Myslíte, že je na tom něco pravdy? Sex může "přivolat" porod?

11.11.2009

Ahojky, jsem v 36+3, v podstatě od už něco přes měsíc mi hrozí předčasný porod, CS mám 5 (jsem druhorodička), hlavička je hooodně nízko, čípek zkrácen pro prst..včera jsem byla opět v poradně, mám už "dovolené" rodit, bude to prý i pro mě jediným vysvobozením ze všech mých potíží...vzhledem k tomu, že máme doma ročního raracha, "potřebovala bych" rodit o víkendu, až bude můj doma..a taky až je dostupné hlídání pro malého..představa, že mě to přepadne v týdnu, kdy jsou všichni v práci, můj někde vyjetý, tak teda nevím..první porod byl na prvorodičku vcelku rychlý, tak se i trošku bojím...u malého jsem prostě řekla, teď jdeme na to (v sobotu večer) a v neděli jsem porodila (taky jsem ovšem už byla dávno načatá, připravená k porodu..)..Vím, že je to vše na matce přírodě, ale nemůže být na tom sexíku něco pravdy? Proč by ho jinak rizikové těhulce dr zakazoval...? Nám teda nic neřekl..Četla jsem, že mužské sperma obsahuje látku, která může porod vyvolat, ale druhá strana zas říká, že je to tak malé množství, že by to k samotnému vyvolání porodu nestačilo..tak nevím..

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, jak už holky přede mnou psaly, je to tak. Nejenom spermie, ale taky orgasmus má vliv na kontrakce. Ale, příroda si stejně udělá co bude chtít, takže co platí u jedné, nemusí u druhé těhulky. Já sama teď tuto otázku řeším, ale z trochu jiné strany. Jsem ve 37tt a ráda bych rodila předčasně, protože mám úzkou pánev a gynekoložka říkala, ať se v těhu hlídám, abych měla drobnější mimi a nemusela na císařský řez. Tak jsem skutečně činila, doposud jsem přibrala pouze 6kg, ale protože má tatínek 190cm, tak mi to trochu kazí! :ww: Mimi je prý drobnější, ale před týdnem mělo 2,5kg a prý už teď paní doktorka ví, že do 3kg mít určitě nebude. Prý by bylo nejlepší, kdyby chtěl na svět dřív. No, ale to se lehko řekne, že? :00: :s: Takže, já bych třeba tvou situaci brala!!! :qu: :a: Zatím pa pa Mirka

In reply to by Mňauk

Tak co, ještě jsi neporodila? Nám se to tento víkend "nehodilo" :s: Ještě musím tento týden dooběhat nějaké úřady, ale v pátek večer začnu pro to dělat maximum :///: I můj řekl, že příští víkend by to šlo :s: Tak uvidíme...každá chvíle je pro mě už muka, nemůžu se hýbat, jak mě vše neskutečně bolí, ale musím to nějak zvládnout, když mám doma ještě ročního koblížka..Týý jo, ty jsi přibrala jen 6 kg? To je fakt málo..to i jde?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

a je nejaka doba od kdy praktikovat sex treba pravidelne aby to opravdu zabralo??cetla jsem hodne ruznych diskuzi tak by me to zajimalo

Ano, je to pravda, sperma obsahuje prostaglandin, který je vlastně obsažen i v tabletách na vyvolání porodu. Doporučuje se po sexu co nejdéle ležet a sperma nechat působit. Prý to funguje.

já nevím. Na mě nezabral ani u jednoho dítka. Ale asi to bude tím že mám občas problém s orgasmem a tak se děloha nenabudila tak jak bylo potřeba. Jinak je to vše jako na schvál. Spíš počítej s tou horší variantou-že tě to chytne v týdnu. na mě to naštěstí přišlo (sice v týdnu) ale večer. Takže malýho pohlídala kamarádka a manžel semnou jel do porodnice. Markétka se narodila na začátku 38tt :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky