Pomozte, prosím

14.11.2009

Ahojky, vůbec nevím, co mám dělat. Selhala mi antikoncepce a včera jsem zjistila, že jsem těhotná. Přítel se se mnou rozešel a když jsem mu tu zprávu oznámila, tak vážně nebyl vůbec nadšený. Jediné, co ho zajímalo bylo, jestli si to nechám. Vůbec se neozval a já nevím, co s tím. Je mi 20 a studuju vysokou školu, takže opravdu nevím, co s námi bude.

Uvedom si prosim, ze pokud se rozhodnes pro potrat, tak zabijes svoje dite. Jasne...zatim to neni dite, ale muze byt a je tvoje. Moje mama sla na potrat 2x. Nikdy toho neprestala litovat. Vzdy v tobe zustanou vycitky svedomi a otazky typu:"Co kdybych na potrat nesla?" I kdyz nemas pritele nebo milujiciho manzela, i kdybys nemela zadne kamarady ani rodinu, vzdy si miminko muzes nechat. Existuje hodne stredisek pro matky. Skolu si muzes prerusit a pak ji dodelat dalkove. To se da. Ja mam 18let a jsem ve ctvrtaku. Mimi se sice narodi az po mature, ale uz ted jsem ve skole uplne minimalne. Ale chci to zvladnout a zvladnu to! Minuly rok u nas byla holka a ta porodila na konci tretaku. Ale odmaturovala a ted je stastna. Uvedom si taky, ze po potratu neni uplne jiste, ze zena bude mit dal moznost mit deti. To se obcas stane, ze takovy drasticky zakrok znici vsechno. Verim, ze najdes to spravne vychodisko.

Ahoj, já bych si na tvém místě o tom promluvila s rodičema, důkladně vše zvážila, ještě máš čas se rozhodnout. Na přítele se vyprdni, když se takhle chová (já když ve 22 otěhotněla, tak přítel taky nebyl nadšený a chtěl, abych šla na potrat, nakonec jsme se vzali a po 3letech jsem zjistila, že mě podvádí, tak jsme se s ním rozvedla a našla si jiného mnohem lepšího chlapa a ted čekáme holčičku). Teď je hlavní to, co chceš ty, na co se cítíš. Takže tohle teď hod za hlavu a přemýšlej o tom, co ty a co tvoje budoucnst...držím palce.
PS:moje kamarádka taky otěhotněla na vysoký a za pomoci rodičů jí dokončila, i když už byla maminkou...

hodne dobre si to rozmysli,kazdopadne to stoji za to ikdyz to nebude jednoduche,
muze se taky stat ze uz jine mimi nebudes mit
je to jen na tobe
drzim palce a se rozhodnes se spravne :a:

Vy jste všechny tak úžasný. Jsem moc ráda, že jste ochotný se se mnou o tom poradit. Já to miminko chci a udělám pro to, co bude v mých silách. Doufám, že to všechno klapne a budeme se mít dobře. Moc vám všem děkuju za rady a za vaše zkušenosti.

In reply to by Raduš89

pokud ty sama miminko chceš soustřed se ted jen na to uvidíš že jednou budeš na sebe pyšná co jsi dokázala a jak ses rozhodla.Držím pěstičky a určitě dej vědět jak pokračuješ.Papá

Ahojky,me bude 20let,sice uz nestuduji a pritele mam.Ale i kdybych ho nemela a otehotnela bych tak bych si miminko nechala.Jestli mas rodinu ktera ti ve vsem pomuze tak nic neres.Je to ale tvoje rozhodnuti.Kasli na pritele chlapy jsou proste takovy s tim nic nenadelas.Drzim ti pesticky aby ti vse vyslo.Dej vedet jak ses rozhodla.

ahojky,ti chlapi jsou někdy hrozný srabíci,jako by to nebyla věc vás obou.no určitě to nebudeš mít jednoduchý,ale dítě je dar a jestli vyloženě nejsi přesvědčená,že mimi nechceš určitě to zkus řešit,aby mimi bylo.co třeba rodiče,nepomoli by než bys dostudovala,nebo si dodělat školu,až bude dítě větší.tak ti přeju hodně štěstí !

Ahoj, mě bylo čerstvých 22 a mám děti už dvě. První se mi narodilo ve dvaceti, druhé před 11 týdny. Děti jsou to nejkrásnější co tě v životě může potkat. I kdybys měla tatínka teď, za rok či dva tomu tak být nemusí - co si budeme povídat... A zůstala by si s dítětem tak jako tak sama. Potrat není nic krásného... V dnešní době mnoha neplodných párů je potrat až moc velký luxus...

ahoj raduš,

jsi dospělá a to rozhodnutí je jen na tobě, že to nebude s miminkem jednoduchý, to je jasný, ale ZVLÁDNOUT SE TO DÁ!!! , navíc bys byla krásná mladá mamka:-))) nemůžu si pomoct, ale já bych na potrat nešla, držím ti pěsti, ať se rozhodneš jakkoliv. ;)

Ahoj, je to jen a jen na tobě, ale určitě bych zvážila skutečnosti jako, že v dnešní době je někdy velmi těžké stát se těhulkou. Je to tím, že muži mají čím dál méně kvalitních spermií, ženy-dívky chtějí mimi až ve vyšším věku a také stresová doba hraje nemalou úlohu. Je čím dál více párů, kteří se dlouho snaží o mimi a pořád NIC! :n: Sama mám dvě kamarádky, které se snažily a snaží, nicméně obě potratily. Jedna dokonce dvakrát. Dalším stěžením budoucího oplodnění by jistě pro tebe byl již prodělaný potrat. Mimochodem, moje sestra taky otěhotněla i přes antikoncepci. Mimi si nechala a dětátko vychovává sama. Příroda si s námi prostě někdy zahrává a my si často přejeme úplně něco jiného, něž nám život přinesl. Nevím samozřejmě v jaké jsi situaci, ale pravda je, že nic není náhoda a tobě už 15let taky není... :ww: :a:

In reply to by Mňauk

Ahojky napsala jsi to krásně moje kamarádka zkoušela s manželem 3 roky a nic tak se rozhodli pro umělé oplodnění byla 3x a bohužel ani jednou se jí to nepodařilo.Dítě je v dnešní době opravdu dar a ne každýmu se poštěstí tento dar dostat.Nejsem věřící i když to asi tak vyzní :ww:

Ahojky me je 20 a mam 2tydenni miminko a je to nejhezci vec jaka se mi v zivote stala, ale ja jsem v jine situaci mela jsem milujiciho partnera ted uz manzela :) jenom ti muzu rict, ze podle me nic krasnejsiho nez byt maminkou neni a jestli miminko chces a jenom se bojis jak to zvladnes...... tak si myslim, ze bys pak litovala, kdyby si sla na potrat. Preju hodne stesticka :kytka:

ahoj,je mi 18 a vychovávám dvou měsíční dítě... taky mi selhala antikoncepce ale mimi jsem si nechala,ani jsem nad tím nepřemýšlela že bych jej dala pryč.Jsem na něj více méně sama,rodina taky nebyla nadšená jelikož jsem nejmladší ze sourozenců a první kdo z matky udělal babičku... ale překousli to a teď už moje dítě milují.Teď asi vidíš všechno černě,ale rozhoduj se v klidu,ať uděláš cokoliv,nebude to špatně,v téhle situaci neexistuje špatné rozhodnutí.drž se

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jó rodina, máma mi včera řekla, ať si někde najdu tatínka a ať se vůbec neraduju, že to budu mít pěkně těžký. Vždycky jsem si říkala, že kdyby se mi tohle stalo, tak bych na potrat nešla, ale teď už takový silný řeči nemám.

In reply to by Raduš89

To víš že to nebude lehké ale ani rozhodnutí nebude jednoduché.A myslím že takto reaguje hodně maminek ale určitě by tě pak nenechala na vše sama.Každá maminka chce pro svou dceru to nejlepší a maminku to určitě šokovalo.Já byla před 6 lety na potratu manžel už další mimi nechtěl já si to nikdy neodpustila letos jsem znovu otěhotněla už s novým manželem a na mimi jsem se moc těšili ale bohužel v 10tt jsme o něho přišli ted jsme znovu těhotná a modlím se aby bylo vše v pořádku.Asi se mne to mluví lehko je mne už 39.Nevím jakou dobu máš na rozmyšlenou ale promysli si to pořádně pak se už nic nedá vrátit.

Ahojky já měla 1 dítě v 18 sice jsem přítele tedy pak manžela měla ale stejně jsme byla na mimi sama.Záleží na tobě jak se na mimi cítíš a zda budeš mít třeba v rodině zázemí.Můžeme ti poradit cokoliv ale rozhodnutí je vždy jen na tobě.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak já taky něco přidám ... Teď je mi 34 let. Ale ve 30 jsem přišla do jiného stavu stejně jako ty s partnerem jsem se hádala tak jsem si řekla dám to pryč. No a teď jsem 9 týdnu těhotná s milujícím partnerem a ničeho nelituju prostě jsem před tím necítila že by se mělo dobře. Tak jsem se rozhodla jak jsem se rozhodla. Vše je na tobě.. Hodně štěstí

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka