Do kdy ma miminko cas si sednout a lezt?

10.11.2009

Ahoj maminky,
chtela jsem se zeptat, do jakeho veku je 'normalni', aby si prckove sami sedli?
Samozrejme vim, ze kazde mimco je jine, ze kazde se vyviji svym tempem.... Jde mi o to, ze Anicce je ted necelych 9 a 3/4 mesicu a jeste sama nesedi. Ani tedy neleze. Pred 3 tydny se zacala plazit a od te doby tak sporadicky jednou za cas zaperuje na kolinkach....Kdyz tady v lednovkach vidim a slysim, jak uz vasi prckove lezou, stoji, nekteri chodi, tak by me zajimalo, jestli jsou i taci, co si davaji na cas? :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ivuška má 10 měsíců a sedla si poprvé teprve před dvouma dnama. A to už umí lozit a taky si ke všemu stoupá, jen to sezení jí nějak nešlo. Já už myslela, že bude dříve chodit než sedět a přeci se nám podařilo.

ahojky naší monče bylo 10tého 10 měsíců. A je to 21 dní co si začala sama sedat týden na to začala plazení střídat s lezením po čtyřech a zároveňsi klekat a stoupat. pak to šlo ráz naráz. ještě předtím si sedla zapomoci něčeho zvýšeného. dala jsem jí krabici asi 15 cm vysokou nahraní po které lezla a párkrát se jí podařilo se posadit...byla děsně šťastná že se jí to povedlo :-) no a po čase už krabici nepotřebovala. neboj každé mimi e to naučí..dej jí čas holt nechce nikam zpěchat. mi taky nebyli nijak velký přeborníci..zato jsme ukecaný...už říká kolem 10 slov.

Debi,taky nic nedělá.Jen válí sudy.To ji stačí.Dr. nám řek,že kdyby na roce neseděla ,tak to teprve bude řešit.No uvidíme.Ale já to neřeším,jednou snad chodit bude :? :)

Ahooooj .-D
Koukám, že jsi docela akční tady na "fóru" .-). já jsem akční jen teď, mám spoustu práce, tak dělám všechno možný jen abych nemusela začít :-)
Chtěla jsem se jen přidat s ejdním postřehem, nevím, jestli tady zazněl, číst všechno, na to fakt čas nemám.. ale od příbuzné co má peďák vím, že děti musí projít fází lezení než si stoupnou, jinak by mohly mít problémy nejen s pohybem, ale také s učením. proto my našeho Matesa furt honíme na kolínka, i když by taky už nejraději rovnou chodil. Jeho bratranec nelezl a teď má odklad do školy a zjistili, že vůbec neumí chodit ze schodů, že se šoupe jedna noha a pak druhá na stejný schod vedle první a pak zase jedna noha dolů... A terapeutka jim říká, že to je i tím, že nelezl po čtyřech. takže nebuďte na Aničku hrrr, dejte jí čas a podporujte jí v tom lezení. já neříkám, že každé dítě má pak problém, ale zrovna ten bratranec má. A je to zbytečné... ;-)

Mohly bychom dát někdy sraz...já teda budu teď psát diplomku, ale přes den stejně hlídám Matesa a psát nemůžu....

zatím paaaaa
Leuš

PS nechápu proč nemám nikde velká písmena. To je nějaká divná klávesnice...

In reply to by Leuš

jojo, posledni dobou sem docela chodim casto - jak pro rady, tak se snazim i prispivat :dance:
Ty pises diplomku! Tak to jsi sikula! To si moc nedokazu predstavit - kdyz jsem ji smolila, a to bez Anicky, tak jsem toho mela plny kecky!
Moc diky za postreh, budu to mit v povedomi!
Co se tyka srazu, moc rada, bylo by uz na case ;) Prece jenom tem nasim prckum uz brzy bude rok :a: Ja treba muzu pristi patek (20.), nebo potom ten tyden nato - pondeli, utery nebo zase patek?
Mejte se krasne, posilam Matyaskovi hubana :a:

In reply to by Leuš

mám den zpoždění. No jo, tak jo :-))))))) A myslíte 24. ??? Já teda vim, že prudim, ale nešlo by to v pondělí 23.??? Tak kolem ty 14:00? Já už jsem si mezitím na ten úterek něco naplánovala, ale jestli ne, tak se to pokusím přehodit.

In reply to by Janina_00

na úterý, ale já jsem se dnes dověděla, že nebudu moct :? :? :? Fakt se omlouvám, ale je to jediný termín, kdy jsou prohlídky bytu o který máme zájem. Kupujeme větší byt a je to fakt důležitý. Tak já nevím, kdy můžete jindy? Snad se to povede a fakt se uvidíme. Mám spoustu otázek :)

taky jsme v lednu a stále se sám ani neposadil, ani neleze, jen občas zapéruje a trochu se plazí. chodíme na kontrolu na neurologii (když měl asi 4 měs, tak se nepřitahoval do sedu, tak od tý doby chodíme na kontroly, jak jsi jednou podchycená ... :-)), tak dr. řikala, že dnes se to už tak striktně nebere, že dítě musí v tom a tom měsíci umět tohle a tohle, ona říká, že když děti do 1,5 roku začnou chodit, tak je to v pořádku :-), tak do tý doby to snad taky naše dětičky zvládnou. už se ale těšim, až začne lézt, ale to zas bude mazec ho uhlídat :-) hezký večer.

moc diky za uklidnujici slova! Ja na ni nespecham, jenom proste ve mne obcas zahlouba cervik pochybnosti - kdyz ctu vykony 'pokrocilejsich vrstevniku' :cc):

akorát sem si psala sem forum jak co umí a neumí nelinka, no hele moje nely si sedla teprve před 14dny a lezeme jako vojáci, dneska mě dr poslala na neuroligii tak uvidím co a jak ach jo, je nám 10měsíců sme též narozeny v lednu, tak si z toho nic nedělej jestli to umí prcek nebo ne, prostě oni ty miminka chtějí čas, taky to mrzí že ostatní umí toho tolik a my neumíme prostě nic ale prostě chce to čas, nely to najednou začla vše ted dělat sama a to do ni měsíc hučím jak to má dělat a najednou šup a udělala to sama

Ahoj, syn začal lézt v 6měsících a sedět v 6,5 měsících. V 9měsích chodil za jednu ruku. V 11.měsících se pustil a chodil sám...

In reply to by Hanek

už je to dlouho :s: synovi je nyní 3,5 roku. Ale než začal lézt tak se chvilku plazil po břiše. Potom pokrčil nožičky pod bříšk a pohupoval se na místě. Ze dne na den udělal první lezo krůčky. Jak začal lézt ta se i stavěl u nábytku. CHodil za pomoci takového odrážedla-odrážet mu nešlo a tak se chynul vzadu opěrky a chodil. Najednou stál bez držení a já na něj koukala. Natáhla jsem mu ruce a on udělal první krůčky. Řvala jsem jak želva :s: . ALe řekla bych že to všechn přišlo na ráz a docela dost rychle :a:
Markétka (5.měsícú) už se mi z lehu začíná zvedat. Zvedá hlavčičku a když jí dám do lehátka tak se chytne postranic a jde do polosedu. V kočárku se taky chytá postranic a nadzvedává se. Tak jsem zvědavá jestli to u ní bude stejné jako u brášky. Spíše bych brala kdyby byla pomalejší-déle miminko :a:

In reply to by JaMiOn

Nám je také 5měs. a hrozně mě zajímá, kdy to zhruba přijde :) (jsem od přírody děsně zvědavá) Malá právě téměř celý den tráví na bříšku a zvedá zadeček na kolínka, ale vydrží jen chviličku, teď nově zjistila, že když si položí hlavičku na deku, zvedne se na kolínka, a pak se jí podaří odrazit nožkama a pošoupne se dopředu... Jinak směle couve-furt sebou mrská, šije a posouvá se dozadu anebo do boku (většinou za hračkama, obrázkami apod.). Když ji mám v sedačce, lehátku (nepřipásanou), tak se mě točí na bok, také se chytne kraje či madla a přitáhne se. A tuhle se mě málem překutálela.. :O ale seděla jsem u ní a koukala, co dělá, takže jsem byla připravená a chytala ji. Uff uff! Samotnou ji už dlouho takhle nenechávám (jedině na zemi na dece) a ještě že tak! :)

Tak nám je 10 měs. Dlouho jsme plazili cca od 8 měs., pak jak se dostala na kolínka, tak začala si sama sedat. Takže to bude brzo u Vás.
Pak začala v postýlce stát a přesně v 10 m. začala lézt jenom po čtyrech - zapomněla na plazení.
Myslím, že jste v poho, každé je opravdu jiné.
Hodně ji stimuluj - skrčuj ty kolínka, nám hodně pomohlo, že jsem já dělala psa kolem křesla a furt jsem ty kolínka snažila upravovat.
Jinak v postýlce jsem jí dávala ručičky na špricle, aby věděla a pak to teda přišlo raz dva.

Nám je 10 měsíců a pár dní k tomu, nejdřív se jen plazil, pak začal lézt a nedávno si začal konečně i sedat. Už sem si taky řikala, že bylo na čase. Určitě na to brzo přijde. Jen pro upřesnění - mě si teda nejdřív stoupnul a pak až asi dva dny na to i sednul :cc): :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka