Přejít z Nutrilonu na Hami

12.11.2009

:r: Ahoj holky. Jsem tu,už delší dobu na stránkách,ale ještě jsem jsem nikdy nepsala. Ale máme problém. Malé jsou 3 měsíce a je od začátku na Nutrilonu Comfort,ale ted má zácpu. Když změním mlíčko bude to lepší? Na noc jí dávám ten Extra. Tak bych chtěla zkusit Hami. Máte zkušenost? Moc prosím!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Dobrý den maminky.Mám měsičního syna a krmím ho skoro jen Nutrilonem1 z nemocnice jsme šli z dávkou 80 a musela jsme mu ju už zvýšit skoro na 120 je to vůbec možné aby toho tolik vypil.Byl a je skoro furt hladový tak se chcu zeptat jestli bych mu do toho mohla něco začít přimíchavat nějaké kašičky co jsme se tu dočetla a nebo přejít na nějaký jiný Nutrilon nebo třeba na jinou výživu.Děkuju za nějaké rady

Ahojky, tak my jsme právě přešli z nutrilonu na hami a dobrý. My ale přecházeli z opačného důvodu-malý měl strašně řídké kakání, ale jednou za dva dny, takže to není průjem. A teď čekám jak bude kakat. Je jinak taky moc hladový. Nevím, jestli by se mohlo do toho mlíka přidat třeba lžička té krupičky co je od 4měsíců?? My máme teprv 2měs. Nevíte někdo??
Díky :a:

Ahojky,my jsme sice na sunaru a taky malej měl zácpu,tak jsem koupila Laktobacílky baby a hned druhej den se krásně vykakal a ted kaká každej den.

Ahojky, tak my používáme jenom jeden druh nutrilonu a to comfort 1 proti kolice a zácpě, jsou nám 3 měsíce a můžu ti říct, že my po něm měli zácpu aspoň měsíc, než se nám upravilo trávení, taky jsem chtěla změnit mlíčko, ale když se nám to urovnalo , tak jsme zůstli u nutrilonu. Ale dávám malýmu fenyklový nebo heřmánkový čajík, protože UM staví..... :00: Jinak holky Ti radí dobře, já bych ten extra taky nekombinovala.....přejeme, ať se vám to brzy upraví.... :a:

In reply to by Misu

Ahojky pijeme 150 ml a spinká od 20.00 hod do 2 - 3 hod a pak do 6 - 7 hod, přes den mu dávám v minimálním intervalu 3 hodin. Roste jako z vody, na 3 měsících máme 6810 g ( porodní váha 4050g ). Ale musíš brát, že každý miminko je jiný...... :)

nevim kdo ti poradil takovou blbost kombinovat comfort s extra,to v zadnym pripade,ty mu das na koliky a proti zacpe comfort a pak do nej nacpes extra,ktery stavi protoze je hodne sladky a vetsina deti s tim ma problem,tyhle dve mleka se nikdy nekombinuji :00: .Vysad extra a davej jen obyc,nutrilon nebo comfort a zadnou zacpu mit nebude.

In reply to by krevetka

Teda,tak to Já vůbec nevim. Mě to řekla doktorka,protože po comfortu měla hlad a v noci se budila,tak mi řekla,ať přes den ji dávám Comfort a na noc na zasycení ten Extra. Krásně spinká,ale přes den trpí na zácpu. Tak ji mám koupit přes den ten normal a na noc ji můžu dávat ten Extra?

In reply to by Misu

No pokud mate zacpu,musis vyradit extra,ten tu zacpu zpusobuje,mala se ti s tim neumi jeste poprat a je to na ni moc sladky,takze vysad extra a budes mit klid,Jinak to ze se ti bude budit,to je osud matky,si musis vybrat jestli preckas par mesicu buzeni nebo nechas malou aby ji bolelo brisko.Neboj vsak ona se ti nauci spinkat i po normalnim nutrilonu.Zkus koupit normalni nutrilon a davej ho po cely den i noc,pokud to bude v pohode a nebude mit zacpu ani po normalnim zustan u jednoho,pokud ne,pouzivejte dal comfort.Muzes koupit probiotika a davat je,upravi to mirkofloru a bude to dobry.

In reply to by krevetka

Probiotika doma mám. Já vim,že je to osud matky,ale myslela jsem,že to jde i jinak. Jde o to,že málá,když se mi v noci hodně budila,tak jsem ji dala napapkat a za 14dní mi přibrala 1300g. Tak jsem ji musela dát na noc ten na zasycení.Jinak by byla fakt tunová! Zkusim tan normal a uvidim. A ten nemužu zkombinovat s tim Extra?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

A ty jsi taky dávala přes den normala noc EXTRA a nedělal zácpu?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Noprávě,tak jsem tad ráda,že nemá v noci hlad. Je jí 3,5 měsíce a váží 7230g. To je dost,ale nic s tim neudělám. Pije 150ml.5x a v noci 1x Ten EXTRA. Tak fakt nevim.

In reply to by Misu

mas peknyho cvaldu,to mi meli v 8.mesicich ;) .No hlavne ti pije velky davky.Nejak spatne jste si to rozvrhli,takhle male mimi by melo pit 7krat denne a po mensich davkach,takhle si ji hodne roztahla zaludek a prave proto ma ted takovy apetit.Ale uvidis,zkus neco co jsem ti psala a pak bych to resila dal

In reply to by krevetka

No jenže tohle všechno mi poradila doktorka. Pila 60-70 po 2 hod. Ale řekla,že musí jíst po 4 hod a 150ml. A musí do té doby vydržet. Ale ona to nevydrží,ale tech 150 vyžahne. Jsem blbá,kdybych se zeptala tady tak to mohlo být jiné. Snad to vyběhá. Má 66cm,tak se mi zachvíli nevejde do korby. To ji mužu dát do sporťáku,když ho mám skoro do lehu?

In reply to by Misu

Ahoj, neboj! My to měli podobně, až na to, že já po 3. měsíci zavedla teprve 1 flašku na večer. Vypila mi taky 150, někdy jsem dala i ve dne flašku a taky 150 jak nic. Už tehdy měla kolem 7 kil a to byla do tý doby jen na MM. Teď je převážně na Nutrilonu, vypije 3x 210 ml + 2x kojení a přibírá mi cca 100g týdně, což není nic, proti tomu, kolik jsme nabíraly.

Do sporťáku ji dát samozřejmě můžeš, ale měl by být úplně do lehu nebo jen opravdu v maličkym úhlu do roviny. Prostě to musí být ležení, sezení to nesmí ani připomínat :)

In reply to by Misu

v pribrami chodis????To by me fakt zajimalo,jaka blbka ti tohle poradila,je pravda,ze dite plne na UM by ti melo vydrzet nejmin 3hodiny,to je tak optimal,nektere deti vyrzi o neco mene jine o neco vic,jelikoz za dve hodiny to mliko nestihne stravit a kdybys ji dala najist,tak ji tam das nove teple mlicko a pak to zacne pracovat a malou by bolelo brisko.Neboj vybeha to,zachvili zacnete prikrmy,takze to uz nebude tak hrozny.Jinak s tim spanim,zachvili muzes zacit davat pred spanim kasi a pak treba zapit mlekem a to by ti mohla vydrzet taky spat dele,ale na nas taky kase nefugovali,ale kazde mimi je jine.Do sportaku muzes,pokud ti jde do lehu,tak neni problem.Treba v USA se v hl.kocarech nejezdi a deti taky rostou.My byli ve sportaku od 3,5mesice,jelikoz mala v korbe jecela ze nevidi,

In reply to by krevetka

Ta naše potvůrka totiž,když ji dávám do kočáru,tak řve,jak blázen,tak ji musim dát kapku Baby Calmu a dudlík a v tu ránu spí. Je to takový bonbon. Ale když se vzbudí,tak se kroutí háže sebou a zas řev!!! Tak ji musim uspat kapkou,aby neřvala. tak si právě taky myslim,že to je tím,že nevidí.

In reply to by Misu

Uspávat kapkou? :) To zní dost otřesně! mě malá taky v kočárku strašně vyváděla a vůbec tam nechtěla usnout. Teď jsme venku pár dní nebyly a včera byla naprosto zticha a mohla si oči vykoukat (z korbičky ven náhodou je vidět, na stromy, na maminu, na domy...) :) ale ještě mě nenapadlo uspávat nějakejma lékama.

In reply to by krevetka

:( tak ten ona v noci vůbec nechce. Teda před měsícem ne. Tak možná by ho ted snesla. Ale nevydrží jí to na dlouho a stejně ji dám napapkat. Asi tě tím otravuji. Vid? Ale zkouším vše možné jen,abych ji nenarušila spánek. Ale přijde mi divné,že bolení má jen přes den a v noci ne. Tak jsem si myslela,že to dělá ten Comfort.

In reply to by Misu

;) .Hele zkus dat jen obyc nutrilon,je zase o neco starsi a uz zase tolik pribirat nemusi,neboj ta vaha se zastavi,sice pribrala dost,ale pak uz to tak hrozne neni.Zacla bych ze bych dala jen normalni nutrilon i na noc,pokud se ti vzbudi,udelala bych caj-kdyz to bude nejak brzo,jinak normalne jidlo,casem si spanek upravi a treba se budes divit a bude ti spat stejne jako ted.Znam spousta mamin,na ktere extra vubec nefungovala a spali jim mimca stejne jako po normalnim mliku.davala bych vzdy rano probiotika a stolice se srovna,pokud jste plne na UM,davej pres den pit i vodu nebo caj sackovy,ne granulovany,nektere deti po nem maji taky zacpu jelikoz je slazeny.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

://: Adrianka trpěla první měsíc. Pak se to urovnalo,ale teď zase. Ten na noc používáme měsíc,tak by tomohlo být tím. A oni prodávají i normal nutrilon? Já se v tom opravdu nevyznám.

Já dávám babydream a spokojenost.Zkusila jsem taky změnit mlíko kvůli zácpě.Z hippu plus jsme přešli na sunar(ten mu nechutnal,tak za dva dny jsem dala bebu(zácpa) a za další dva dny ten babydream(z Rossmana 129 kč 800g) a už to bylo ok.Kupuju ji dodnes(5 měsíců) :a:

A KUPUJU I KAŠI Z TÉ ZNAČKY A ŠMAKUJE MU(banánová) a stojí myslím 37 kč. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky