Spaní přes den... jak dlouho je normální?

12.11.2009

Ahojka holky... jak dlouho spí přes den vaše miminka? Moje malé zlobidlo toho totiž moc nenaspí, když jsme doma, tak maximálně 20 minutek v kuse když leží na gauči, když je na rukách tak max. 40 minutek(je to prostě potvůrka ), ale víc ani ťuk. :n: V kočárku venku pak hoďku, občas se zadaří, že i hoďku a půl, ale to musíme jezdit. Tak nevim, je to normální? Asi to souvisí i s tím, že kojíme co 2 hoďky, max. co 2,5... Ale mě se to stejně zdá málo. V noci kojíme taky co 2 hoďky :jawdrop: :00: , ale to malá hned usíná u prsa a když nemá bolení, tak spí jak dudek do dalšího kojení... a hééééč, dneska spala dokonce až do půl 8, což je její osobní rekord :s: :00: Tak co? Jak jsou na tom vaši spavci - nespavci?

In reply to by white_tie (neověřeno)

Domi já ti závidím i ty 3 hodiny, to my měli včera spací den, trhli jsme rekord, když jsem to napočítala dohromady za celej den tak spala 1,5 hodiny, jsem úplně čučela :s: :a:

Ahojky, tak my vstáváme kolem 6h, nakojíme a Sebča si ještě tak na hoďku schrupne. Pak si dá hodinku před obědem a odpoledne usíná kolem půl 2 a spí tak 2 hoďky. Někdy usne ještě před koupáním a to je pak v postýlce boj ho uspat. :^O^:

Ahojky, teď jsem minulý týden zavedla malýmu spánek po obědě.
Spí cca od 12.30 do 15.00, někdy do 15.30. Je to super a naprosto mi to vyhovuje a jemu taky. Chci aby to tak zůstalo, budu ho dávat spát pořád takhle. Po obědě stejně děti časem se spát dávají, tak čím dřív takhle spí tím, líp. Právě se budí, tak letím :-)

In reply to by Draconela

No spal tak rozkouskovaně - necelou hodinku dopoledne, někdy 2x 20 min dopoledne, a asi 2x půl hodiny odpoledne. :D
Byla jsem u mamky na vesnici a ta si ho po obědě vzala v kočárku ven na zahradu. Ze začátku to byl :^O^: Ale po chvíli si dělala něco na zahrádce a malej tam tak ležel v kočárku, občas mu vypadl dudlík, to se probudil a kňoural, tak mu ho zas mamka dala a spal dál. Tři hodiny v kuse. :w:
Tak když jsme přijeli pak dom, tak druhej den jsem vzala kočárek a dala ho na balkón a šoupla jsem tam malýho zase po obědě a vydržel zase tak dlouho. Takže od tý doby to tak dělám. Už ani neprotestuje, řekla bych, že se na to těší. Jěště někdy na zač. září venku na balkóně nechtěl být ani omylem, ale teď jak je zima, tak mu ten studenej vzdoušek asi dělá dobře. Už u toho zůstaneme. Budu radši, když nebude spát několikrát denně chvilku, ale jednou denně pěkně tři hoďky. :\x:
Někdy prostě, když něco chce, tak mu nevyhovim a taky si zvykne. ;)

My spíme tak 3x cca půl hodiny, někdy víckrát, ale třeba jen 5-10 min. beru to jako daň za to, že v noci spí 10 hodin v kuse.

:s: Myslím, že málo to rozhodně není, Viktorka nám takto spí už od narození (jakože skoro vůbec nespí), no a teď je jí 5,5m a spí mi za celý den 2x - 3x 20 minut, a to podotýkám, že i v kočárku toho nenaspíme víc, dneska to byl docela rekord, venku spala celých 30 minut :s:

jo jo, je to normálka, zavidím půl 8, my to máme na 6 každý den, bez pardonu :jawdrop: . V kočárku taky vydrží dýl, ale jakmile přestanu jezdit, tak už má kukadla navrch hlavy. Jinak se jí snažím co nejvíc utahat, pořád jí něco povídám, cvičíme, muchlujem se, prostě aby upadla únavou (pak teda já taky únavou odpadávám) :C]]:

Ahoj tak moje malá spí dalo by se říct,že pořád :~!: :s: Vbudí se já ji nakrmím chvilku si pohrajem a pak si jí dam na klín a ona usína pak jí dám do postýlky a spí aj 4hodiny někdy si zakřičí když jí vypadne dudel,tak jí ho podám a spí dál :~!: a tak až do večera spí po těch dvou hodinách a v kočárku venku by snad spala celý den :s:
Večer to je trožku horší to usne až si jdeme s manželem lehnout,prostě musí jít spát celá rodinka :~!: takže kolem té22hodinky a spí až do 7h.Budou nám 3 měsíce :a:

In reply to by verunka1986

JJ, do 3 měsíce mi taky spala krásně, budila se v noci jen 2 x na kojení... a po 4. měsíci se to zlomilo a budí se co 2 hoďky. Doufám, že Tebe to teda nepotká, ale spousta holek tady říkala, že se to po 4. měsíci u jejich malých zlomilo...

Ahojky,
tak u nás je spaní celkem ok. Přes den kojíme po 2,5 - 3 hod. a malej mezi každým kojením spí 30-40 min. Ještě se mi nikdy nestalo, aby neusnul. A usne celkem kdekoli, nejradši v proutěným košíku na kolečkách nebo v postýlce. V noci kojíme po 3 hod. a hned jak ho nakojím, dám odříhnout, tak šup do postýlky a taky vydrží spát do dalšího kojení. K ránu si ho po kojení beru do postele a minule vydržel spát do čtvrt na devět, takže se i já celkem vyspim. :)

Ahojky, tak já jsem si třeba myslela, že novorozené miminko mi prospí celý den a bude se budit nej na papání, ale omyl!! Přes den mi naspal maximálně hodinu a pak pokaždý usnul venku, takže spal tak 2,5 hodiny denně¨a v noci byl vzhůru :-)

Ahojik Draconelko, my taky s tim spinkanim-nespinkanim dost bojujeme.
Ted poslednich par dni spi taky max. 30 minutek, a to kdekoli. I kdyz ji uhoupu v lehatku, nebo na rukach, nebo v kocarku v zime, nebo kdyz jedeme autem. za pul hodky je proste vzhuru a uz nespi. Driv spaval venku v kocarku treba i hodku,ale ted uz ne. A spinka jen jednou denne,takze se mi zda,ze je to docela malo.
V noci se vzbudi ve 4, a zacne si vykladat, pak mrcet, a pak uz i brecet. Dela to poslednich par noci,takze mame celkem brzy budicek. Pripisovala jsem to vsechno nespinkani zubum,ale pry jeste zadne nerostou,tak nevim. Mozna je to i tim,ze chodi docela pozde spavat - nejcasteji v deset vecer. Zkouseli jsme ho uspat i drive,ale nejde to. Proste ma nastaveny svuj cas a my s nim nehneme. Asi ma nejak prehozeny spanek. Jo a krmime co 3 hodiny,tak nevim,cim to :?

In reply to by sachmeta

Zuzu právě chodí spát dost brzo, už v 6 koupeme a nejdýl v půl 7 spí... už jsem to zkoušela i posunout, ale nedá se to, malá začne mrčet a vyložene si o to koupání řekne...Vstávala v 6 ráno, poslední dobou to protáhla do půl 7 a dneska poprvé do půl 8, ale přes den v postýlce nezabere, to bude mrčet a plakat do té doby, než jí vezmu na ruky, kde okamžitě usíná, dnes se mi podařilo ji položit na gauč, ale za 15 minut bylo hotovo. Už mám plonkovej kočárek, co půjde na balkon, ale pochybuju že mi v něm bude spát bez drncání :00:

In reply to by Draconela

Tak to my taky koupeme uz v sest, predevcirem jsem ho schvalne umyvala uz v pul seste, ze to zkusim driv. Usnul o pul jedenacte. Vcera jsem koupala v sest, a usnul o ctvrte na jedenact. Rano jsme byli zase ve 4 vzhuru. Pak zacal v deset zase mrcet, tak jsme ho uhoupali v te vlozce do kocarku. Usnul na pul hodky. Ted jsem s nim byla venku skoro na hodinku,a celou cestu plakal a plakal, coz normalne teda pri vozeni v kocarku nedela. Asi ho neco trapi, kdyz porad place. Jenze ja fakt nevim co, jeste pred 14 dny bylo vsechno OK :§)

In reply to by sachmeta

Hele a nejsou to zoubky? To přeci není normální, aby plakal bez příčiny, něco za tím být musí...zkus mu kouknout na dásničky a koupit ten chladivý gelík. Malá mi teda nepláče, jen když jí něco opravdu moc bolí, jako třeba při očkování, ona je spíš umrčené dítko, když něco chce, prostě mrčí a mrčí a mrčí tak otráveně, že prostě jdu a udělám, co chce, abych měla pokoj :s:

In reply to by Draconela

Ee, zoubky to nejsou, na ne jsme se divali jako prvni, a nikde nic. Zitra jdeme na dalsi pichanec,tak rekneme dr. ze maly zase place bez priciny. Uz to udelal jednou, ze takhle plakal, ale dr. nic nezjistila, ani v moci nic nemel.to mel 2 mesice. Ted uz je to horsi, je chudokrevny a chybi mu nejake enzymy,tak me napadlo,jestli se to treba zase nezhorsilo :§) ale podle me to neni tim,je to uz vic jak mesic, co se na to prislo, a doted bylo vsechno v pohode, neplakal u toho takhle.
Uz fakt nevim,co delat vic, a co delam spatne,ze takhle trpi chudatko :§)

In reply to by sachmeta

Neboj, to bude dobrý, určitě na to přijdeš, bez příčiny nepláče, to je jasný... třeba jen má potřebu pochovat, některý děti to takhle mají. Hele a zoubky to být klíďo můžou, protože Ty se prej klubou i 2 měsíce, bolí to jen jeho, ale my si ničeho nevšimnem. No snad na to brzo dojdete. :one:
Holka, já Ti měla zase dneska noc... Malá už mi opět nekakaká ( přes všechny rady holek, jako probiotika baby, švestková šťávička, heřmánkovej čajíček a pod., to si malá vždycky smlsne, ale efekt 0), večer krásně usnula, ale už za půl hoďky byla vzhůru a bolení jak :pig: Takže opět rourkování. Vykakala mi jakousi tuhou pastu na zuby a nakonec teda s kapkama usnula, pak proběhly 2 normoš kojení, ale v půlnoci opět :^O^: a boleníčko, tak jsme koníkovaly, pak jsme lítaly jako letadlo, no nakonec se trošku vyprdkala a usnula a do rána už šlo normoš kojení, ale jsem zbitá jako :dog: Jsem si myslela, že to bude dobrý, že koliky jsou jen do 3. měsíců a u nás prdlajs :w: :w: :w: Do toho ty problémy s kakáním, nevím, kde je chyba. Nejdřív mi nekakala, pak se 2 x vykakala normálně a teď se to zase opakuje. Už začínám být docela zoufalá. :r: :r: :r:

In reply to by Draconela

Tak jsme se vratili z poradny,dostali jsme pichanec a dr. si nas zvazila. Prirustek za mesic je 100g, nevim,jestli je to dost nebo malo. Ale uplne jsem zapomnela se zeptat na to, jestli nevi,proc by mohl cely den plakat. Bavili jsme se o dalsich ockovanich,co by bylo pozdeji dobre udelat, tak jsme to uplne zakecali a Marta zabrecel po tom pichanci :s:
ale za 14 dni jdeme zase na prevazeni, tak se ji zeptam, snad se to nezhorsi, ale jen zlepsi :\x: :!k:

In reply to by Draconela

Tak to mas taky vzruso :s:
My teda uz kakame pekne, tak jednou za den, nekdy za dva. ale vratila bych casy, kdy to bylo treba jednou tydne. Poprve, kdyz se skoro 3 tydny nic nedelo, tak jsem byla v klidu, protoze jsme byli predtim u dr., a ta rikala,ze je normalni,ze mimco nekaka,ze vsechno stravi.Pak na kontrole jsem ji rekla,ze uz jsou to skoro 3 tydny,tak nas hnala do lekarny pro cipek. Po cipku se vykakal, pak zase 10 dni ne. Tak jsme mu dali zase cajik a cipek a OK na dalsich 10 dni. Ono je to do tech 10 (nekteri dr. rikaji ze i 14 dni) v poradku,kdyz mimco nekaka. Ted si udela pauzu uz max. 10 dni,ale jsme v klidu.
Rourku jsme teda nikdy nepouzili, prdiky jsme resili gelikem,teplou plinkou a polohou tygrika. ale je fakt,ze nekdy to zabralo hned,nekdy to trvalo dyl.
Tak pevne nervy :)

In reply to by Draconela

Ee, zoubky to nejsou, na ne jsme se divali jako prvni, a nikde nic. Zitra jdeme na dalsi pichanec,tak rekneme dr. ze maly zase place bez priciny. Uz to udelal jednou, ze takhle plakal, ale dr. nic nezjistila, ani v moci nic nemel.to mel 2 mesice. Ted uz je to horsi, je chudokrevny a chybi mu nejake enzymy,tak me napadlo,jestli se to treba zase nezhorsilo :§) ale podle me to neni tim,je to uz vic jak mesic, co se na to prislo, a doted bylo vsechno v pohode, neplakal u toho takhle.
Uz fakt nevim,co delat vic, a co delam spatne,ze takhle trpi chudatko :§)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka