dotaz pro maminky co mají starší dítka,kolem roku

14.11.2009

Chtěla jsem se vás zeptat,zda u někoho vaše dítko dělá věci jako hejkání a funění?? to hejkání vypadá,jako by dostal epileptickej záchvat a dělá to několikrát deně a občas si s manželem připadáme jak blázni,když to dělá na veřejnosti,pak to funění,dělá že ohrne nosík a vycení zuby a funí..Víte asi bych to možná neřešila,ale moje sestra má dva kluky a oba nejsou zcela v pořádku jeden má atipický autismus,takže pak mě občas napadnou černé myšlenky a mám trochu strach. Jinak je malej v pořádku a ve vývoji je na pěkným průměru a začínáme i chodit a věčně žvatláme a jinak je moc hodnej a šikovnej.Také ještě dělá,že dostane jakoby křeč do oblyčeje,to mi bylo vysvětleno,že ho svědí zoubky a nejspíš i tamto je jen jeho projev.holky zda nekdo mate tu zkušenost,prosím písněte,at jsem hned klidnější,děkuji s pozdravem Květa A Tomíček

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak nejdriv sem nevedela co myslis ale jak sem videla fotku nelinky tak uz vim,nase mala to dela taky.Takovy desny ksichty a jeste se u toho obcas i pochechtava :s:

Ahoj, synovi je necelých 14 měsíců a taky hýká. Možná malinko jinak než popisuješ ty, u nás to zase vypadá podobně, jako by se dusil. Prostě přes krk tak divně cedí vzduch při nádechu a u toho hýká. No a my máme v rodině zase docela dost astma, tak hádej, co jsem si o tom myslela já? Když s tím začal poprvé, letěla jsem k doktorce, jestli nemá astma. To vyloučila, tak jsem se týden užírala tím, že je určitě alergickej na našeho pejska (mamina je alergik na psí chlupy a hůř se jí pak právě dýchá) a co budu dělat. No hele, čas ubíhal, občas ho to chytlo a dělal to...pak byl zase chvíli klid, pak to zase dělá...už to neřeším. Ono to nějak dopadne a hlavně čím je malej starší, tím víc na něm je vidět, že se tím hýkáním baví a dělá ho schválně. Máš krásnýho synka, tak na černý myšlenky zapomeň.

In reply to by Rokl

Ahojky,moc děkuji za odpověd.Já právě že bych to neřešila,ale synovec má autismus a do toho je epileptik a asmatik,jako já i moje sestry a celá naše rodina jsme žádnej takovej problém neměly a druhá sestra má dvě holky úplně v pořádku,ale ta sestra s klukama si už zažila hrozné věci a je to nepříjemné,že člověk neví,jak se to s broučkem může vyvrbyt.Takové věci jako je autismus se stejnak zjištujou až ve starším věku a dítě může být zcela v pořádku a pak ve školce se odtrhne od dětí a staví si kostičky stále dokola do komínku a už se může člověk třast zda to něco není.No ovlivnit to nemůžu a nebudu malovat čerta na zed,možná jsem jen přehnaná a moc to sleduju a řeším,tak jsem taky poprvé mamina :o) no,každopádně půjdu ted na roční kontrolu,tak se zeptám,at jsem ještě víc klidnější.

In reply to by květa.cz

To je právě ono. Když to máš v rodině, víc se toho bojíš, víc sleduješ a cokoli se ti nezdá, už máš podezření. Někoho, kdo se s tou a tou nemocni nesetkal by to třeba ani nenapadlo. Tak se pro klid duše doktorky zeptej a jinak přesně jak píšeš, nebudeme malovat čerta na zeď. Můj syn možná bude mít astma, taky to neovlivním, ale už se snažím brát věci jak přijdou. Taky jsem mamina poprvé a navíc typ člověka, co je ze všeho hned vyděšenej a dopředu se užírám tím, co kdyby...už se snažím krotit, protože takhle se žít nedá :-) Víc se pak strachuju z toho, co možná bude, než abych si užívala toho, co je teď a ono ani třeba to co kdyby nenastane! :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky,tak to si me docela uklidnila,já vím,že dítka dělají všelijaké vylomeniny,ale mám trochu strach,když máme v rodině autistu :( . Jinak take nam dela,že u toho hejkání kroutí rukama a nohama :s:

Ahoj Kveto, maly nam take funi a skreti se, ale uz to dela od pul roku pak to vylepsoval ze se vsichni smali a ted uz nam bude rok a pul a skoro ho to opusti, ale treba kdyz vidi spoustu zenskych tak bud laskuje a nebo zacne vytvaret jeho funeni a skreteni, pak se smejou i oni, uvadi tak na sebe pozornost :-)

In reply to by ivinka

Ahojky, no to mi o te uvádění pozornosti povídej,minule jsme byli v bance a on to tam rozjel ve velkém a hejkal přez celou banku,až i přišla nějáká paní se na něho podívat :s: ale vetčinou to dela když se houpe dopředu a do zádu a to hlavně v kočáru. Děkuji ti moc za příspěvek :k:

Ahoj marti,jsem moc ráda,že si napsala, Malému budou za 14.dní rok,hrozně to utíká a je to zlatíčko,každej říká jak je moc hodnej a je to pravda,skoro vůbec neřve,jen ted máme trochu problémy se spaním, stále se vfnoci budí a moje hloupost,že jsem ho naučila na čaj,tak ho i vnoci musím přebalovat,pač je durch.Jinak stale bydlíme tejně a zatím to neresíme,porád to ješte jde.Zrovna tu táta chrní po noční na gauči a malej si hraje na zemi a je hodnej.Také už mesíc nepijeme mlíčko,jedno rána ho prostě nechtěl a od té doby ne a ne.a co ty? kde bydlíte a co Nelinka??

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak malá je fakt šikulka,hele tak to já jezdím do Nera,občas,tak se domluvíme a sejdeme se ne.máš mé číslo? Jinak Tomík,už se staví k nábytku a dělá paci,paci,pak když se ho zeptám jak je velikej,tak ukáže a zvedne obě ruce a řekne..táákkk.. taky žvatlá osto šest. nejvíc táta,bába,teta a máma,jen když mě slyší v kuchyni.. no a pak slovíčka,kterým jen on sám rozumí .o) Také se rád koupe a měl období,kdy kopal nohama a rukama a já byla pak mokrá jak myš,ted už to nedelá. Udělala jsem fakt dobře,že jsem koupila tu vaničku velkou,která se polozí na normální vanu a já pak nemusím být ohlá,pač mé záda už pamatují a bolejí jak čert,jak ho furt někde zvedám. Má už přez 10.kilek,ale přesně to nevím,jdeme ted na roční kontrolu. Už se strašně tešíme na jeho narozky,bude velkej dort a párty jak má být. Jo a co jinak ta tvoje práce? prosperuje?

Ahoj, nám bude rok ve středu. To funění, jak píšeš, dělá malej už hodně dlouho, někdy od půl roku, ale od té doby to vypiloval. Je to sranda. Ale nehejká. Při jaké činnosti ti malej hejká? Není to při nějaké fyzické námaze, není trošku baculka? Že by hejkal námahou?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky