Kojení a odříhnutí

18.11.2009

Ahoj všichni mám pár otázek,tak doufám, že mi některá poradíte. Jde mi o to, že můj malý drobek se poslední dobou u kojení strašně kroutí jakoby odtrává,ale přitom má prso pořád v pusince a papká,myslela jsem že by to mohli být prdíky ale to ne.Začalo to tak před týdnem neni to teda pokaždé ale dost často, pak se pustí a vypadá spokojeně tak si ho dám na rameno,ale to se začne strašně stekat a nakonec mu dám zase prso a je klid-nevíte proč to dělá?A potom by mě zajmalo jak poznám, že dítě chce u kojení obě prsa.Od začátku to dělám že nakojím jedním a při dalším kojení zase druhým,vyhovuje mi to.Ale teď mi to připadá že to souvisí s tím kroucením,je to možné??A poslední otázka,malej má dost problém si po kojení říhnout a pak třeba po hodině když se vzbudí si ublinkne jelikož si neříhnul. A v noci mi pravidelně po kojení na rameni usne tak ho položím a spí dál-mám to tak v noci dělat,nebo ho mám na říhnutí probrat??

Kliknutím vložíte smajlíky:

mírný sklon, nesmí tam být jakoby schod, prostě krásně z kopečka - jen málo, je to dobré, když ublinkává a i při rýmě. My takhle spíme doposud a je nám osm měsíců, dala jsem pod matraci polštář do postýlky, ten placatý a stačí to.
Jestli v noci říhat nechce, normálně ho dej do postýlky, nám malej taky neříhal, a to jsem s ním chodila i půl hodiny a nikdy nic. Ono jim to v noci krásně teče to mlíčko a tak se tolik nenalokají vzduchu, proto ani třeba říhat nemusí.
Já kojila z obou prsou na jedno kojení, dala jsem jedno a pak ho přehodila a druhý, ale ty to děláš správně, pokud to malému stačí. Já tolik mlíčka neměla, tak proto. Krásně mi ale přibíral, dneska má deset kg.
Kroutí se, no to může být víc příčin, vadí mu poloha kojení, tlačí bříško, prdíky, pokud nebrečí, neřeš to. Taky mu to třeba teče pomaleji, než by chtěl a nelíbí se mu to. Dej si něco horkého před kojením.
Druhé prso mu dej pouze, když se začne vztekat, že mu neteče z tamtoho, než ho dáš k druhému, zkus si to vykojené prso zmáčknout, pokud mlíčko poteče, k druhému bych nedávala asi. Já když zmáčkla, tak bylo sucho, tak jsem ho hodila k druhému.

---------------------------------
http://www.prckoviste.cz/forinka

ahoj tak moje malá neodříhává vždy u prsa usne. to kroucení může být i tím že mu špatně teče to zadní mlíčko já malé to prso vždycky zmáčknu at jí to líp teče a klidně jí dám napít z obou a někdy se kroutí když je unavená a nemůže zabrat.

In reply to by MONA 5

no já mlíčka mám hodně ale je pravda že asi 5 týdnů-bylo kojení hrozný chtěl co hodinu papat tak mi přišlo že si vzal jenom to přední,teď zhruba týden se to upravilo a pije co cca3 hodiny a dlouho,poznám to nějak že si veme málo zadního mlíčka??

In reply to by ambra

měl by zelenou stolici a o kojení by se hlásil velmi často - pod 2 hodiny... zadní mlíčko je tučné a sytivé... přední je sladké a hasí žízeň - taky více kvasí, takže způsobuje horší prdíky...

AHOJ, TAK JÁ SI MYSLIM ŽE MU PŘI KOJENÍ VADÍ PRDÍKY. ASI TI MLÍČKO TEČE RYCHLE A ON SE HODNĚ NALOKÁ VZDUCHU. DYŠTAK HO ZKUS PŘI KOJENÍ DÁVAT KRKNOUT VÍCKRÁT. ONY NĚKDY DĚTIČKY PŘI KOJENÍ DĚLAJ BLBINKY A PAK JE TO TAKOVÉ VŠECHNO ZDLOUHAVÉ. MĚ TO MALÁ NĚKOLIKRÁT DĚLALAL TAKY. HLAVNĚ MI TO ALE DĚLALA KDYŽ JÍ BOLELO BŘÍŠKO. DÁVÁŠ MALÝMU NĚJAKÉ KAPIČKY? DOBRÉ JSOU BABY CALM. MALÁ TAKY NEMĚLA RÁDA POLOHU NA RAMENI.STEKALA SE A NAPÍNALA SE. TAKŽE NA ODKRKNUTÍ JSEM JÍ MĚLA VĚTŠINOU ZÁDY K SOBĚ-POKRČENÉ NOŽIČKY A ONA SE VYPRDĚLA I KRKLA. JE DŮLEŽITÉ ABY MALEJ KRKAL-POTOM SE MU UDRŽUJE V BŘÍŠKU VZDUCH A TO ZPŮSOBUJE VELKÉ BOLENÍ.
ŘÍKÁ SE ŽE KDYŽ DÍTĚ USNE UŽ SI NEKRKNE, ALE TO NENI PRAVDA. MALÁ SPALA A I TAK SI KRKLA. TAKŽE PO KOJENÍ VYČKAT ALESPOŇ 10MINUT A POTÉ POLOŽIT DO POSTÝLKY. MÁŠ VYVÝŠENOU POLOHU? ZVEDNUTOU MATRACI? KDYBY UBLINKNUL ABY SE NEUTOPIL.
ASI JSEM TI MOC NEPORADILA, ALE ONO JE TĚŽKÉ PORADIT TAKHLE U POČÍTAČE. KAŽDÉ MIMČO JE JINÉ. JEN PÍŠU VLASTNÍ ZKUŠENOST :a:

In reply to by JaMiOn

jo děkuji ne boužel mi postýlka zvednou nejde,ale malej trpěl od malinka na blinkání tak mám monitor dechu kdyby něco,a dávám ho na bok kdyby blinkal aby se neutopil. Právě že prdíky to podle mě nejsou měl stím dřív hrozný problémy ale teď jen občas. Dávali jsme saby-už nedávám vůbec nepomohli-to říhnutí obráceně zády dělám už jsem to tady před nedávnem četla ale v téhle poloze se mu sice líbí ale skoro nikdy si neříhne.Já to asi neumím popsat on se mi u prsa jako natahuje prso má v puse občas mě to právě bolí protože se mi od něj otahuje a přitom ho pořád drží a strká mi tam pořád ručičky,nebo s nima prostě hazí.A v noci mi usne hned jak ho dám na rameno čekám ale on vždycky úplně vytuhne,tak mě právě zajmalo jestli to vadí hodně že si neříhne.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky