Podezření na silnou infekci u malého

13.11.2009

Ahoj holky moje,
musím si vám postěžovat, co mě / nás za minulý týden potkalo. :-(
Na kontrole ve čtvrtek před dvěma týdny se zjistilo, že Tomík vůbec nic nepřibral. Dětská chtěla vyloučit infekci jako důvod neprospívání. Musím podotknout, že malej sice papá málo, ale nepláče, spinká, směje se, žádná teplota - prostě od pohledu šťastné miminko. Dostala jsem dvě zkumavky s tím, že do jedné z nich musím odebrat moč při čůrání z proudu, že se nesmí dotknout pindíka. Udělala jsem vše podle instrukcí, měla jsem štěstí a podařilo se hned při prvním rozbalení. V pátek ráno odnesl přítel zkumavky do laborky a čekalo se na výsledky. Minulý čtvrtek jsem si pro ně šla. Dopadly katastrofálně. Našli mu e.coli a ještě další bakterii, a to v tak velkém množství, že laborka pro jistotu opakovala test 3x. Dětská mě dost vystrašila, napsala malému antibiotika na týden a poslala ho na UZ ledvin. Celou cestu domů jsem probrečela (a vlastně i celý den), ani jsem nemohla mluvit do telefonu. Naštěstí mě mamka (dětská chirurgická sestra) a její přítel (dětský chirurg) uklidnili, abych mu zatím ATB nedávala, a hned na pátek ráno mi domluvili jednoho z nejlepších dětských nefrologů. Ve čtvrtek navíc končilo šestinedělí, chtěli jsme oslavovat, tak si asi umíte představit, jak to dopadlo. UZ dopadl skvěle, všechno funguje tak, jak má. Do zprávy mimo jiné napsal, že Tomeš je "čilý, drobnější kojenec". :-) Nad výsledky moči se zhrozil. Když jsem mu popisovala, jakým způsobem jsem moč odebírala, tak mu to bylo hned jasný. Důvodem tak špatných výsledků bylo, že moč prošla přes předkožku a v ní se "zašpinila". Pomohli mi pořádně jí očistit a znovu odebrat novou moč s tím, že pokud bude opět pozitivní, v pondělí mu odeberou další cévkou. V neděli už byly výsledky - a díky Bohu negativní. :-) :-) :-) Opět jsem to oplakala. Včera jsem byla na další kontrole u dětské. Doktorka byla nemocná a sestra to moc neřešila. Bylo jí jedno, že mě naprosto zbytečně vystresovaly, já už viděla malého v nemocnici na kapačkách... Od minula naštěstí přibral 140 g, což je na něj velký úspěch. Už od pátku mám půjčenou váhu, pije tak kolem 60 asi 8x denně - nic moc, ale pro mě dobrý. Vzhledem k mým alerigiím a Tomíkovým přecitlivostem na kravskou bílkovinu, ovoce a zeleninu zatím žádný příkrm nedávám, hlavně že přibírá alespoň něco.
Omlouvám se, že jsem se takhle rozepsala, musela jsem to ze sebe vypsat. Vy mě určo pochopíte. Takový strach - nikdy jsem to nezažila. Strach o dítě je opravdu to nejhorší.
Holky, přeji vám všem a vašim miláčkům jenom spoustu zdraví!!!
Vaše Kristy

jé to je dobře,že to takhle dopadlo :c: :c: ,ještě,že Ti pomohli rodiče :qu: :qu: !!!Držím moc pěstičky,aby bylo vše dál v pořádku!!! :s: :s: :a:

ahojda, tak co na to napsat, je skvělé že to tak dobře dopadlo. A na druhou stranu strašné že by vás léčili antibiotikama a hnaly po všech možných vyšetření a hlavně tebe stresovali tak nějak zbytečně. Je super že to máš takhle hezky ošéfované doma :-) a pro nás ostatní poučení že si máme dávat pozor a klidně vše konzultovat i s jiným lékařem. Se teda picnu a přitom stačilo se trošku zamyslet nad tak strašnýma výsledkama, že je to trošku divné a bylo jak se říká tak nějak po problému. Každopádně ať ti prcek takhle krásně přibírá stále

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka