mimi už neroste

16.11.2009

Ahoj maminky a těhulky, tak jsem byla před 14 dny ve čtvrtek na utz a panu doktorovi se nějak nezdála velikost, tak si me pozval na kontrolu za 14 dní. Ve čtvrtek (já 32+5) jsem byla na znova na utz a pan doktor mi řekl, že miminko přestává růst velikostně odpovídá na 30+1 a za těch 14 dní vyrostl asi o 5 dní, což je hrozně málo. Ve čtvrtk jdu do Hradce na podrobnější vyšetření, ale bylo mi řečeno, že s tím nic nezmůžu a jestli to je tak jak si myslí, tak že by miminku bylo mnohom líp venku a naznačoval mi, že se mám snažit, abych porodila, nebo mi to budou muset vyvolat. Jsem z toho hrozně smutná a celý víkend jsem probrečela. Počítala jsem s tím že porodím dřív, ale nepočítala jsem s tákovýma komplikacema a problémama.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,hlavně se nestresuj,měl jsem úplně to saméOd 31tt mi dr říkala že je nějáká malinká a to už se táhlo,nakonec mě poslali do nemocnice na rizikovku i skrz preeklampsii,že mě budou sledovat a pokusí se co nejvíc oddálit porod.Nakonec jsem musela na císaře v35+3 s tím že malá za poslední týden podle utz začala strádat místo přibírat.Nika se narodila s 43cm a 1900g,v inkubátoru jsme nebyly ani týden a kromě refluxu jsme naprosto zdravoučký.Dnesk nám jsou 4 měsíce a máme už přes 5kg.Uvidíš že vše dobře dopadne.Držím palečky

http://www.prckoviste.cz/nicolka

Ahojky tak to je mi opravdu líto že se tohle někomu stává...a to jsem si říkala že ta moje bude asi obr když měla v 30.týdnu 1400...přeju vám hodně sil a hlavně at jsou mimča zdravé snad to dobře dopadne :-)

Ahojky! Tak stejný problém měla přítelkyně mýho bráchy. Taky jí malej vůbec nerostl nedostával žádný živiny,ale doktoři ani nezjistili proč. Tak jí šouply do nemocnice na rizikové oddělení na porodnici a tam byla asi měsíc a malýho museli přivést na svět císařským řezem taky ještě o měsíc dříve. Byl naprosto vpořádku a zdravoučký jen byl malinkatý . Teď jsou malýmu 4 měsíce má 5,70kg a měří 60cm a je pořád naprosto zdráv. Neboj to bude v pohodě a hlavně se nestresuj. Pa a drřím palečky ať je vše OK :one:

Ahoj, je mi to moc líto. Mám podobný problém, ve 31 tt jsem byla na kontrole a zjistli, že miminku zaostávají ve vývoji nožky snad i ruce, má prostě kratší končetinky. Poslali mě do nemocnice, kde se to potvrdilo. Další kontrola byla v 36 tt a nesrovnalo se to, spíš to více zaostává. Já jsem také probrečela spoustu dní. Moc jsem se bála a bojím teda stále. Nyní jsem už ve 37 tt a žádný doktor mi k tomu nic neřekl, spíš jen, že to může být genetická vada, postižení, nebo mít jen kratší končetiny a jinak úplně zdravá. To Ti ale moc nepřidá. Nikdo mi neřekl, jestli je lepší, kdyby bylo mimi už venku nebo ne. Já vím, jak se trápíš, já se trápila stejně. Nemůžeš vůbec nic udělat, jen čekat, ale musíme být silné,abychom našim mimčům ještě více neuškodili. Moc mi pomohlo, když jsem napsala tady a o problém se podělila. Víš oni někdy ty přístroje nejsou úplně přesné a taky to měří podle tabulek a ne všechny děti jsou podle normy. Každé dítko je jiné. Já měla celé těhotenství bez problému, chodila jsem do práce, do kurzu až do toho 31 tt, vůbec jsem netušila, že zbytek těhotenství prožiji ve stresu a s takovým strachem. Drž se a doufej v dobré, ještě není nic ztraceno, naopak si myslím, že to dopadne dobře...

In reply to by zuzanae

Já jsem od začátku doma a mám problémy už od začátku, ve 12tt jsem byla v nemocnici protože se mi začla oddělovat placenta a tak mám strach, jestli to nemůže mít nějakou souvislost, i když mi doktor řekl, že tam nikde žádné ryzikové faktory nevidía placenta, že je v pořádku. Taky mi pomohlo to sem napsat děkuju a taky se moc drž, budeme to potřebovat obě.

nakonec to muze jeste dobre dopadnout a kdyz nee tak se nic nedeje! Mimi uz je velike a vse by zvladlo.Bylo by v inkubatoru,ale jen skrz teplicko.Ja jsem porodila v 36+4 a mala vazila 2770g a v inkubatoru byla 4dny,ale jen skrz teplicko! A kamaradka porodila presne v 36tt a jeji mala vazila 2440g a taky byla v inkub.jen skrz teplicko.A to kdyz jsem sla rodit me malou odpovidali tak na 2110g-2500g a mela 2770g.Fakt se neboj aspon budes mit mimiska driv u sebe!!!! Drzim pesticky :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo snad je zdraví, nic nenašli, ale má asi jen 1,5 kg. První dceru mám na 34tt a prý to bylo asi to samí, akorád že tenkrát mi porod nazastavovali a teď mi ho ve 30tt zastavili. Děkuju moc, pomohlo mi vypsat se a uvidím, co mi řeknou ve čtvrtek.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka