Cesta z porodnice

18.11.2009

Ahoj holky březnový :a: Už mě to taky naplno chytlo a pustila jsem se do nakupování :00: .V pondělí jsem koupila malému oblečení na cestu z porodnice.Měla jsem z toho takovou radost :qu: ,ale kamarádka mi jí trochu zkazila :( ,prý je to divné,nevézt mimčo v kraječkách a v zavinovačce :? .A tak se chci zeptat jestli už máte nebo víte v čem pojedou vaše miminka domů?Já si nepotrpím na krajky a volánky,prostě se mi to nelíbí,tak mám nachystané bodíčko,punčocháčky,mikinku,vyteplené riflové lacláčky,ponožtičky,botičky,svetříček vyteplený flísovou vložkou,čepičku a eventuelně rukavičky.Do autosedačky fusáček a kdyby byla větší zima,tak deku.Myslíte,že je to dobré?Ptám se jako blbec,při třetím dítěti,ale ta kamarádka mě trochun zaskočila :O ,prý dupačky a krajková zavinovačka jsou lepší,takové tradiční,ale já to fakt nemusím.Kluky jsem teda v zavinovačce vezla,Adámka dokonce v saténové,ale teď už nechci.Díky za názory,mějte se všechny krásně :a:

Já si taky myslím, že je jen a jen tvoje věc, jak si malého povezeš domů... ;) Navíc jak píše Lucka, zajímalo by mě, jak by kamarádka dala mimíska v zavinovačce do autosedačky - to si dost dobře nedokážu představit :? Já teda věcičky do porodky ještě nachystané nemám, ale určitě to hodlám pojmout podobně jako ty - žádné krajky atd. Prostě normální oblečení, v kterém budeme pak chodit ven ;)
Užívej si těhulkování a nenech si pokazit radost z věciček! Prostě máte s kamarádkou asi jiný vkus, no ;)

To je jen na tobě v čem si mimíska povezeš domů ;) . To víš, co maminka, to názor. Já taky nejsem na kraječky a klasiku zavinovačku. Po malém mám nechanou rychlozavinovačku, ale tu jsem spíš používala do kočáru a na chování, když přijela návštěva a nevěděla, jak malého chytit :) . Teď mám vymyšlené na cestu z porodky...bodino, dupky, teplejší ponožky a vyteplenou mikču a nahoru ještě takovou jarní kombinézku, čepičku. Stejně půjde malinký hned, jak ho obleču do autosedačky, takže zavinovačka by neměla význam...jo ještě fusáček do autosedačky ho bude hřát a dle počasí max. ještě deka, ta možná ani nebude potřeba:cc): .

In reply to by pupíí

To je pravda,že každému se líbí něco jiného :) .Někdo si potrpí na klasiku,někdo ne,já nemusím ani kraječky do kočárku,nejsem na to :00: .Tu deku já taky nachystám rovnou,manžel,jak ho znám,ten by jí pak nevzal,kdyby bylo třeba a uvidíme :) .Já mám do autosedačky fusak flísovej,je teplej,tak jí možná ani neužijem.Myslím,že zase není dobře miminka moc nabalovat,já praktikuju "studenější odchov"-samozřejmě s rozumem-a je fakt a musím zaklepat,že kluci jsou v pohodě a marodí málo

Ahojky, myslím, že je důležité, co se líbí tobě a ne kamarádce, takže si nenech nikým zkazit radost a vybírej podle svého vkusu a nejlepšího svědomí. Já osobně jsem na kraječky přímo alergická. Z oblečků vybírám dost netradiční kousky a hlevně s obrázky zvířátek a taky se nad tím někteří pozastavují, holt asi stará škola... Na cestu z porodnice máme nakoupenou nádhernou chlupaťoučkou kombinézku, ve které bude prcek vypadat jako medvídek a pod to bodyčko a dupajdy, případně mikinku, když bude velká zima a jak jinak než se zvířátky :///: a taky fusak do autosedačky s vyšitým vééélikým medvěděm :///: Krásné těhulkování :a:

In reply to by pampeliška

Jé,to já taky můžu,s obrázky zvířátek :) .Ráno mi došel balíček oblečků,co jsem vydražila na Aukru,je tam bodíčko a dupačky se žirafou,jsem z toho úplně vedle,je to strašně roztomilé:one: .A taky jsem si udělala radost :qu: v Tescu,strašně dlouho jsem tam koukala na mikinku s tygříkem z medvídka Pú,ale nechtěla jsem jí za 310Kč kupovat a dneska jí měli v 50-ti% procentní slevě,tak už je naše :qu: .Je fakt roztomilá a kluci se z ní zblázní,oni tenhle seriál milujou,pořád chtějí,abych všechno kupovala s Púem a ostatními jeho kamarády. :a:

A kde jsou fotkýýýýý???????? Poslat!!! Hned!!! Na kamarádku kašli..Ať si mimčo každý veze v čem chce..Mě se nakulmované peřinky líbí moc, ale kdo by se stím kulmoval a do autosedačky to stejně nedáš, tak to neřéééééš!! Hlavně pošli fotečky, ať se pokocháme :-).

In reply to by ZelaZuzu

:) Strašně ráda bych sem nějaké fotečky dala a pochlubila se ,ale já jsem takový počítačový analfabet :O ,takže vkládání fotek jde mimo mě :? .Ale až budeme mít všechno komplet,nachystaný kouteček pro mrně a tak,tak určitě mažela donutím,aby sem něco nasekal :qu: .Všechny se tady pořád chlubíte kočárkama a výbavičkama a dětičkama a já jen smutně koukám :r: :a:

No tak ja myslim ze kamaradka trosku zamrzla pac ja neznam nikoho kdo by z porodnice jel v krajkach. My mame nachystanou kombinezku a pod ni nejaky overalek nebo bodycko a kalhotky atd. proste normalne tak jak bude potpm jezdit po venku. Zvolili jsme kombinezku protoze je jednoducha na obleceni a je teploucka takze ji pod ni nebudeme must tolik nabalit, no a myslim ze na cestu v autosedacce je idealni - nevim jak bych ji pripla mezi nozkama v zavinovacce??? Ja myslim ze jsi to pojala naprosto perfektne a prcek bude k sezrani!

In reply to by Lucik P.

Díky,jsi hodná :) .Já z toho měla radost-riflíky,mikinky s kapuckou a podobně,já to mám prostě ráda a na dětech se mi to líbí i na těch úplně maličkých :one: .Teď to tady mám rozložené a už se nemůžu dočkat,až to Matýskovi obleču :a:

In reply to by sobotce

Matyskovi, to me fakt rozesmalo - je to krasne jmeno, ale ja jsem zvykla rikat memu manzelovi Matysku - tak to spojeni ze se tesis az to Matyskovi obleces me uplne rozesmalo :-) Vsak me se taky libi takove ty prdacke oblecky, taky mame nachystany kalhotky a mikinky s kapuckou a tak, takze ja s tebou naprosto souhlasim. Nikomu neberu volanky a krajecky, to fakt zalezi na kazdem ale me to prijde proste divny.

In reply to by Lucik P.

Já to nemusí.Dřív to k miminkům patřilo,když jsem před lety dělala na porodnici,všichni tam oblékali kanýrky a volánky,ale mně se to nelíbí.Tak myslím,že tvému Matýskovi by naše oblečky nebyly,ale jestli chcete,tak až z toho ten náš vyroste,můžeme mu je půjčit,aby to ozkoušel :a:

In reply to by sobotce

:s: :s: :s: Jo jo ten se tu rozplyva nad ruzovouckyma satickama a je z toho celej vedle, az mam pocit ze se tesi vic nez ja. Kocarek si barevne taky vybral on - no proste ho to cele nejak vzalo :c: Vsak ty miminka jsou prece tak roztomily kdyz jim das ty povedene oblecky z tesca atd. holt uz je jina doba a ja jsem rada. Tchyne se nam taky snazila nacpat nejake ty zavinovacky 15let stare, tak jsme rekli ze je nechcem a mame jen jednu rychlo, ze ktere pak bude deka a od emitexu do autosedacky.

In reply to by Lucik P.

To víš,chlap a holčička,málokterý to přizná,ale to je vztah,který asi máma nemůže pochopit.Můj manžel mi jednou řekl,že by si strašně přál mít maličkatou holčičku-je to už 11 let a já do dneška vidím,jak se při tom tenkrát tvářil.Ale holt má smůlu,co si udělal,to má.Ne,tak to nemyslím,čekáme třetí dítě a on se taky těší,až mě zaráží jak moc a hlavně,že to řekne,on je totiž takový ledový čumák,nemá potřebu tyhle věci ventilovat.O to víc mám radost,když sám přijde a dá mi ruku nebo pusu na břicho.Až mám někdy pocit,že tohle těhu prožívá snad nejvíc ze všech tří

In reply to by sobotce

No tak to ten muj ac ze zacatku tvrdil ze je jedno co to bude hlavne aby to bylo zdrave coz je samozrejmy, tak je ted stastnej jako blecha a na malou se tesi jako blazen a jeste to prizna :-D Uz ted je z ni hotovej, brisko mi hladi casteji nez me a o vikendu dobre rano popreje nejdriv brichu :-D Tak jsem si postezovala ze si prijdu jako nejaka prenosna schranka :-D Mozna uz poradne dospel, nebo holt uz je na to teprve ted poradne klidny a vyrovnavy - vis jak to myslim. Uz vi co cekat tak nema strach a jen se tesi.

In reply to by Lucik P.

No asi máš pravdu,i když on nebyl tak mladej,když se narodil Adámek bylo mu skoro 27.Ale to je jedno,já jsem ráda,že se teď tak těší.Možná je to i tím,že máme kluky a teď jak jsou větší,začali mezi sebou mít takovej ten pravej vztah táta-syn,nebo jak já říkám "velkej kluk"-"malej chlap".Aďa s ním řeší počítače a technické věci a Tomík,ten mu plní jeho vášně-manžel má jako velikého koníčka motokros a Tomáše to strašně chytlo,jezdí s ním na závody a vydrží tam celý den,bude mu pět a umí už jezdit na malé motorečce,strašně to žere.Já jsem ráda,mají fakt super vztah,jen jsem řekla,že chci,aby to zůstalo v mezích zálib a nepřešlo to do toho,že by začal doopravdy závodit.A ten tvůj,buď ráda,že je takovej suprovej táta už teď,já myslím,že je to krásný,když chlap umí ukázat,že se na mimi těší,když dokáže říct,jak je pyšnej,že bude mít dcerku.Spousta chlapů se kasá,jak jsou dobrý,že dělají kluky a přitom by možná daleko víc byli vysraný z holčičky

In reply to by sobotce

Teeda tak to maji fakt krasny vztah!! To je parada. No oni chlapi v 27 nejsou zrovna dvakrat vyspeli co si budeme povidat, manzelovi je 28 a porad se obcas chova jako strevo, ale vim ze bude uzasnej tata - vzdyt on se tesi i na to prebalovani :-D Proste jeho holcicka no. Ja si taky myslim ze je krasny ze to da najevo a jsem moc rada, ja bych se zblaznila mit doma takovyho toho jesitnyho co je porad nad veci. Uz ted vim ze az se mala narodi (chce byt u porodu a bere to jako samozrejmost) tak budeme oba bulet jako maly..Obrecel i to nase prvni kdyz jsme o nej prisli, zacal brecet jako maly kluk az me to uplne vydesilo - najednou jsem nevedela jak reagovat.

In reply to by Lucik P.

Hele,já mám pocit,že někteří chlapi nedospějí nikdy,ten můj je toho živým důkazem,je mu 34 a nepřála bych ti ho vidět,když ho popadnou jeho dětinské nálady.Ale taky je super táta a já ho za to strašně miluju.Já viděla brečet manžela jednou v životě-když se nám zkomplikoval porod Adámka a on nevěděl co se děje.A taky jsem v tu chvíli byla z toho mimo,co mu říct,navíc,když máš co dělat sama se sebou.Vím,že tenkrát z toho byl strašně špatnej,najednou chaos,volat ARO,mě převáželi na jinej sál a jeho vyšoupli na chodbu a 10 minut netušil,co se děje,prý se tenkrát strašně bál,že mu umřeme.K druhému porodu jít nechtěl a já ho ani nenutila,i když pak řekl,že teda půjde,ale byla to taková rychlovka,že jsem mu volala 2 minuty po tom,co se Tomík vyklubal a z hlasu jsem slyšela tu úlevu,že je to za námi.O to víc mě teď potěšil,když mi řekl sám od sebe,že tentokrát půjde.A já ho potěšila taky a řekla jsem,že o to nestojím.Vím,že mu to nedělá dobře a po pravdě,mně tam u toho prvního i vadil-když to pak začalo nabírat na obrátkách,chtěla jsem být sama se sebou a on mi tam tak nějak překážel,jestli rozumíš,jak to myslím.A tak jsme dospěli ke kompromisu,dáme mu vědět,až to půjde do finále a on přijede aby teda byl u toho samotného porodu,to budu ráda,aby Matýska hned viděl a nafotil a byli jsme tam spolu na to poplakání.Tak jsme oba spokojení

In reply to by sobotce

Rozumim ti naprosto presne a taky se toho docela bojim, aby me spis nestval nez pomahal, ne jeho vinou ale proste do hlavy mi videt nemuze a nemuze vedet co me zrovna nastve a tak. Takze jsem taky chvili premyslela jestli ho tam chci ale rikam si je to prvni porod, nechci byt sama a ma pravo u toho byt, je to i jeho zalezitost, tak uvidime, vyhodit ho muzu vzdycky :-D Ale chci aby byl u toho az mi malou daji na brisko, myslim ze to upevni nas i jejich vztah. No reknu Ti ze je dobrej ze to tak zvladl, muselo to byt sileny, ja bych z toho byla hotova a jak pises jeste mas sama delat co se sebou a k tomu je ti lito ze jeho tak vyhodi..no des. Ale vsechno tohle si myslim ze tu rodinu spojuje a je to dobre. I ja ho za to moc miluju a byl mi oporou vzdy, tak jsem rada. Kdyz jsem pak sla na revizi, psal mi ze porad sedi za dverma oddeleni a proste nevi kam jit a co delat, ze chce byt se mnou a drzet me za ruku ..no proste at si kdo chce rika co chce i chlapi maji city (nekteri)..tak jsem rada ze zrovna ten muj.

In reply to by Lucik P.

Mají a já jsem taky ráda,že když dojde na lámání chleba,dokáže je ten můj studenej čumák projevit.Není na tom nic špatného.A asi si nedovedeme ani představit,co zažívají,když se pak s námi něco děje a oni pořádně nic neví a nemůžou nám pomoct.A uvidíš sama,jak říkáš,vždycky ho můžeš poslat se projít,ale u toho finále by fakt chybět neměl,je to jedinečnej zážitek,já se taky těším a doufám,že tentokrát to vyjde,protože i pro nás to vlastně bude premiéra,i když rodíme potřetí(první jsem prospala,druhý nestihl on),tak uvidíme,pak si povíme zážitky :a:

In reply to by sobotce

To mas pravdu, ale urcite to zvladneme vsichni na jednicku a jsem zvedava az si budeme psat zazitky a taky jak ci miminko bude vypadat..stejne to utece jako voda..vzdyt do vanoc toho moc nezbyva a pak uz to poleti jako nic.

Ahoj.Já vezla obě děti v zavinovačkách,ale ted si to neumím představit.Jak bys ho asi narvala do autosedačky to už ta kamoška neřeší :#o: ?Jedině v autě vybalit a v cíli zase zašněrovat.A na to se můžu vybodnout. :n: Takže jako asi všichni tady pojedeme v overalu fusaku a autosedačce. :qu: Prostě se zařid jak se líbí tobě a jednej podle svýho.At si kamoška vozí mimčo v čem chce. :C]]:

Ahoj, mě taky každý říká o kraječkách atd., ale kvůli jedné cestě přece nebudu kupovat extra krajkovou zavinovačku. My jsme si koupily obyčejnej bílej setík, dupačky, bodíčko, kabátek a máme zimní termo overal a taky jen fusak do sedačky a případně deku, žádny extra věcičky.

In reply to by mulenka

Mně se to ani nelíbí :( a taky si myslím,že to nemá cenu kupovat,když to pak neužiju.U nás se nad tím rozplývá mamka,ta pořád okukuje volánové zavinovačky a soupravičky,ktaré jsou samá kraječka,já z toho mám husí kůži :00: .Když si vzpomenu na našeho 4 kilového Tomíka,jakou měl ránu v čepičce s kanýrkem :O ,tak do toho už fakt nejdu.Já si koupila dvě bavlněné rychlozavinovačky s drobným obrázkem-jednu vyteplenou flísem,ty mi stačí a užiju je i třeba v květnu,červnu do kočárku na přikrytí,tak jsem to dělala s Tomem a bylo to super.Dík za příspěvek :a:

Tak naše Březnové mimčo povezu dom-dupačky,bodičko s dlouhým rukávem,svetr,čepičku,teplé ponožky a rukavičky+nějakej kabátek či kombinézku a v autosedačce budu mít fusak-tak to myslím taky stačí ... stejně musíš mít miminko v autosedačce,takže v zavinovačce ho vézt nemůžeš,pokud teda pojedete autem. :a: (moje první dítě jsem vezla taky v zavinovačce,ale to už se také měli děti vozit v autosedačkách-teď už to riskovat nechci)

In reply to by Lyret

Já to taky prvně riskla v náručí v zavinovačce,ale teď už za a)zavinovačku nechci a za b)to riskovat nebudu,máme to domů dál,nestojí to za to.Jinak vidím,že počet vrstev máš nachystáno stejně jako já,tak snad to bude stačit.On ten březen je takovej spornej-může být 15 nad nulou,ale i patnáct pod nulou.No to doladíme až na to přijde čas,co?Díky za názor,zatím :a:

Ahojky, tak předně mimi si vez v tom v čem se líbí tobě a na ostatní nehleď ;) mě se třeba zse nelíbí, jak se teď miminka navlečou do oblečení a strčí do autosedačky, ale co naděláme, v sedačce pojedeme všichni že :///: .... já mám teda pro mimi nachystané: body s dlouhým rukávkem, na to overal, ponožtičky, čepičku, mikinku a rukavičky - to je jako sada (v jednom vzoru) a mimi strčím do takového vytepleného pytle chlupatého.... :one: no a půjde do autosedačky.... i když bych ráda vezla mimi v parádní nakulmované zavinovačce tak jaksi nemůžu, protože tu do sedajdy jaksi nedám že :n: ...... tak se zařiď podle sebe, co se ti líbí, mimi si povezeš z porodky ty a nikdo jiný :one: :h:

In reply to by lulubar

to máš pravdu,jenže já jsem takovej blbec,že jak mi to někdo pohaní,hned toho mám plnou hlavu a je mi to líto.Ale udělám to tak jak říkáš.Já jsem si taky Adámka před 8-mi lety vezla načančaného v saténové zavinovačce,ale teď už to nemusím a jak říkáš,nutnost autosedačky to stejně neumožňuje.Díky za názor :a:

In reply to by sobotce

:) Ahojky, já jsem přeně stejná jako ty - taky nemám moc ráda načančané volánky a kraječky a i když to bude holčička, tak bych ji do toho nenavlíkla. Na cestu z porodnice mám koupenou soupravičku - polodupačky, bodyčko, zateplený kabátek a fusak do autosedačky určo taky pořídím. A teď jsem si koupila v Mothercaru suprový růžový capáčky s prasátkem z medvídka Pú :s:. byla jsem jak prdlouš, pořád jsem je po cestě vytahovala z tašky a nemohla se na ně vynadívat :h:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka