Zvědavá

17.11.2009

Ahojky holky :k: nechodím sem dlouho,ale ráda vás čtu.Novým maminkám blahopřeji k :cc): teď jsem četla příspěvek od Kotatkolu. :c: My se s přítelem snažíme pátým měsícem a zatím nic.Teď jsem si kopila listovku tak ji chci zkusit užívat,na letáčku píšou dospělí 1 denně a těhotné 2 denně,četla jsem tady,že některé z vás užívají 2 denně,tak když se snažíme,tak bych taky měla 2?Pak ještě jedna věc,někdo tady psal,že nejlepší je snažit se ob den nebo dva.Ale ovu je přece jeden nebo dva dny ne?A co když ty dny přeskočím? :qu: Ptám se asi hloupě ale nějak mi to vrtá hlavou.Jestli si někdo uděláte čas na mé otázky budu ráda.Tak vám přeji hezký sváteční den,těhulkám pohodičku s mimískem a snažilkám brzo to samé :°O°:

Ahojky Alísku, tak holky tady pode mnou ti všechno hezky vysvětlily a napsaly a souhlasím s nimi. Takže zdar :*O*: a brzy // na testíku :one: :\x: :qu:

In reply to by LillaX

Ahojky Lil,no jsem teď na tom podobně jako ty,nějaká nemoc si na mě počíhala :#o: takže s tím :*O*: nevím jak to bude.Ale ještě je čas :) Tobě taky přeji brzo // a snad teď proběhla ovulka a vyjde to ne? :C]]: Tak se měj hezky a brzo zase :one:

In reply to by Alísek

Tak doufám, že tě neskolí!! Bojuj vitamínky, čajíky a jestli máš Coldrex. Ten mi moc pomohl. Hlavně ale klid v postýlce a hezky to všechno vypoť. No, uvidíme, jestli to teď vyjde. Spíš tomu moc nevěřím, ale tak naději v sobě vždycky nějakou mám :ww:

Ahojky,ono záleží třeba i na tom jakou listovku bereš..kolik v sobě má tý látky,ale prý denní příjem může klidně dosáhnout až 1200,v nejhorším můžeš mít průjem :s: což mě se,ale nikdy nestalo a brala jsem tři listovky s obsahem 200 a jeden calibrum babyplan kde je jí 400 a je dobrá nejen pro miminko kvůli vývojovým vadám,ale už při snažení kvůli sliznici,aby byla dost vysoká a mimi se tak mohlo líp zavrtat.Co se týká toho snažení..ano klidně stačí ob den ob dva dny,protože kvalitní spermijky vydrží čekat na vajíčko až 5dní,ale stejně tak by nemělo vadit každý den pokud jsou spermije kvalitní,protože vždy tam nějaké množství těch oplodnění schopných je jak mi řekl dr v Pronatalu. Takže záleží na vás,na náladě a chuti..za každou cenu to přehánět taky nemá smysl,akorát by vás to časem ubíjelo..pokud se milujete tak průměrně 3x do týdne..mělo by to stačit. :a:

In reply to by Lidussinka

Ahojky Lidussinko,taky moc :+^*: za odpověď. Mám listovu,která obsahuje 200 těch jednotek kyseliny,tak možná stačí jedna a když bude :°O°: v bříšku tak přidáme :) No a s tím :*O*: uvidíme,teď jsem nějaká nemocná tak snad budu brzo OK.jsem teď 7 DC takže zas tak nehoří ale na ovu testy už se chystám,nebudu z toho zase šílet,ale docela mě zajímá jestli mi to pomůže určit ovulku.No tak se měj hezky s mimískem a doufám,že si zase někdy něco zajímavého napíšem - se všema :C]]:

Ahojky,
pokusim se ti poradit, ale sama budu doufat, ze se prida i nekdo dalsi a kdyz tak me doplni ci opravi. Ja jsem tri mesice pred otehotnenim zacala brat Femibion 800 - kyselina listova. Ten se bere jeden denne az do 12tt a pak se prejde na dalsi typ Femibion 400, ktery je urcen tehotnym zenam a muze se brat i pri kojeni. Zrovna nedavno jsem to probírala s mou Dr. a velmi brani kyseliny listove vychvalovala, je to pry to nejlepsi, co muzeme pro sebe a miminko udelat. Nevim ale, jaky ma vliv listovka na otehotneni - je dobre to brat predem, abys mela dostatecne mnozstvi te latky v sobe, ale nevim, jestli to pomaha s otehotnenim. Mne Dr. doporucila vitamin E. Mela jsem ho brat od menstruace 14 dni, tak jsem mela jistotu, ze ho nebudu brat tehotna (nemel by se brat v tehotenstvi) a partner ho bral asi mesic - no a za 14 dni pote jsem zjistila, ze jsem po trech mesicich snazeni tehu. Nevim, jestli to bylo tim eckeme, ale mozne to je.
K tomu snazeni obden - svata pravda! My se jeden mesic snazili kazdy den (a klidne priznavam, ze nas to ke konci uz docela otravovalo... :P) a taky k nicemu nedoslo, dalsi mesic jsme se dle rad holek tady snazili obden (vytvori se dostatek spermii a odpocinou si vsichni zucastneni :ww: ) a sup k otehotneni doslo.
Ovu mas jeden den a plodna jsi dokonce asi jen 12 hodin, kdy je vajicko tam, kde ma byt, ale spermie ma nejakou zivotnost a muze vajicko oplodnit i tri dny po ejakulaci. Takze se niceho neboj, nic nezanedbate :*O*: obden a sup do toho! :) Snad jsem byla trochu srozumitelna. Mej se, drzim palce!!! L.

In reply to by Lufu

Ahojky Lufu :k: Děkuji za odpověď. Tak obden to snad zvládneme,ikdyž znáš to :) Kyselinu jsem si koupila jen obyč,ale asi s ní nic nezkazím :00: O tom vitamínu E jsem neslyšela,no další dobrá rada.
Chci si začít dělat ovu testy tak třeba když to všechno spojím dohromady tak to vyjde.Ještě jednou díky a přeji hezký den s mimískem buď v bříšku nebo na světě,nějak jsem nepostřehla jak to máš :s:

In reply to by Alísek

My se také snažíme intenzivně od června, ale jsem asi jiný případ v tom, že jsem s manželem už 5. let a mně kvůli práce nedošlo, že to přece není normální, že jsem za takovou dobu nezapadla. Nikdy jsem nebrala prášky a sex je normálně bez ochrany. No každopádně. Já piju na lačno 2x denně - teda když to výjde čaj z bylinky kontryhel, manželovi jsem koupila zinek a selen a jinak jak máš už v odpovědi výše, užívám jedenkrát denně femibion 800. Je to údajně kvalitní kyselina listová. Stojí cca 330 kč, ale je to pro ženy plánující těhotenství a pro těhotné ženy až do konce 12.týdne těhu. Jsou tam pozitivní výsledky na průběh těhotenství a na zdravý a na zdravý vývoj nenarozeného dítětě. Tak to třeba zkus!!! PŘEJU TI MIMÍÍNKO, SLUNÍČKO !!!!!

In reply to by Lucie.D

Ahojky Luci :k: děkuji za komentář.Já jsem začala brát listovku terpve včera a to jen obyčejnou ne femibion.Tak mám koupené ovu testy,ale jsem teď nemocná,takže není ani měření a ani :*O*: No uvidíme,snažíme se ale taky tomu chci nechat tak trochu volný průběh,aby nás to :|-|: ještě bavilo.Je fajn,že když jsi byla tolik zaměstnaná,tak ti to přece jen došlo,že není něco ok a já ti přeji aby se vám to snažení brzo zúročilo :qu: tak se měj hezky,já jdu zase ležet :sick: a někdy zase napiš když se ti bude chtít.papa :a:

In reply to by Alísek

Jasně, já si také myslím, že je t celkem jedno, jkou listovku bereš. Víš jak je to. Někdy jde i o značku. Já jsem manžílkovi kupovala ten zinek a selen, vitamíny a stojí to od 50 Kč do 145,- apd. Představ si, v lékárně jsem se přehmátla a vzala jsem domů 2 zinky, tak jsem jednu krabičku darovala taťkovi. No, druhý den jsem jela do obchodu, kde je i lékárna a koupila jsem tedy ten selen. lékarnice jsem se ptala, jestli je v těch cenách nějaký rozdíl nebo jestli jde o značku, tak se usmála a řekla, to víte, že je to jedno. Tak je to. Jak píšeš o těch ovu testech, přeju ti, ať ti to vyjde. Mi je doktor zavrhnul, a to je mám taky doma, protože jsem prý neměla ovu dny, léčil mi hormony. U nás se totiž zjistila chybka ve mně. Prodělala jsem v min. nějakou infekci. Teď jsem to trochu vzdala a ovu dny jsem si spočítala podle kalkulačky na netu a začala jsem měřit bazálku, ale je to semnou složité. Neumím se vzbudit ve stejnou hodinu a nebo se přihodí něco, že musím rychle vstát, tak nevím. Piju ten Kontryhel, ale také podle času. Také mám teď nějakou chřipku, ale jak to tady čtu, je nás nemocných hodně. Jsi šikovná, že to vševhno zatím bereš tak fajn. Já si taky myslím, že :*O*: každý den nemá cenu. Hodně lidí, hlavně chlapů to může rozhodit. Četla jsem i na netu článek, že úplně skvělý pár se kvůli snažení nakonec na nový rok rozešel, protože už to ženská přeháněla. Musíme být veselé a nestresovat :\/|:
Tak, přeji ti, ať se nám rychle uzdravíš, ať máš veselou náladu a ať ti to brzy výjde !!!!!!! Pa pá a taky napiš, kdykoliv.

In reply to by Lucie.D

Ahojky Luci :k: no dneska už aspoň nemám teplotu ale i tak nejsem OK.angina je prevít :spid: ale už začínám přemýšlet aspoň o mazlení.už dlouho :|-|: nebylo.před ms mi bylo nějak divně,pak ms a hned po ms angina,chudák přítel :c: Ty ovu testy nevím jestli zvládnu,prý se tak 2 hoďky před testováním nemá moc pít,ale já piju hodně,vlastně i musím,tak nevím.Dnes jsem 9 DC tak už bych asi měla začít.Nebo to necháme náhodě.Tobě přeji aby to vyšlo :$}: Tak já jdu zase ležet,zase někdy :a:

In reply to by Alísek

Tak to je moc dobře, že teplotka ustupuje. Já se tady nervuju v chodbě u počítače, protože mi mi manžel spravuje pračku, ve které mám prádlo. Ach jo. Taťka mi dodělal a polámal celý filtr a můj milý se to už dvě hodiny a možná víc snaží asi dodělat. Něco se mi ve filtru omotalo a nejde to odkroutit. Já jinak také pořád kašlu, dneska jsem se ceé dopoledne potila pod peřinou, tak nevím, ale není mi nijak hrozně. Chuť k jídlu taky mám, ale sex dneska rozhodně nebude. To jestli se před ovu testem může pít to nevím, moc jsem si ten letáček nepročítala, když mi ho doktor zavrhnul, jen vím, že testovat by ses měla každý den ve stejnou dobu. Já zkouším i hlenovku. To je zase podle spodku. Každé ráno můžeš zjistit, jaký máš výtok. Těsně po MS je suchý a měla by jsi to cítit i sama, že i sex není zrovna nej, pak to stoupá a jakmile je největší, i ty možná cítíš, že jsi vlhčí, tak to by mohla být ovu. No je tho hodně.
Bazálka, hlenovka a čípek. Já to také asi nechám náhodě. Nevím. Tento měsíc jsem cítila příznaky. Také mi narostly prsa a mám je jako hlavu mimínka...chicht.., fakt, já už mám tak 3 jky, takže dyž mi ještě narostou, chlapi se nemůžou dívat jinam.... ne, dělám si srandu. :girl: Zjištění pro mně bylo, že já jsem v minulosti mívala pravidelný ciklus 28 dní a teď, když jsem se vrátila v kalendáři zpátky, tak jsem zjistila, že jednou o bylo co 29. dní, pak 28. dní a teď 26. dní. Takže já jsem si ovu spočítala tady přes internet na těch 26. dní, takže dneska by měla dorazit MS. Ale, protože zase nevím, jakou délku mám, tak raději počkám do toho 23.11.09 a při mé smůle... :*8*: Takže sluníčko, vylež se a šupky dupky !!!!! :|-|:

In reply to by Lucie.D

Ahojky Luci,no tak to je fajn,takhle na chodbě čekat,jestli ještě budeš mít v čem prát :C/): ne neposmívám se,snad ti to opraví :) No mě už je líp,jsem bez horečky,takže dneska bylo :*O*: nic divokýho ale jo.Ale není to ještě ono,uvidíme o víkendu :) Zítra chci zkusit ovu test tak uvidíme,já totiž cyklus nemám taky pravidelně po 28 dnech.Někdy 27,26 ale jednou už taky 24,a ted´naposled 31.Ale nejčastěji 28.A taky se mi zdá,že teprve teď se mi to upravuje,a to jsem vysadila antikoncepci už v únoru.Tobě přeji aby ms nedorazila a byl tam :°O°: takže tfuj fuj štěstíčko :\x: dobrou noc a brzo ahojky :a:

In reply to by Lucie.D

Jo a ten sex ob den je asi fakt pravda. Je to prý o tom, že spermie uzrávají do 90 hodin. To znamená, že kdyby jste sexovli každý den, spermie by nedozrály. Byly by ještě moc mladé a nebyly by třeby schopny dofrčet k vajíčku. Proto je tam dobrá nějaká ta abstinence, aby se z nich mohli stát chlapáci a letěli by k vajíčku rychlostí tryskáče.....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky