PPM-rada

15.11.2009

Ahojte holky,
předně přeji hezkou neděli.
Mám dotaz, já jsem totiž totálně zmatená z mateřské na kterou mám nastoupit.
Nevím zda jít 6 nebo 8týdnů před porodem. Ale vyčetla jsem, že ppm trvá 28týdnů a že se ty týdny před porodem do toho počítají, takže půjdu asi 6týdnů.
Ale moje hlavní otázečka je
,1) zda.li se do stanovených 270kalendářních dnů účasti na nemocenském pojištění, počítá i doba na neschopence????
Já jsem nastoupila do práce 1.1.2009, ale od 3.6.2009 jsem na neschopence. Před nástupem jsem byla na pracáku, což se nepočítá.
Já byla zaměstnaná od 15.8.2007 v Motole do 15.5.2008. Pak sjem se stěhovala na Vysočinu a nesehnala práci. Až toho 1.1.2009 jsem nastoupila do práce.
2)Budu mít nárok na PPM?? Děkuji.

Ahoj, já teďkom budu nastupovat taky na mateřskou, ale myslím že je pro nás lepší jít těch 8 týdnů předem, alespoň ty 2 týdny budeš mít zaplacené líp než pak od ledna.

In reply to by Verrysek

Tohle jsem taky řešila, ale nakonec když jsem to spočítala, tak mi vyjde lépe jít později na mateřskou, i když ji sníží od ledna, tak ji budu brát o 2 týdny déle (v roce 2010), neschopenku jsem už měla hodně hezky vysokou a vykompenzuje mi tu ztrátu v příštím roce...

Koukám že to máš trošičku složitější, ale když to klapne a ty budeš moct pobírat PPM tak já bych asi nastoupila co nejdříve. Od novýho ročku se bude mateřská snižovat tak asi každá korunka dobrá. Já nastoupila před třemi týdny a pak jsem si říkala že jsem měla nastoupit hned těch osm týdnů před termínem.

Ty jo tak koukám,že taky pěkný guláš :? .Já ti poradím to,že nejlépe uděláš,když zajdeš na sociálku,tam ti řeknou co a jak.Já jsem OSVČ,na mateřskou mi nárok nevznikl,nemám odděláno 160 dní,taky jsem tam měla pracák,no prostě chaos a taky jsem nevěděla co a jak :00: .Teď jsem na PN a budu na ní až do porodu a pak ještě 6 týdnů po něm,ale u OSVĆ je to jiné,než u zaměstnanců.Zajdi na tu sociálku a tam ti určitě řeknou. :a:

In reply to by angelaa

Tak to se divím,kde jinde by ti měli poradit?A byla jsi na té správné?Nevím jak je to u vás,ale u nás ve městě jsou dvě,každá úplně někde jinde-já byla napřed na pracáku,na té,co je přes mateřské,rodičáky atd,tam věděli prd a poradili mi úplnou kravinu.Tak jsem šla normálně na OSSZ a tam mi všechno řekli bez problémů.Kdybych to udělala tak jak mi radila paní na tom pracáku,tak jsem do března doma zadarmo a pak beru 7600,-,přišla bych o pěkné peníze

In reply to by angelaa

ahoj, k ano a ano ještě doplňuju to jediný co vím :) a sice, že když jsi na nemocenské tak (údajně) musíš nastoupit k ukončenému 32.týdnu. Já totiž byla doma, ale nemusela jsem mít nemocenskou, takže mě teď nechali nastoupit na mateřskou, že už musím k ukončenému 34.týdnu a sestřička se mě právě ptala, jestli jsem nebyla na nemocenský, že by to jinak musela vypsat zpětně..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka