Bolesti zad

18.11.2009

Ahoj těhulky,

chtěla bych se s vámi podělit o problémy, které mám se zády a zjistit, zda některá z vás zažívá nebo zažla to samé a jestli na to máte nějaký fígl, jak se toho zbavit.

Jsem teď v 18.tt a mám opravdu silné bolesti zad, ale jen v bederní, no spíše křížové oblasti. Tyto bolesti přetrvávají už asi 2 měsíce, ze začátku se to ozvalo jen sem tam, ale postupně se to stupňuje a dnes jsem v takové fázi, že bolest vystřeluje do levé oblasti pánve a to při jakémkoli pohybu. Pravidelně cvičím a dělám protahovací cviky na záda, ale nic nepomáhá. Vše povolí, pouze tato oblast je stále zablokovaná. Musím tam mít skřípnutý nějaký nerv, jinak si to nedokážu vysvětlit.

Jsem rozhodnutá navštívit ortopeda, protože bez jeho pomoci a rehabilitace se toho asi nezbavím.

Máte některá něco podobného? Poraďte co s tím?
Díky.

Kliknutím vložíte smajlíky:

holky, děkuju moc za tipy a rady. Nečekala sem, že se mi hned někdo ozve :).

Teplé zábaly jsem už zkoušela, bohužel nic, teplá vana taky nepomohla. Dám na radu jít k odborníkovi. Hned zítra tam zavolám. Doufala jsem, že mi třeba pomůže i masáž, ale bohužel teď před vánoci mají nějak narváno, takže smůla. Věřím, že doktor koukne a něco vymyslí. Nejhorší je, že na první pohled není nic vidět a člověk se cítí jako nějakej simulant :).

Ještě jednou díky.

Ahoj
Celé těhotenství mě bolely záda, ale nejhůř bylo tak v 7 měsíci. To jsem nemohla ani stoupnout, šílená bolest dole v kříži. I na toaletu mě nosili, trvalo to asi 14dní a pak to postupně samo povolilo. Když jsem s tím byla u lékaře, tak řekla, že v mém stavu mi nic nepomůže, a nic mi ani dát nemůže, jen paralen od bolesti. Což fakt nezabralo :) Tak držím palečky, at je brzo lépe

já jsem asi před 4 rokama taky měla šílený bolesti v kříži. Vystřelovalo mě to až do nohy - bylo to šílený. Jednu dobu jsem už ani nemohla chodit.
Jela jsem na pohotovost na ortopedii - a tam mě dr. (kráva bez urážky) dala mastičku.
Vůbec to ale nepomohlo, tak jsem se objednala k našemu ortopedovi - a ten mě zjistil, že mám záda na dvakrát zablokovaný. Takže mě záda "prokřupal" a já měla pokoj. To byla úleva.
Akorát mi řekl, že když už jsem to měla bohužel takhle dlouho, tak už se mi to bude někdy vracet - takže mám z rehabilitace cviky - párkrát do roka když zase cejtím záda - tak si to "prokřupu" sama a mám pokoj.
Tak bejt tebou tak bych si určitě zašla k dr. - on na tebe mrkne a uvidíš.
A taky chodím plavat - zkoušela jsi to? To je na záda jak dělaný.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky