malinik :)

17.11.2009

ajooojte maminky, tehulky a snazilky...teda hlavne uz maminky...chtela jsem se zeptat ktere z vas pomohl ten caj z maliniku???...samozrejme jsem dala na vase rady a zacala ho pit, ale chci se zeptat komu zabral???jen tak informativne at vim co mam od neho zhruba ocekavat :) dekuju za vase nazory :) jste vsechny moooooc fajn....papa

Ahoj, a kde jsi ho koupila? Normáně v lékárně? Taky mám v plánu ho od 36.týdne pít, což bude už za 6 týdnů :)

In reply to by terezas

Ahoj, já ho koupila přímo v prodejně s bylinkami (sypaný). Je to pytlík 50g a stojí od 20,- (Hradec Králové) do 35,- (Praha) ://: Sypané čaje mívají i v prodejnách zdravé výživy nebo tam, kde prodávají např. doplňky stravy (vitamíny, přírodní kosmetiku a pod.). V lékárně by mohli mít maliník taky,ale asi sáčkovaný (někomu vyhovuje víc, že nemusí cedit přes sítko). Ten bude určitě dražší.
Jinak já si dělám maliník taky od 36tt 1 šálek a s každým týdnem jeden hrnek přidávám. Teď jsem 39+6 :O :D a dávám statečně 4 hrnky.
Můj postup - na 0,5l nápoje - cca 1 pol. lžíce maliníku, 1 lžička mateřídoušky, 1 lžička kontryhelu. Spařím horkou vodou a nechám přikryté 10-15min. Potom přecedím, přidám 1 lžičku citronové šťávy a 1 lžičku lipového medu. Je to dobrůtka :one:
Ps: Tyto bylinky působí nejen na dělohu, ale veškeré hladké svalstvo, takže opravdu nemám problém se zácpou ;) a působí lehce diureticky, což je zase dobré na ledviny (a otoky) :a:
Snad už budu moci brzy referovat, jak mi to všechno bylo platné :///: :c: :°O°:

Já ti nevím jestlit to u mě mělo nějakej směrodatnej výsledek... Čaj jsem pila asi 3 dny a lněný semínko jedla 14 dní (tam byl minimálně efekt dobrého a pravidelného chození na velkou) - ale porod byl rychlej (od prasknutí vody 7 hodin) a malá šla ven hezky (ale jestli to nebylo tím že to bylo v 36+1 a měla jen 2,5kg)
http://mimiskuv.blog.cz/

ahoj, myslím, že na každého to zabírá jinak. Já ho pila 2xdenně, porod mi vyvolávali a po 4 tabletkách nic, skoro jsem se neotvírala a nakonec císař. Takže nevím.... ale proč to nezkusit :c: :a:

Tak mě porod vyvolávali, ale taky to byla vlastně rychlovka.. první tableta nic, druhá kolem 11 +- a v 14:29 jsem porodila :) pila jsem maliník, baštila lněné semínko a taky homeopatika Armica montana. No a vlastkě koukaly PA, že na prvorodičku to byla rychlovka a pohodový porod.
----------------------------------------------------
Karolínka (8.7.2009)

Ahoj. Těžko říct, jestli za porod, který trval 3,5 hodiny od první kontrakce, mohl maliník a lněné semínko. Každopádně ti to neublíží, tak proč to nezkusit :-)

já rodila skoro před 6týdny.Mě maliník pomohl pila jsem ho pravidelně.Dojela jsem do porodnice a za tři hodinky jsme měli odrozeny.Rychle jsem se otvírala..přeju pohodový porod...pa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky