako já.
Malé je teprv 16 dnů... zezačatku jsme kojily celkem bez problémů,ale nikdy jsem mlickanemela nijak moc. Poslední dny se mi prsa vůbec nenalévají a když jo (a mám pocit,ze jsou fakt plná) vysaju z nich maximálně 40ml dohromady. Doktorka rikala,ze kdyz budu kojit casto,ze to staci,ale kdyz to tak delám,malá třeba ještě jíst nechce,nebo mam prsa fakt prazdna.
Taky mi rekla,at si kdyztak koupim nutrilon a kdyz by mala mela hlad,at ji pripadne strikackou dokrmim...jenze tou strikackou mi to jde pekne blbe. Navic jak ode mne moc nema,tak pak vyzaduje celkem slusnou davku prikrmu a tou strikackou...no kdo to zkousel ve vetsim asi vi o cem mluvim.
Tak ted vazne premyslim,ze ji proste necham na nutrilonu a pekne lahvicku s dudlikem, jen se bojim,ze nezvladnu tolik odsavat a mleko se mi prestane tvorit uplne. Nevim,co mam delat,ale jsem z toho celkem vykolejená.
Budu ráda za každou radu,zkušenost,útěchu...cokoliv.
Máte někdo prcka na UM od uplne od mala?
Martina a Kristinka

Ahojky,já měla tyhle problémy u obou kluků.Adámek byl císařem,mléko se mi udělalo až 10.den a z počátku ho moc nebylo,dokrmovala jsem,vydržela a nakonec jsem se rozkojila,snad po třech týdnech a kojila ho 22 měsíců,i když jsem nikdy nezažila,co to je mít opravdu plná prsa.S Tomem to bylo horší,i když se narodil normálně a dokrmovala jsem jenom 2 dny v porodnici.Odcházeli jsme sice plně kojený,ale po necelých 2 hodinách,protože jsem měla mléka málo.Doma jsem to po třech měsících vzdala,nedalo se to,řval hlady,já byla hotová,přišlo mi,že kojím pořád.Přešla jsem na Sunar a byl klid.Já být tebou,ještě chvíli vydržím,i když je to náročné a uvidíš,když to k tomu nebude,převedla bych jí.Určitě jí přikládej na každé kojení,ať se snaží alespoň chvíli tahat od tebe.Jen moc nerozumím tomu,proč odsáváš,když máš mléka málo?To jako,že jí dokrmuješ svým+umělým?Nebo jako aby se ti tvořilo víc?

In reply to by sobotce

Právě aby se mi tvořilo víc... Jinak se jí snažím vždycky nakojit a pak případně dokrmit...
Jenže ona se moc o jídlo nehlásí, musím jí budit aspoň co tři hodiny,aby se nabastila... nejak nema tolik potrebu a tak nepribyva. Pak jí to obcas popadne a hlásí se co hodinu.

Nevzdávej to,v tomhle období je to pro to miminko to nejlepší,co mu můžeš dát.Já mám zrovna mastitidu,kojení je pro mě utrpení.Bolí to,jako čert.Beru antibiotika a co nevytáhne malá,tak odsaju odsávačkou.Piju čaj pro kojící matky a řekla bych,že fakt pomáhá.Tak zkus třeba i ten. :k: :a:

Pokud chceš zůstat u kojení, tak vydrž!!!! Já jsem to už taky vzdávala, ne kvůlikvalitě mlíčka, ale kvůli tomu pohodlí.Malý má pořád novor. žloutenku, tak jsem musela na 48 vysadit kojení. Dělání mlíčka v noci mě fakt zmáhal a pak jsme měli problémy s kakáním. Zlaté kojení!!! Fakt vydrž a neboj! Já jsem odstříkávala zpočátku taky jen 40 z obou prsů...A teď jsem se fakt rozkojila, že někdy nakojím i 100....

In reply to by mar.tin.ka

No zpočátku jsem odstříkávala taky tak málo. Prostě tomu musíš pomoct. Fakt ta sprcha a horké nápoje pomáhají.Já třeba vypiju klidně litr čaje s mlékem, nebo litr Cara s mlíkem. A hodně pomáhají polévky - vývary. Taky mám vyzkoušené. Ale chce to fakt vydržet. My máme 5 týdnů a bojuju s kojením pořád, ale je to lepší. Přikrmuju už tak jen jednou za 2 dny....A včera jsem kojila schválně u doktora, takže jsem si ho před tím i potom zvážila a nakojila jsem 100! No super!!

Ahojík! Taky jsem bojovala s kojením. Už v porodnici mi nosili bebu a přikrmovala jsem stříkačkou. Ale z toho měl akorát malý prdíky a pořád brečel. Když nás z nemocnice pustili, tak jsem ho občas dokrmila normálně z lahve. Mám ale spec láhev od firmy MAM-antikoliková- a dudlík máme na ní č. 1. Je to dudlík, který údajně působí u mimíska v pusince jako prso. Je fakt, že je nám 5 týdnů a kojím normálně. Vždy pře kojením,cca půl hodiny, si jdu dát teplou sprchu. Tím se mi prsa nalijí a malému to lépe teče. No a když má málo, tak mu dám tu bebu z láhve. Hodně pít a teplá sprcha a rozkojíš se, jako se to podařilo i mě. Budu držet palečky, páá

My jsme takhle částečně kojili 2 měsíce, když jse odsávala, tak to bylo úplný minimum a stejně jsem víc dokrmovala, ze začátku stříkačkou, ale pak už z láhve a malá neměla problém se pak přisát k prsu, ale bohužel byla líná tahat, takže se mlíčko postupně vytratilo. A je fakt, že jsem neměla sílu bojovat, byla hrozně ubrečené miminko a každé kojení byl pro mě boj. Co je na nutrilonu, tak je zlatá.

In reply to by adela kochrtova

ja prave odsavam uplne malinko...fakt kdyz dam 40,tak jdu pomalu slavit. Je ale pravda,ze jsem taky docela slaboch...asi to trochu vzdavam. A jak casto jsi odsavalaa kolik dokrmovala? A tvymu prckovi je kolik?
Ja jsem se jenom bala,abych ji nenechala jenom na UM,které,jak se rika neni tak kvalitni... uz mi z toho dosti hrabe

In reply to by mar.tin.ka

Barča už má půl roku a baští všechno. už z porodnice jsme jeli s Nutrilonem, většinou jsem kojila z obou asi 15 a 15 minut a sttejnak ze začátku vypila ještě 60 UM a pak se to pomalu zvyšovalo. Odsávala jsem ještě po každým kojení i mezi a prd, prostě to nepomáhalo. A fakt mě vysiloval ten několikahodinový pláč a probdělé noci, tak jsem to vzdala. Teď zpětně si myslím, že jsem mohla bojovat víc, ale zase toho nelituju, ulevilo se nám všem a malá je zdravá a krásně prospívá.

In reply to by adela kochrtova

hm,ja mam taky pocit,ze at se snazim sebevic,nezlepsuje se to. Piju caje,obcas se pred kojenim sprchuju,aby se to rozjelo,ale nic moc ucinek...teda mozna se mi vic prsa neljvaj,ale mala pak stejne vychrupne jeste 50 s prehledem a tvari se,ze by jeste jedla...zkusim jeste bojovat a uvidim...ale uz toho mam plny kecky

In reply to by mar.tin.ka

Tak mě napadlo - je velká? Můj synátor vážil při porodu 4,10 a pil by pořád.Klidně by vypil i 200, kdybych mu to dala. Takže se vlastně tváří taky tak, jako by pořád jedl a týrám ho hlady. A probrečí dny i noci. Ale přibývá týdně 200-250 g. Takže hlady opravdu netrpí...A já mám přitom pořád pocit, že má hlad, protože pořád brečí a brečí a brečí. A nakonec jsem zjistila, že to je jen prsní závislák, protože nejraději dudlá prso místo dudlíku...A když ho nakojíš a pak ještě odsáváš, tak je jasné, že nemůžeš odsát víc. Já po kojení neodsaju vůbec nic

In reply to by modra.myska

malá měla při porodu 3,6,pak ale dost zhubla, pry az na hranici. V porodnici jsme se ale rozkojily a hned to bylo veselejsi. Jenze pak to proste udelalo bum a ja najednou mela pocit,ze mliko nemam(uplne prazdna prsa) a na kontrole po 8 dnech jsme mely nahore poze 80g. Coz jak rikal doktor uz je zase na hranici,tak jsem z toho byla pekne vynervenaa koupila nutrilon a vecer ji dokrmila. Jenze flaskou,tak si rikam,ze to asi nebyl nejlepsi tah ale v tu chvili se mi dost ulevilo,ze nema hlad....mozna toho budu jednou litovat,ale zase si rikam,ze i kdyby se nedej bože stalo,ze by byla jen na UM,tak by z ni taky vyrostla zdrava holka,tak co...
Kazdy mi tu radi, jak na to,abych se rozkojila a ja nejak nejsem scholnasi vsugerovat,ze to bude dobry a budem, kojit. Jsem asi slabocha s tou flaskou jsem to asi dost podelala...no uvidim jak dneska pres den,jestli bude stacit jen prso, nebo uz bude vyzadovat UM i pres den... potrebovala bych asi trochu profackovat,abych se probrala z vecny sebelitosti nebo co to je...snad SESTINEDELI! Chjo--- moc dekuju za odpovedi a rady vsem:)

In reply to by mar.tin.ka

Nic si z toho nedělej! Taky jsem z toho byla na nervy a chtěla to vzdát. Takženejsi slaboch!!! Vše to je od nervů. Takže klidně přejděte na UM, jestli se uklidníš, protože kojit se strachem (jestli to stačí), je nesmysl. Veškeré vé nálady dáváš přes mlíčko i tomu prckovi. Takže pak je nervozní i mimísek. Vím, o čem mluvím a opravdu vím, jak se cítíš. Taky jsem to prožívala. Včera jsem si odsála z obou prsů jen 50. Tak jsem k tomu přimíchala 50 beby a byl klid. A v noci jsem zase měla prsa jako balony. Tak jem kojila a malý spinkal skoro celou noc. Vzbudil se jen 2x a to p 4 hod. Krása! A jsem vyspaná a v klidu a klidně přežiju dnešní celodenní brečení a kojení třeba po hodině a půl. Jooo a tou flaškou jsi nic nepodělala! Taky ho krmím z flašky, jen tam musíš mít nejmenší savičkou s co nejmenší dírkou....Tak hodně zdaru

In reply to by modra.myska

Asi to proste vzdam...sice trochu mlika mam,ale je to ztakovy stridavy. Uz dvakrat jsem ji vecer a v noci prikrmovala a ted proste pres den skoro nejí(ode mne), tak nevim,jestli ji mam prikrmit i ted. Po velkem úsilí mi vysála obě prsa a já jí zase nemam co vic nabidnout...

In reply to by mar.tin.ka

Tak ještě zkus nakojit, pak dokrmit. Pokud jsi ji dokrmila jen 2x za den, tak to je v pohodě. Když už odmítá Tvé prso, tak to vzdej a krm. Však uvidíš. Já jsem dneska odsála jen 50, tak jsem mu do 100 dodělala bebu, smíchala dohromady a nakrmila z flašky. Na další krmení jsem měla zase plná prsa. Taky bojuju, ale ještě pořád bojuju, jsem moc pohodlná, než abych v noci musela vstávat a dělat mlíčko. Maý se mnou spí. Je fakt, že taky pořád brečí, naučila jsem ho na ruce, takže když je na rukou, tak je v klidu. Chjo

In reply to by mar.tin.ka

jojo, úplně vím, jak ti je, strašně to unavuje. Taky jsem pila čaje, i meltu, teplý sprchy a efekt nikde. Však uvidíš, ještě je brzo to vzdát úplně, prý i to částečný kojení má efekt, tak zkus jak dlouho vydržíš, já pak skončila kvůli problémům s klouby, musela jsem začít brát léky, jinak bych možná dokojovala dýl.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka