Porodnice Olomouc nebo Přerov?

16.11.2009

Ahoj maminky. Která z vás rodila teď nedávno v Olomouci nebo v Přerově? Pořád se nemůžu rozhodnout kam jít rodit :? Na každou slyším nějaký negativní názor, ale to je asi všude. Chtěla bych vědět jaká tam je péče o maminku a miminko. Pokoje a jidlo je mi fuk. Děkuji za odpovědi.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky! Jsem ze Zlína a přesně před rokem jsem na konci těhotenství ležela dva týdny v Olomouci na gyndě a pak i rodila císařským řezem. Byla jsem nadšená přístupem lékařů i sester. Všichni se chovali profesionálně,mile a sažili se udělat maximum,aby byly maminy i děti spokojené. Olomouc můžu doporučit!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, tak to máš opravdu hrůznou zkušenost. Sis prožila svý. Byla jsem tam dole na gyndě. Přišla jsem tam první a na pana doc. jsem čekala přes 2h. S tou čekací dobou je to tam děs. Si opravdu asi nevyberu, všude je něco. Půjdem si je obhlídnout asi obě. Asi si hodím kostkou a bude :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky za info... Tak tos měla štěstí, že ti mamžel neomdlel :) A to žes necítila pohyby, tak to ti teda "brzo" udělali ozvy. Obkouknem to s manželem ať ví taky do čeho jdem a rozhodnem se. :+^*: Přeju hezký den

Přesně tohle jsem řešila taky,ale protože jsem měla těhu cukrovku,vyhrál Olomouc,kvůli vybavení pro miminka,protože kdyby něco,převáží se do Ol.Před týdnem jsem rodila a na porodním super,všichni se o mě strašně pěkně starali,ležela jsem tam dva dny,na vyvolání,než se to rozjelo.PA byli všechny moc fajn,tím jak jsem tam byla dýl,pár jsem jich poznala a i doktoři skvělí.Prostě profíci.U porodu byl i neonatolog kvůli malé,čekal na ni,až vykoukne,jestli bude v pořádku.
Na šestinedělí jsme taky byli dýl kvůli žloutence a kromě jídla si též nemůžu stěžovat.Jen už to bylo strašně dlouhý,napřed tam,potom tam.Ale rozhodně nelituju a druhé bude opět v Ol.
Ale myslím,že je to všechno o tvém přístupu.Když budeš chtít,chyby najdeš všude a na všem
Milý pan doktor,když mě zašíval,tak jsme se o tom trochu bavili a říkal,že dnes všichni čekají,že porodí bezbolestně za dvě hodiny a pak jsou nemile překvapené,že to tak není a svedou to na doktory.Prostě všechno chce svůj čas a i ten porod.
At už se rozhodneš jakkoliv,ber vše s nadhledem a bude ti fajn.

In reply to by platiska

Ahojky, nepočítám s tím, že to bude bezbolestné a že to bude hned teď. Taky bych tomu chtěla nechat volný průběh. Jde mi jen o to, aby byli vstřícní a nenechali tě v tom plácat. Skrátka, aby byli ochotní a nemít pocit, že je otravuješ. Pak se bojíš zeptat, aby tě neseřvali.

co jsem odila v Přerově,tak doufám,že za ten rok se tam nic nezměnilo.Myslím k horšímu.Já byla naprosto spokojená.PA byla skvělá,doktorka mladá a taky moc příjemná.Sestřičky od miminek,velmi přívětivé a ochotné pomoct mi s kojením.Já jsem měla štěstí,i když musím říct,že jsem tam jednou naazila na PA,která mi vcelku nadala,že jsem si nestačila změřit ranní teplotu.To jo,to jsem koukala jak blázen.Chvála bohu,že zrovna neměla tato husa směnu při porodu.Jinak moc ráda na porod a porodnici vzpomínám.Lenka

In reply to by aknellka

Ahoj, některá sestřička asi ten pobyt v porodnici dokáže znepříjemnit. To záleží jaká je směna. Taky bych nechtěla k porodu nebo hned po něm nějakou PA, která je nepříjemná. To ti pak znepříjemní úplně všechno a pak jsou jen oči pro pláč, když hormony pracují je to děs.

a musím říct, že super - jenomže úplně všude je to podle mě o tom, na koho narazíš. Pač já rodila neplánovaným císařem (ale ne akutním) a všichni byli hodní, představili se mi, popsali, co se bude dít, ptali se, zda mám otázky atd. atd. Příjemnější pro mě bylo i to, že tam i normální porody rodí doktoři (v hodně porodnicích porodní asistentky, pokud není komplikace). Sestřičky taky radily a až na výjimky super, na to, jaký tam měly šrumec! Dětská MUDr. taky bezva! Na druhou stranu ale moje kolegyně z pokoje si stěžovala, že jí při císaři neřekl nikdo nic, takže fakt záleží na koho narazíš. Jediný důvod, proč bych asi do PR znovu nešla, je ten, že při císaři v lokální anestezii Ti nepřiloží dítě k prsu, jen Ti ho dají pohladit a odnesou (spousta moderních porodnic už tohle nedělá!) a taky že nemůže být u císaře partner, v PR berou CS jako plnohodnotnou operaci, takže žádná čumenda. :) Takže tak. :) Olomouc mi přišla zastaralá. Pokud to máš vzdálenostně jedno, tak bych ještě koukla na Šternberk, prý je tam poro vyhlášená, jezdí se tam hodně (lidé z OC). s.

In reply to by sol

Ahoj, je fakt, že se může narazit na směnu co zhrovna tak vstřícná není. Myslela jsem, že aj při císaři ti přiloží miminko. A to že partner tam nemůže být jen, když sou nějaký komplikace. Šternberk už máme dál než tyhle dvě. Kdyby nasněžilo, tak abych nerodila v autě :)

In reply to by white_tie (neověřeno)

Tak asi všude je nějaká sestřička, která je nepříjemná. Ale to se dá přežít. Neleží se tam věčnost. Hlavně aby vyšli se vším vstříc a bylo o oba dobře postaráno.

Ahoj, já teda nerodila ani v jedné z nich, ale kamarádka rodila v Přerově a byl to docela děs, měla eklampsii a vůbec to nepoznali a dvakrát jí poslali domů, chudáka, pak to bylo za pět minut dvanáct a šla během pěti minut na císaře. Prý i u kojení měla problém, že jí tam nikdo nic neřekl. Tak nevím.

Já rodila před 3 týdny v Olomouci a byla jsem spokojená, jídlo je hnus, ale to mi donesla rodina jiný, takže to bych neřešila. Sestřičky na novorozeneckým i na šestinedělí jsou hrozně fajn, je to prostě fakultní nemocnice, takže je to tam na úrovni co se týče vybavení a tak. Já jsem byla fakt spokojená. Naproti tomu známá rodila před měsícem v Přerově, kde sice měla růžově vymalovaný pokoj, ale na prej jí tam i řekli, že lékařské kapacity odchází za lepším do Olomouce. Navím, já byla v porodnici 3 dny, ona týden, sice měl její malej žloutenku, ale i tak.. Takže já jsem určitě pro Olomouc. Marťa

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, některý setřičky jsou jakoby snědly všechnu moudrost. Takže lékaři a sestřičky i u porodu v pohodě?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To se tě neptali jestli chceš nastřihnout nebo tam nenastřihují? Tak hlavně, že byl tak pohotový a vše dopadlo v pořádku.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

je mohlo napadnout, že v tu chvíli máš úplně jiné myšlenky. ještě, že byl pohotovej a dlouho tě netrápili

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka