maminy máte nějaká stím zkušenosti????? :((( zdravot. potíže

14.11.2009

Holky mám problém jsem ve 33tt a ted se hádám s přítelem o malí, jako otce jsem ho zatím nikde neuvádělala, sice on chce aby měl malej příjmení po něm ale já nechci. Ale potřebuju poradit stím kdyby se mi při porodu něco stalo (mám totiž zdravot. potíže :((( ) tak bych chtěla aby se o malího postarala moje mamka a né přítel nebo jeho rodina!!! Kam mám zajít aby dali do peče malího mamce a né jemu. Prosím poradte Jana :r:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, řešila jsem něco podobného. Jsem rozvedená (biologický otec je uveden v rodném listu) a pokud by se mi něco stalo, taky bych ráda, aby malej byl u našich, či u přítele, se kterým ted čekám miminko. Ale bohužel právnička mi řekla, že přednost má biologický otec (pokud nebude v rodném listu, tak si soudně zažádá o testy dna a stejně pak prcka dostane, jen se to protáhne), před zbytkem rodiny. Pouze v případě, že by biologický otec dítě nechtěl, či se o něho nedokázal postarat, dostali by ho další členové rodiny (například prarodiče), a nebo by museli prokázat, že biologický otec není způsobilý k výchově nezletilého dítěte (bere drogy, je alkoholik, byl trestně stíhán a tak), pak je to jen na soudní tahanice, ale dopředu nemůžeš napsat papír, kde určíš, kdo po tvé případné smrti bude mít tvoje dítě v péči. To nejde. Bohužel.

pozor - pokud ho neuvedeš do RL, on to může kdykoliv soudně napadnout, nechat si udělat DNA testy, a pak by byl zpětně dopsán
navíc - pokud jako otec je uvedený a nesouhlasí s tím, tak má právo do 6 měsíců od té doby, co se dozvěděl že je otcem, to otcovství soudně popřít (podat návrh). ale pokud tam jako otec uvedený není, tak má nárok KDYKOLIV!!! požádat o dopsání!!!

http://ReinaZoo.mondozoo.com & http://ZooReina.mondozoo.com

Ahojky, taky si myslím že stačí uvést otes neznámý, nicméně potom ale budeš asi bez alimentů, pokud se tedy nějak nedomluvíte. Každopádně mamko ale zažeň ty škaredý myšlenky!!!!!!!!!!!! Ať se s mimískem nestresujete! :n: To vám určitě neprospěje. Držím pěstičky!

Janulko,já jsem 5 týdnu po porodu a Maxík má taky moje příjmení a nemám ani přítele uvedeného v RL,ptž poslední 4 měsíce před porodem jsme si nerozuměli..ted jsme teda spolu,ale buh ví,na jak dlouho,takže pokud nechceš,aby miminko mělo jeho jméno,tak si do toho nenech od nikoho kecat,ani od něj..jinak myšlenky,že by se ti něco mělo stát,tak ty vubec neměj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pokud nebude v RL uveden otec,tak mímo bude automaticky svěřeno do péče tvých rodiču-si myslím..a kdyby jsi se i po porodu rozhodla ho tam uvést,tak stačí RL a občanky vás dvou a změna je hotová a přijde ti nový rodný list s novým příjmením cvrčka :-) ..to jsem si zjistila na matrice :-) Porodu se neboj,každá jsme to zvládla,nejsme ve středověku..a nenervuj se,skoro maminkoooo :-)

já myslím, že nemůžeš udělat víc než ho neuvést jako otce.
Kdyby došlo na nejhorší, tak by o svěření do péče rozhodoval soud. A určitě by se nekoukal jen na biologický otcovství ale hlavně na jeho schopnost postarat se o dítě.

No pokud tatínek má o dítě zájem,tak má naprosto stejná práva jako Ty a v tom případě to nijak zařídit nejde.ale příjmení mu můžeš dát jaké chceš Ty,a pokud nejste manželé a ani nepůjdete na matriku kvuli určení příjmení,tak maličký dostane automaticky příjmení Tvé.

In reply to by Alyanna

Ahojky Aly, prosím tě, nevíš jak to je, když už s bývalým nejsem, on se k mimi nehlásí a já ho chci uvést do RL? Jde mi o ten zápis. Musím se o něco starat dopředu nebo stačí v porodnici vyplnit jen ten papír, že on je otec?

In reply to by jane.p

Prosím Tě,tedy jestli mi chceš odpovědět.Proč chceš ,aby miminko mělo v rodném listě někoho,kdo o něj nemá zájem?Protože pokud ho bude mít v rodném listě,pak Tě šeká spousty tahání po úřadech.

In reply to by Alyanna

Protože bych to sama bez výživného neutáhla, on má dost vysoké příjmy, takže počítám, že by nám soud mohl přiznat i nějakou korunu na výživném. Navíc on se pak o mimčo může stejně kdykoliv přihlásit a bylo by to mnohem horší řešit, když už by z toho mimi mělo rozum. On se ted totiž nezajímá, ale bojim se, že až bude mimi na světe, tak se bude snažit dělat si nároky. Jde mu jen o to, mi dělat naschvály... Tak proč by nám nemohl alespon nějakou korunu přispět

In reply to by jane.p

pokud nejste manželé / nespadáš do ochranné lhůty 300 dní po rozvodu, tak s tím zápisem musí on souhlasit, a zajít s tebou na matriku, nejlépe před porodem na takzvané uznání otcovství. jinak bys mohla teoreticky v porodnici uvést, že otcem tvého dítěte je jára cimrman (pokud bys znala jeho údaje) nebo karel gott :) . no a pokud on s tebou na tu matriku nebude chtít zajít, tak se to dá řešit bohužel jedině soudně, nejlépe po narození dítěte
http://ReinaZoo.mondozoo.com & http://ZooReina.mondozoo.com

In reply to by reina

No ona totiž ségra byla v podobné situaci, přítel ji opustil když byla těhotná. A ona říkala, že se o nic nestarala, jen v porodnici vyplnila ten papír a on jí pak musel platit. On jí samozřejmě neplatil, protože zmizel mimo ČR a policie už ho nedohledala. Tak jí to doplácí sociálka. Takže jsem si myslela, že ho normálně uvedu a až pokud on s tím nebude souhlasit, tak si může zažádat o ověření otcovství.

In reply to by jane.p

to mi přijde nějaké divné, proč by potom maminky běhaly na matriku před porodem, aby měly v papírech uvedeného tatínka, i když chtějí aby mělo mimi jejich příjmení?
a s tou sociálkou... no... otázka je, jednak kolik jí platí, a jednak... když ten chlap je dohledatelný u nás, tak nevím nevím, nakolik když platit nechce, tak ti někdo ty peníze zeplatí... zatím se o to moc nezajímám, začnu teprve za pár měsíců, až budu mít vyřešené otcovství (bohužel jsem vdaná, takže mám v papírech automaticky uvedeného manžela, a ten se stará seč může, aby mi dělal zle a soud protahoval), ale zatím jsem spíše rozhodnutá biologického otce neuvádět - stejně nemá zájem

http://ReinaZoo.mondozoo.com & http://ZooReina.mondozoo.com

In reply to by reina

On právě není dohledatelný u nás, je v zahraničí.. Na policii jí řekli, že to po něm budou vymáhat, sociálka jí dává asi jen 1000,- tak to měla dřív, nevim, jak to má ted.
Na matriku vím, že se musí jít, pokud bych chtěla jeho příjmení, což v žádném případě nechci, ale na tohle se ptala máma ségry, pač my už v kontaktu nejsme a ona jí to takhle řekla. Že prostě on tam bude zapsaný mnou, jemu by pak měl dojít nějaký papír a pokud s tím nesouhlasí, tak si musí podat soudně žádost o vymazání jeho jméno-ovšem jen za podmínek, že nebude bio.otec. Navíc, máma říkala, že v práci měla kolegu, který ted nedávno byl u soudu, protože ho bývalá napsala jako otce a chtěla po něm výživné. Takže on musel platit, mezitím si soudně zažádal o testy otcovství, protože věděl, že dítě není jeho, což testy potvrdily a soud ho pak nechal vyškrtnout z RL. On se ted s bývalou soudí aby mu ty prachy vrátila, jenže ona je sama na mateřský takže peníze pro něj jsou v nedohlednu..
Tohle jsou zažitý věci, tak nevim, jak jinak by to mohlo být.. Navíc chlap pokud si usmyslí, že je otec a bude chtít být zapsaný, tak ho tam uvést musíš, nebo on si o to může zažádat. A pokud by ti chtěl dělat problémy, tak tě může zažalovat, že jsi ho neuvedla. Je to pak sice trochu sporný, ale už jsem o tom pár článků četla..

In reply to by piribidi

No to udělat může,ale pokud taťka o dítě stojí může s tím jít k soudu a zažádat o určení otcovství.To by si pak každá mamina,která se na taťku naštve mohla dělat co chce,ale to prostě nejde.Jak jsem napsala otec má stejná práva jako matka.

ahojky tak ja si myslim ze staci ho neuvest do rodneho listu jako otce a je to...otec neznamy,ale treba to nekdo zazil,tak ti snad holky poradi

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka