Holky laparka co mě čeká

15.11.2009

Ahoj holky,v lednu mě čeká Laparoskopie pokud se do konce roku nepodaří :cc): ale mám strach co mě čeká?? jestli mě budou před tím cévkovat a klistýr?? nebo né jak dlouho jste byly po laparce v nemocnici???prosím o rady co už to máte za sebou,děkuji :)

Ahojda Romi, kdy jdeš? Já nastupuju 17.1. a 18. to propukne. Četla jsem o tom docela fain článek, ale už ho asi nenajdu. O klistýru jsem se nedočetla, ale o cévkování ano. Ale prý až v narkóze... Bylo mi řečeno, že když nic nenajdou, můžu jít další den domů, pokud bude nutný nějaký zákrok, tak ať počítám den navíc. No a pak ještě asi týden doma odpočívat, prý proto, aby nevznikly srůsty. Tak tomu moc nerozumím, jdeš na operaci, aby Ti mimo jiné zjistili, jestli nemáš srůsty a oni se Ti po operaci klidně můžou udělat???? Tak to moc nechápu...
Ozvi se. N.

Tak já nastoupila ve středu, ve čtvrtek jsem šla na laparoskopii a hysteroskopii. Předtím mě oholili, vycévkovali, nbolelo to, jen to bylo trapný. Jo a večer předtím jsem dostala čípek místo klystýru a tabletku na spaní. Takže mě ráno kolem deváté brali, dali mi ty stahovací punčochy. z narkozy jsem se probrala ještě na operačním a bolelo mě břicho jako při ms, pak jsem se probrala až po poledni na svém pokoji. měla jsem 3 dírky, z jedné drén a vložku mezi nohama. No byla jsem jak po koťatech. Drén mi vytáhli druhý den a v sobotu ráno mě pustili. Břicho bolelo, ale nijak dramaticky, bylo nafouklý a trochu mě z toho nafouknutí při laparce bolely záda. Marodila jsem 14 dní. No a efekt to pravděpodobně mělo, bo máme už půlroční holčičku :qu:

ahoj ja byla na laparoskopii kvuli endocyste na vajecniku...prijali me ve ctvrtek rano a v patek rano jsem mela operaci. ve ctvrtek asi ve 12 mi dali jakysi odporny napoj (i vyvarena stara ponozka musi chutnat lip)nu a c ekalo me sportovni odpoledne... :) potom napoji to prijde tak do hodiny a pak uz jen chodis na WC ale v poho...ja jsem tam byla s kamoskou a desne jsem se na tom zasmaly. :D jinak v patek me odvazeli na sal asi v 8 a na pokoji uz jsem byla o pul 10. nejhorsi na tom byl dren( mela jsem v tele zavedenou hadicku na odsavani sajrajtu)...kterou mi sundali az v nedeli rano...kdyz jsem tam mela k te hadicce pridelany jen takovy pytlik bylo to OK...ale jak mi tam dali takovou flasku...ktera to ze me cucala..myslela jsem ze umru bolesti...ale nastesti to trvalo jen 3 hod. :) jinak mam jen tri male stehy..jeden u leveho , druhy u praveho vyjecniku a treti v pupiku. jinak vlastne behem operace do tebe pousti plyn aby te trosku nafoukli a videli dobre vsechny organy. Diky tomu pak mas asi tyden desny prdy, ktere nejdou poradne ven...budes citi tlaky i v klicnich kostech.... pousteli me v pondeli rano. :)Lůca

Ahoj, nevím nic o problému který máš. Minulí týden jsem byla na cevkování 3x a opravdu je to otázka minutky nebolí jen zastudí dezinfekce a zavedou cevku...přeju zdravíčko Jana.

Ahojky,já nemohla dost dlouho otěhotnět, tak mi dělali kontrolní laparku... Ve čtvrtek ráno v 7 hod. jsem nastoupila do nemocnice. Před tím jsem od 6.večera nesměla jíst, pít (a kdybych byla kuřák, ani nekouřit)... Před zákrokem jsem jen prošla příjmeme (normální gynek.prohlídka) a pak jsem měla jít na přípravu-což znamenalo v dané nemocnici úplné vyholení... Ale já to věděla předem, tak jsem se nachystala už doma. Pak mě vezli na sál a šla jsem do celkové anestezie-asi kolem 11hodiny. Pamatuju si jen, že mi přivazovali nohy a víc už nic. Zákrok trval prý nějakých 40 minut-zjišťovali průchodnost vejcovodů a celkový stav těch všech orgánů+našli malý srůst a cystu, tak mi ji odstranili. Mám jednu dírku v boku a jednu v pupíku. Po probuzení byl pupek zalepený a z té boční dírky mi vysel drén s lahvičkou. Musela jsem hlásit, že jdu na záchod. Aby mě hlídali kvůli narkozy a taky aby věděli, že se vyprazdňuju... V pátek ráno mě zkontrolovali, jestli je vše o.k., nemám teplotu, čůrám, a neteče mi hnis. V 10h.mi vytáhli ten drén, udělali převaz a pustili mě domů. Musel pro mě přijet manžel a podepsala jsem, že budu následujících 48 hodin s někým, kdo mě bude hlídat. Při odchodu jsem měla kapku problém s oblečením, protože jak do mě napustili tu kontrolní tekutinu na průchodnost, tak jsem byla i po vypuštění dost nafouklá, takže jsem domů jela v kalhotech s odpnutým knoflíkem a zipem. Nafouknutí polevilo asi za 4 dny, bolest asi za 2 dny. Krvácela jsem dost hodně ten den zákroku (vem si sebou nějaké silnější vložky-,já vzala obyč.a pak jsem litovala-a nakonec vyfasovala buničinu od sester...) a po 2 dnech už jen špinila. Stehy mi vyndávali myslím za 8dní, ale to už nevím jistě... Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale hlavní nakonec. Není čeho se bát, jen pak buď na sebe chvíli opatrná, je to sice jen laparka, ale i tak je to zásah do těla... Ať vše dobře dopadne. Pa

Ahoj, já jsem nastoupila ve čt, v pá mě operovali (odstranili mi srůsty po slepáku, udělali profuky vejcovodů) a v po jsem šla domů. Normálka, ale u nás pouštějí v neděli, ale protože jsem měla teplotu, tak jsem tam byla o den dýl. Jinak mě necévkovali a klistýr mi taky nedělali. Oč od 12h jsem nesměla jíst, od včera pít a odpol. jsem dostala čípek na vyprázdnění. Po týdnu už jsem lítala jak laňka!!! Bez bolestí atd.. Přeju hodně zdravíčka a ať se do Vánoc zadaří mimi. :a:

Ahoj, tak to by mě taky zajímalo. Jestli neotěhotním do konce roku, tak chci taky na všechna vyšetření. Četla jsem, že se to dělá v krátkodobé anestezii a v nemocnici jsi jen chvíli. Musí pro tebe někdo přijet a nesmíš 24 hodin řídit. Dělá se to krz bříško, ale víc taky nevím. Zda to bolí atd... Jsem zvědavá, co ti holky odpoví :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka